Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
To teraz wytłumacz się, jak Ty to zrobiłeś że takiej ładnej pokrzywnicy pazury poobcinałeś?:)I ogon chyba też...
Też to zauważyłem :) miałem ustawione 600 mm gdy nadleciała i idealnie oko weszło w punkt AF, dopiero w domu zauważyłem że ciut brakuje pazura.ogon jest w całości, możliwe że jakaś część minimalnie schowana jest za korzeń .
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Też to zauważyłem :) miałem ustawione 600 mm gdy nadleciała i idealnie oko weszło w punkt AF, dopiero w domu zauważyłem że ciut brakuje pazura.ogon jest w całości, możliwe że jakaś część minimalnie schowana jest za korzeń .
Z ptakami to jak na wojnie:) Jakiś zapas trzeba mieć bo nigdy nie wiesz co się wydarzy. W Twoim przypadku ten zapas to ... np. 580mm:)
249.
Passera scopaiola / Prunella modularis/Płochacz pokrzywnica by bogdan l, su Flickr
Irek, czy przymknięcie do f-10 w tym przypadku byłoby wskazane , bo trudno mi przy f7 uzyskać całego ptaka w GO ??
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Irek, czy przymknięcie do f-10 w tym przypadku byłoby wskazane , bo trudno mi przy f7 uzyskać całego ptaka w GO ??
Ja bym nie przymykał, ładnie jest.
A już na pewno nie kosztem podwyższenia ISO.
I tą trawkę która przecina pokrzywnicę to bym wywalił. Byłby czysty kadr.
f/7 a reszta? Znaczy się czas, ISO?
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
I tą trawkę która przecina pokrzywnicę to bym wywalił. Byłby czysty kadr.
Myślałem że tego nie zauważysz o tak późnej porze ;) teraz widzę, że muszę się przyłożyć do detali :) pewnie ogólnie źle nie jest :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Myślałem że tego nie zauważysz o tak późnej porze
Wiesz jak to jest... Łatwiej źdźbło trawy w cudzym oku...itd.:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
pewnie ogólnie źle nie jest
Nie, źle nie jest:)
249 : łeee : trawka z tyłkaa :)