Sa, dla tego te szklo trzymam bo uzywam go do czego innego a nie portretow wiec moge sobie przymknac do 2.8 czy nawet 3.5 i mi to nie przeszkadza a wtedy szklo jest ostre.
Wersja do druku
Ja na swoją narzekać nie mogę ostrość świetna od pełnej dziury AF wymięka jedynie na totalnie ciemnej sali(tylko oświetlenie dyskotekowe) ale wtedy problemy ma także 50/1.4. Dokładając jeszcze kolory i bokeh który generuje to szkło masz bardzo bardzo fajny obiektyw gdy nie stać cię na zakup 24/14 II.
Być może twoja sztuka jest padnięta.
xsardas, a przy halogenach sie nie myli? jak ja tamronem 17-50 dostawalem halogenami po oczach, to praktycznie nic nie moglem nim ustrzelic. kamerun wylaczyl swiatla, to dopiero tamiego mogłem zapiąć:)
50 1.4 ma dość kiepski AF. Każdy obiektyw, który ma nawet odrobinę słabszy AF jak dla mnie do ślubów się nie nadaje. Na 50 1.2 na razie mnie nie stać, więc muszę się męczyć :/
Nie zauważyłem żeby mi problemy robiła podczas świecenia przez kameruna halogenami. Na blogu masz fotki z wesela z kamerunem i sigma trafiała tam gdzie trzeba było. Czasami nie mogłem wyłapać ostrości, ale wtedy i USM miał kłopoty bo panowała straszna ciemnica.
Patrzcie:
http://farm5.static.flickr.com/4050/...f1e52bbb_b.jpg
Postanowilem, ze warto byloby to kupic na przyszlosc, gdy zaopatrze sie w drugi korpus, zwlaszcza pod katem slubow. I co? :D 130 dolarow!!! Kogos powalilo! :D
Fajnie się sprawdza jedno body na r-strapie a drugie na zwykłym pasku neoprenowym.
Fajne by to było, jakby aparat nie dyndał tak bardzo. Ja na razie noszę drugie body po skosie (pasek po lewej stronie szyi, ale aparat na prawym biodrze), ale żeby go użyć, trzeba zrobić kilka magicznych ruchów i trochę czasu to pochłania, a po pięciu zmianach puszki paski plączą się na maxa :D