Witam,
Smutne, ale mnie nie zaskoczyłeś... Spodziewałem się takiego stanowiska, choć w skrytości, naiwny, liczyłem, że być może...
Pozdrawiam, Alex
Wersja do druku
Witam,
Smutne, ale mnie nie zaskoczyłeś... Spodziewałem się takiego stanowiska, choć w skrytości, naiwny, liczyłem, że być może...
Pozdrawiam, Alex
habakuk jeśli chodziło Ci o tą Panią, to jest "usprawiedliwiona", bo była wczoraj bardzo zajęta - Plebiscyt na Produkt Roku 2012 - wyniki - Podsumowanie Plebiscytu na Produkt Roku 2012 wg Czytelników Optyczne.pl - Optyczne.pl :twisted:
Dodam tylko, dla śledzących wątek, że Niemcy się nie odezwali, mimo mojego kontaku i zdjęć, maili. Zostałem po drodze z obiektywem, który wymaga naprawy za 700zł wg wyceny naszego rodzimego serwisu. Obiektyw przez całą akcję ze sprzętem w zasadzie leżał w torbie, prawie nieużywany. Brak mi słów. Do czasu kupna 5d3 wszystko było ok. Trafiało, działało. Z korporacją nie wygrasz i pewnie żaden z nas. Trzeba mieć kasę na nowy korpus jak trafi sie z wadą. Ktos wspomnial o takim absurdzie i niestety mial racje. Stracilem czas, nerwy sporo pieniedzy i zostaly same problemy i wydatki. Niestety pewne sprawy wychodzą po zakupie i są nie do połatania przez serwis i chyba trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Dla mnie to absurd, jako klient czuje sie potraktowany przez korporację Canon jak g...-dokladnie tak, mimo faktu ze zostawilem im sporo gotówki. Z dzisiejszej perspektywy i doświadczeń mogę śmiało powiedzieć, że wolałbym żeby ktoś mnie okradł. Prawdopodobnie czułbym sie lepiej.
Ja bym na twoim miejscu probowal do konca, tzn poza niemcami tez jeszcze istnieja inne serwisy?
A może jakieś organizacje konsumenckie, albo wręcz sąd?
Do sądu oczywiście można skierować pozew, ale sprawa będzie dosyć kosztowna i z całą pewnością potrwa długo.
Japończycy też milczą? Może jednak komuś zależy na dobrym imieniu firmy? Jeżeli czegoś nie poprawili w kolejnych seriach, to kupno 5D mk III to niezła loteria. Tak Czacha cieszymy się, że Tobie i wielu innym działa. Problemem są ludzie którym nie chodzi.
Dołączyłeś się do tej grupy na facebooku?
Loteria faktycznie jest awaria bo ta wystepuje tak rzadko jak 5-tka w totka ;) Realnym problemem jest naprawa serwisowa ;)
spotkałem w PL - na szybko liczę - 9 osób, które mają ze swoimi aparatami problemy. ilu nie spotkałem? nie wiem, jaka jest skala zakupów 5d3, ale nie sądzę, żeby była przesadnie duża.
przypominam sobie swoje kłopoty z AF z 1dmk3; wtedy też nikt z C nie widział problemu a kilku userów pisało, że to urojenia. co się okazało później - wiemy :)
Z 1D3 to chyba od poczatku bylo glosno na temat problemow z AF. Z AF 5D3 tak glosno nie jest ;) Wciaz bede sie upieral ze to jednostkowe przypadki .. albo po prostu sie pocieszam :mrgreen: Masz juz tego bloga?