Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF
Cytat:
Zamieszczone przez
Soldar
Witam !. Przymierzam sie do zakupu tej lustrzanki, ale mam wątpliwości, czy warto, skoro są takie problemy z AF? Proszę uzytkowników o odpowiedż , czy jeszcze raz kupiliby 70D ?.
Witam ja kupiłem 70D 3 miesiące temu, przesiadłem się z 450D jestem rozczarowany, poniżej przesłony 4 aparat ostrzy gorzej niż mój 450D. Nie wiem co canon odwalił ale wolałbym bym kupić nikona 7100.
Może ktoś kto to czy ma jakiś sposób na to oprócz ostrzenia w trybie liveview, używam obiektywu 50mm 1.8
Cytat:
Zamieszczone przez
timoti_Pl
używam obiektywu 50mm 1.8
Ale to oczywiście 70D jest winne?
Skoro kolega napisał że z poprzednim aparatem i tym samym szkłem miał o wiele lepiej to chyba nie ma nic nie naturalnego że szuka pomocy i odpowiedzi dlaczego tak jest?
Cytat:
Zamieszczone przez
timoti_Pl
poniżej przesłony 4 aparat ostrzy gorzej niż mój 450D
A jak z innymi obiektywami ?
Cytat:
Zamieszczone przez
timoti_Pl
Może ktoś kto to czy ma jakiś sposób na to oprócz ostrzenia w trybie liveview, używam obiektywu 50mm 1.8
Czytałem to chyba ze trzy razy ale nijak nie rozumiem?
AF jest w porządku zrobiłem już nim ok 60k zdjęć nawet ze szkłami 4.0 a zwłaszcza 2.8 jest bardzo szybki i pewny tylko trzeba mieć usm ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
timoti_Pl
Witam ja kupiłem 70D 3 miesiące temu, przesiadłem się z 450D jestem rozczarowany, poniżej przesłony 4 aparat ostrzy gorzej niż mój 450D. Nie wiem co canon odwalił ale wolałbym bym kupić nikona 7100.
przeczytaj w instrukcji jak zrobic mikrokalibracje AF i bedzie po sprawie jesli sie dostosujesz.
Timothy - a nie ostre są tzn za każdym razem ostrość jest przypadkiem czy błąd powtarzalny?
Mam pytanie z jaką szybkością nagrywa filmy 70d? w aparacie mogę ustawić max 50 fps/s a w instrukcji pisze ze do 60 fps/s przy odpowiednich warunkach. Jak z tym jest?
Można prosić o więcej szczegółów o tej nieostrości?