Jak się zapiszesz na Sergiuszowe warsztaty to zakumasz , a jeśli masz trochę talentu to po kilku latach ciężkiej pracy nad sobą też takie zrobisz.:wink:
Wersja do druku
Jak się zapiszesz na Sergiuszowe warsztaty to zakumasz , a jeśli masz trochę talentu to po kilku latach ciężkiej pracy nad sobą też takie zrobisz.:wink:
Jak napisałem, że to najbardziej debilny wątek, dostałem ostrzeżenie od Viteza...
Ale teraz już rozumiem Sergiusza... To genialny postmodernista, prawdziwy Frank Zappa CB.
Jeśli ktoś nie czuje "misyjności" i walorów edukacyjnych jego prac, nie powinien zaglądać do "mojej drogi"...
"Moja drogha, ja cze koham, maj darling aj law ju"...
To motto Sergisza, nie z Zappy, co prawda, ale też ładne...
Hiperrealizm nie jest mi obcy ale w sumie wali mnie psychoanaliza i dekonstrukcja leżąca u podstaw postmodernizmu. Jeśli już to bliższy memu sercu byłby sam modernizm ale to by było cofanie się do początków ubiegłego stulecia. Bardziej chyba interesuje mnie konceptualizm. I to jego bardziej umiarkowany nurt. Słuchanie Zappy przychodzi mi z podobną łatwością co umycie od zewnątrz okna widocznego na zdjęciu.
Po kilku przesłuchanych kawałkach normalny człowiek musi wyjść na balkon aby odetchnąć...
Podstawą fotograficznej sztuki ( mięsa też ) jest sprzęt i to najlepiej jak profesjonalny...
Co do samego motta to jest gdzieś na początku wątku. Jeśli chodzi o muzykę to tararara gra gitara dewiza Motorhead czyli być rozpoznawalnym od pierwszej do ostatniej płyty.
Może graficznie ten wątek jest przeciętny, ale intelektualnie czerpię z niego wiele przyjemności :)
Sergiusz,
Oglądam Twoje zdjęcia długi czas, nie miałem zamiaru się tutaj „wymądrzać” ale jednak:
1. Lubię oglądać Twoje zdjęcia
2. Masz „oko”, które lubię - wychwytywanie tematów bardzo mi pasujące
3. Dinderi napisał: „Może graficznie ten wątek jest przeciętny” – na pewno zdjęcia nierówne ale z niektórych ujęc, gdyby je trochę opracować (także w PS) wyszłyby super zdjęcia np. temat na „Antyki kupimy...” (brak numeracji zdjęć.....)
4. Myślę, że mógłbyś zrobić super reportaż – i gdybyś się przyłożył mógłby to być najlepszy reportaż na tym forum. Masz na to potencjał.
Pozdrawiam
A jednak, każda potwora ma swojego amatora.
Te ostatnie okna to zaiste prawdziwa uczta dla zmysłów.;)
Nawet słowotok jest zbędny.