Odp: W czym nosić sprzęt - część II
może ktoś potwierdzić czy do Lowepro Toploader 45 wejdzie 5d2 z 50mm?
Cytat:
Zamieszczone przez
basar
Polecam Dakine Sequence - korzystam z niego na snowboardzie i rowerze. Pewnie nie przy takiej samej prędkości co na motocyklu, ale zaliczałem gleby i ze sprzętem wszystko gra. Plecak jest na tyle sztywny i dobrze chroni zawartość, że bez obaw siadam na nim na śniegu. Pytanie czy chcesz tam upchnąć tylko lustro i dwa szkła, czy coś więcej, bo akurat Sequence jest całkiem pakowne…
Lustro, dwa szkła, ładowarkę od aparatu i baterii, lampę i kompa (13,3). Wiem, że lepszą opcją pewnie byłby kufer, ale jakoś nie mam przekonania.
Ja rowniez polecam dakine sequence. Zmiescisz tam nie upychając na siłę: 5d z gripem i przymocowanym 70-200 2.8 z tulipanem, 24-70 2.8, 2x stałka, lampa i body zapasowe. To wszystko w glownej komorze.
Sprzet zabezpieczony bardzo solidnie. Duzo dodatkowych pojemnych kieszeni. Na plus tez praktyczny poprowiec p. deszczowy. Co prawda plecak jest duzy, ale przy tym bardzo wygodny, wiec bez obaw mozna ładowac do oporu.
dziś przyszła zamówiona torba Lowepro Toploader 45 AW 5d z 50mm wchodzi idealnie
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...17740881_n.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez
kwscore
Masz jak sprawdzić z 35L ( z osłoną normalnie) ?
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
Masz jak sprawdzić z 35L ( z osłoną normalnie) ?
sprawdzałem nie wejdzie
Dzięki.
Trzeba się rozejrzeć za 55 lub zamiennikiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
Dzięki.
Trzeba się rozejrzeć za 55 lub zamiennikiem.
Sprawdź sobie jeszcze Ofertę Benro BENRO - Statywy / Monopody / Głowice
45 kupiłem w ciemno,a byłem przekonany ze 5tka tam nie wejdzie,a jednak :-D
Mój Flipside 300 stał się niestety trochę zbyt mały. Przed nim miałem CompuTrekkera, który nie dość, że był zbyt duży, to jeszcze gumkosznurki pałętały się na tylnej klapie.
Mam więc dylemat - wymienić na Flipside 400 czy wziąć Pro Runner 300/350...
Tych ostatnich nigdy na żywo nie widziałem, ale na zdjęciach przypominają trochę właśnie CompuTrekkera, ale z poprawionym wyglądem (bez sznurków).
Czy mógłbym prosić o kilka słów osoby mające te plecaki? No i zasadnicze pytanie - czym one się różnią między sobą?
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Mam więc dylemat - wymienić na Flipside 400 czy wziąć Pro Runner 300/350... (...)
Czy mógłbym prosić o kilka słów osoby mające te plecaki? No i zasadnicze pytanie - czym one się różnią między sobą?
Dwie główne różnice to: pojemność (Flipside jest większy) oraz sposób dostępu do zawartości głównej komory (w modelu Flipside dostęp jest od strony pleców - możliwość wyjęcia ładunku bez zdejmowania plecaka). Cena oraz pozostałe cechy są podobne.