http://www.apple.com/pl/macbookpro/specs-13inch.html
jest sens dopłacać 1300 żeby mieć ten szybszy procek? Obstawiam, że nie, ale wolę się upewnić i spytać tych, którzy mają zestaw Mac + PS i mają jakieś doświadczenie w tym temacie :)
Wersja do druku
http://www.apple.com/pl/macbookpro/specs-13inch.html
jest sens dopłacać 1300 żeby mieć ten szybszy procek? Obstawiam, że nie, ale wolę się upewnić i spytać tych, którzy mają zestaw Mac + PS i mają jakieś doświadczenie w tym temacie :)
większy dysk pominąłem bo to dla mnie żadna różnica... :)
Niespecjalnie. A o ile dobrze pamiętam, w 13" można spokojnie samemu sobie dysk wymienić, przynajmniej w 'ach (chociaż ten PRO niegdyś był takim zwykłym macbookiem :confused:).
Procek to jedno, rozbuduj RAM w nim i przestrzeń dyskową. Mój MBP 2,2ghz radzi sobie w miarę spokojnie z plikami z 5DII, mimo kulawej grafiki, 4gb RAM i dysku 5400 rpm. :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W takim razie jak powiedziałem - tego tysiaka z hakiem zainwestuj w dysk z FireWire800, bo warto.
witam
Pada mi jeden czytając ten tasiemiec od końca :) powiedzmy ze jestem przekonany bardziej do macbooka pro lub air ( air fajnie wygląda choć jego użyteczność możne być kiepska )
wiec mam pytania do ludzi pracujących na pecetach a teraz na mac`ach .
- Jak szybko użytkownik Windowsa możne się przestawić na os.
- na co zwrócić uwagę przy kupnie mcbooka nie koniecznie nowego
/ użytek jego - szybka obróbka zdjęć cs4 drukowanie ew i wysyłka na siec ,korzystanie z www , modemy 3g na usb tez będą podpinane do niego .
- działanie na baterii min 5 godzin.
-padła kwestia szybkość obróbki vs karta graficzna - jaka minimum powinna być w lapie do plików raw min 25 Mb i wyżej.
pozdrawiam Darek
łohoho... okazało się, że zmiana z 4GB do 8GB kosztuje ze 2 tysie... :P to zostanę z podstawową opcją :P
ja wczoraj wyszedłem ze sklepu z podstawowa wersja macbook pro 13" bo używki były w tylko 200eu taniej wiec gra nie warta świeczki.
Ciągle próbuje się odnaleźć w systemie ale jak na razie pozytywnie.