ja widze tam exif
Wersja do druku
ja widze tam exif
Niestety na ISO 3200 kończy się fotografowanie: https://www.flickr.com/photos/dcstep...-qCvwok-qm7LFY
Mam nadzieje, że jak ktoś używa 500mm, to ma już jakiś staż w foto. A może to wina C x1,4 III?
W słoneczny dzień może będzie lepiej, ale i ISO 1600 jest takie sobie.
To zdjęcie jest fatalne. Przy tak niewymagającej scenie na pewno 7dII wypadnie znacznie lepiej nawet na 25 600. Lepszy efekt można uzyskać przecietną komórką albo wyjmując klatkę z Full HD. Jak widać posiadanie szkła 500mm nie gwarantuje nawet podstawowych umiejętności obróbki (bo pewnie tu jest wilk pogrzebany).
Fatalne, to nawet jest delikatnie powiedziane. Nie robiłeś nigdy scen o niskiej dynamice swoim 7d na wysokich ISO? Na 3200 odpowiednio naświetlony obrazek z 7d odszumia się prawie bez strat detalu. 7d II jest pod tym względem absolutnie rewelacyjny. Na pokazanym zdjęciu praktycznie nie ma detalu i dodatkowo jest monstrualny szum w tle. Oglądałeś je na 2048? Tam są różne rozdzielczości dostępne.
No celowo. Gość ma pełną galerię takich celowych fot, pod tym konkretnym zdjęciem chwali ziarno(słusznie, bo to "robi" to zdjęcie) i łatwość usuwania koloru w szumach.
Na dziś dobrą cenę oferuje MM :6499 pln(byłem ,widziałem) ,nawet w ratach bez oprocentowania( tylko do 11 stycznia ).Cena internetowa jest wyzsza: 6639 ,tyle samo co w Saturnie na półce.
Cena z cyfrowych 6549 oprocentowaniem 1% na 36 rat ,daje sumę :8906 pln .
Jeśli ktoś chce kupić na raty,warto roważyć zakup w tym nielubianym markecie :D .