Wracając do wątku zdjęć z lotnisk:
http://www.mmwarszawa.pl/418315/2012...?category=news
ostatnio była taka impreza w Warszawie, niestety dopiero teraz to znalazłem.
Wersja do druku
Wracając do wątku zdjęć z lotnisk:
http://www.mmwarszawa.pl/418315/2012...?category=news
ostatnio była taka impreza w Warszawie, niestety dopiero teraz to znalazłem.
Wszystko zależy od tego ilu będzie chętnych i jakie mamy uzasadnienie takiej wizyty.
Dla mniej niż 10 osób (to absolutne minimum) nie ma sensu, bo nikt nie potraktuje tego poważnie. No chyba że ma się znajomości i wie z kim gadać.
Tu jak na razie było kilkunastu chętnych na pałac w Pławniowicach, ale jak już przyszła pora na wyjazd to pojechała połowa chętnych....
Wolę nie wpadać w nadmierny optymizm i kierować się suchą wyliczanką oraz realiami.
Dla mnie osobiście o wiele ciekawszy jest piknik lotniczy, bo nie trzeba na nim uzasadniać czegokolwiek, być poddawanych kontrolom, przekonywać, pokonywać barier urzędowych itd.
Po prostu tam jest oczywiste, że miłośnicy fotografowania samolotów tam zjeżdżają i nikt nie robi im przeszkód.
Poza tym, na piknikach są różne maszyny- nie tylko pasażerskie.
Miłośnikom wojskowych maszyn pozostają Dni NATO w Ostrawie.
I tam proponuję kolejną naszą wizytę- impreza WIELKA I HONORNA I BLISKO!
22-23.09
http://www.dny-nato.cz/index.php?lang=en
Pewnie, że wiele da się załatwić i wynegocjować, ale ja osobiście nie mam przekonania do Pyrzowic, natomiast wolę zająć się większym plenerem foto.
Także ja się na razie nie podejmę takiej inicjatywy. Zresztą mam ograniczone ilości czasu.
Ale dla innych- droga wolna.
Pozdr.
Próba jako takiego dostania się na płytę raczej się nie uda ;) bo lotnisko samo organizuje takie wizyty. Trzeba przeglądać forum lotniska na FB potem wysyłamy maila ze swoją kandydaturą a tam ktoś losuje osoby, które dostaną możliwość spędzenia dnia na płycie. Ja raz zostałem wylosowany ale niestety nie mogłem skorzystać. A naprawdę warto ;) było chyba 11 już takich edycji. Zawsze można jeszcze iść pod płot i coś porobić :)
https://www.facebook.com/media/set/?...1986510&type=3
Jakos nigdy się nie interesowałem właśnie owym przedsiewzięciem jakim jest pstrykanie samolotów prosto z płyty. Temat duży ,ale myślę do ugryzienia. Tele i jazda:)
No racja, kiedyś nie było :) ale teraz w Pyrzowicach stwierdzili, że należy coś zrobić dla maniaków lotnictwa :). Wszyscy są zadowoleni tylko takie akcje są zbyt rzadko :) bo chętnych jest masa.
A tymczasem....
SKOKI!
Wisła Malinka, skocznia im. Adama Małysza, letnia Grand Prix.
19-21 lipca.
Program:
Czwartek, 19.07.2012
15:00 - trening oficjalny (dwie serie)
17:30 - kwalifikacje
Piątek, 20.07.2012 - konkurs drużynowy
19:00 - seria próbna
20:30 - I seria
21:30 - seria finałowa
Sobota, 21.07.2012 - konkurs indywidualny
16:00 - seria próbna
17:00 - I seria
18:15 - seria finałowa
Za wp.pl
Cytat:
Sprzedaż biletów prowadzi serwis www.kupbilet.pl. Ceny są znacznie niższe niż w ubiegłym roku. Bilety na miejsca stojące można nabyć za jedyne 25 złotych, miejsca siedzące w sektorach A1, A2, A3 i A4 to koszt 40 zł, natomiast wejściówki do zadaszonych sektorów A5 i A6 z miejscami siedzącymi kosztują 60 zł. Dzieci do piątego roku życia oraz niepełnosprawni w stopniu znacznym wraz z opiekunem mają zapewniony bezpłatny wstęp na zawody. Dla niepełnosprawnych wyznaczono specjalny sektor. Bilety na czwartkowe treningi i kwalifikacje będą do kupienia za 10 złotych.
Bilety można nabywać w sklepie "Wiślaczek", który znajduje się w budynku Poczty Polskiej przy pl. Hoffa. Bezpośrednio przed imprezą wejściówki dostępne będą też pod skocznią oraz w specjalnie uruchomionych punktach w centrum Wisły. W tym roku ruch na drodze dojazdowej do skoczni w Wiśle Malince nie będzie przebiegał wahadłowo. Organizatorzy zapewniają, że dołożą wszelkich starań, aby kibice bez przeszkód dotarli na zawody. Wyznaczone zostaną specjalne parkingi (szczegółową mapę ich lokalizacji na stronie zawodów), a dodatkowo kibice będą mogli skorzystać z dowozu na skocznię z centrum miasta.
Jak na wasze życzenie :) akurat dziś się pojawiło.
XII edycja Dnia Spottera
Ja już wysłałem zgłoszenie.
Hehehe... jak na życzenie. Wywołałeś wilka z lasu.
Szkoda, ze tak mało miejsc...
Ale...
Po wizycie na Heathrow, gdy 30m nad głową latały mi Jumbo Jety już na lotniskach pasażerskich niewiele mnie chyba zaskoczy...