No to jak już tyle ludzi dało, to ja się spytam też co jest źle i nad czym popracować muszę:)
1.2.3.
Takie o to przykładowe :) Negatywy wręcz wskazane;)
Wesołych :mrgreen:
Wersja do druku
No to jak już tyle ludzi dało, to ja się spytam też co jest źle i nad czym popracować muszę:)
1.2.3.
Takie o to przykładowe :) Negatywy wręcz wskazane;)
Wesołych :mrgreen:
Ninevet
1 - na tym zdjęciu całą moja uwagę przyciąga kratka na kurtce - modelka gdzieś ginie
2 - zbyt centralnie i stopy ucięte w kostkach, podoba mi się górne z prawej
3 - interesujące, zwłaszcza niebieski gradient u góry.
Powodzenia i eksperymentuj dalej...
Wreszcie udało mi się przebrnąć przez cały wątek, zajęło mi to dobre kilka tygodni ;) Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom, którzy się w nim udzielali. Mam jednak ogromny żal do wszystkich tych, których zdjęcia nie są już dostępne (w szczególności do autora wątku :(), bardzo często miałem problem z odniesieniem komentarza do zdjęć, których nie widziałem :confused:
Niemniej jednak z pozostałych, wyciągnąłem naprawdę mnóstwo bardzo przydatnych informacji, które powoli wdrażam w życie. Potrzeba mi jednak, aby ktoś zweryfikował czy robię to poprawnie :cool:
Czekam zatem na opinie co do poniższych dwóch zdjęć, zrobionych w ten weekend.
Kilka technikaliów: fotki robione z użyciem dwóch zwykłych softbox-ów (więcej tu i tu), zgodnie z tym co pisał Van kontra ok. 30% światła głównego, obiektyw: KIT, na stała 50-tkę mam trochę mało miejsca, EXIF-y też zostawiłem. No to czekam :D
1.
2.
A co sądzicie o czymś takim:
widzę, że wątek umarł. Kiedyś tu było ciekawie.
RAdoCanon to od nas zależy czy wątek żyje czy umiera - wystarczy tylko kilku z nas, aby podnieść ten wątek na nowo. Przyznam szczerze, że byłoby to fajne, tym bardziej, że portretówka to akurat to co mnie kręci ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Na początek mogę polecić dzisiejszy post z bloga Scotta Kelby'ego http://scottkelby.com/2012/its-guest...-peter-hurley/
Najlepszy jest ten gościu. Siaaaa BANG !!!!!
szkoda,że wątek się już nie ciagnie jak powinien..:)
To jego #SHABANG jest jego hasłem marketingowym.Wyszukaj to na tweeterze. Peter Hurley jest całkiem dobrym biznesmenem. Tylko się od niego uczyć!
Co do wątku to musi się ktoś odważyć odebrać trochę krytyki ;)
Ten temat należy usunąć, założyć nowy i tym razem zdjęcia umieszczać na serwerze forum / repozytorium zarządzanym przez władze forum, bo tekst bez odniesienia do zdjęć "jest niczym miedź brzęcząca, albo cymbał brzmiący".
Szkoda ,ze watek umarł ;-)