fajne, fajne. widać, że można być naprawdę blisko. ja jeszcze w życiu nie byłem na żadnym airshow. wojskowe trochę mnie mniej kręcą, ale ostatnio złapałem (pod światło niestety) coś takiego: http://airnews.pl/view/show/3039 :)
Wersja do druku
fajne, fajne. widać, że można być naprawdę blisko. ja jeszcze w życiu nie byłem na żadnym airshow. wojskowe trochę mnie mniej kręcą, ale ostatnio złapałem (pod światło niestety) coś takiego: http://airnews.pl/view/show/3039 :)
AAAA!!!!!! Ty znowu swoje!! Przestań !!! :mrgreen: :mrgreen:
Fajne fajne, aczkolwiek mi się bardziej podobają takie jak to :
niż takie ekstremalne zbliżenia :)
Muflonie, za dobre te twoje zdjęcia 8)
Jak zwykle miód malina a na #14 bawiłeś się sprayem, przyznaj się :-)
Wow, Mufon #2, #14 i#15 naprawde dobre i niebanalne. #14 mi się bardzo brzydko skojarzyła..... samolot dostrzegłem na samym końcu:)
#15 Suuuperrr! Dobry refleks;)
Eee tam refleks.. tu akurat właśnie szczęscia/pewnej ręki zabrakło i w oryginale lewy samolot był cały a prawy obcięty :( No ale wszystko da się wykadrować tak, żeby było fajnie :) No, może prawie wszystko... z tym chyba będę miał problem :lol: :lol: :lol:
(Leeuwarden Open Dagen w Holandii, trochę bardziej udane fotki będą za kilka dni ;-))
No więc 15 rządzi. :)
To jest po prostu dobra fotografia - nic dodać nic ująć.
A co do tej ostatniej fotki... hmm... yy... przynajmniej widać, że dobrze śledzi ostrość. ;)
Witam,
Oglądałem z przyjemnością. Moje ulubione to:
Chateau de Chillon - świetne wnętrza, z klimatem, ciekawe.
Aviation - widać, że to lubisz i fotografujesz z zacięciem.
Yvoire - fotografuję podobnie więc musiało sie podobać ;).
Mountains - szczególnie te niższe góry, czasem podobne do Tatr, masz po czym chodzić i wiesz jak na gory spojrzeć.
Cows - specjalna nagroda za temat.
Generalnie są to dobre technicznie i wielokrotnie ciekawe zdjęcia jedne robione z zacięciem, a inne na na luzie oglądałem z przyjemnością. Ciekawostką było dla mnie, że zmiana sprzetu nie była bardzo widoczna, a skok był spory. To nie jest ocena negatywna, bierzesz ze sprzetu ile ci trzeba i wykorzystujesz to.
Powodzenia, swnw.
Holandia, początek lata... Te fotki czekały na swoją kolej do obróbki ponad 3 miesiące :)
Pojechałem tam, żeby zobaczyć "gwiazdy" - Blue Angels - które pojawiły się w Europie pierwszy raz od kilkunastu lat, no i... wrażenia średnie. Najpierw wielkie show, w którym z wchodzenia pilotów do kabiny robi się półgodzinną ceremonię na miarę koronacji królowej :) A potem... może i pokaz w stylu "latamy w kółko robiąc dużo huku" jest dobry na amerykańskie gusta, ale europejska (i to bardzo licznie obecna z tej okazji) publiczność przyzwyczajona do pokazów, w których demonstruje się sztukę latania a nie ładne samoloty, była mocno zawiedziona.
A najbardziej podobał mi się komentarz gdzieś z tyłu: "to już Fat Albert (to ten C130 z rakietami na końcu) pokazał się bardziej dynamicznie" :-D
Poza tym - miodzio, szkoda że pierwszego dnia pogoda nie dopisała.
Uprzedzając pytania o #14 - http://en.wikipedia.org/wiki/RATO. Krążyły słuchy że to być może ostatni w historii start tego typu, bo kończą się rakiety i sprawa jest ogólnie nieopłacalna...
Więcej tu - takie to stare, że nawet się na update RSS nie załapało ;-)