Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?
AF w 5DmkIII jest kompletnie bez zarzutu. Jest to w koncu AF z jedynki. Porownujac jego wyczyny do 5DmkI and mkII to jest totalna przepasc. w 6D jest proteza a nie porzadny AF. Tak samo jak poprzednich piatkach, tylko centralny dziala super, reszta to tylko element dekoracyjny matowki:)
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
AF w 5DmkIII jest kompletnie bez zarzutu. Jest to w koncu AF z jedynki. Porownujac jego wyczyny do 5DmkI and mkII to jest totalna przepasc. w 6D jest proteza a nie porzadny AF. Tak samo jak poprzednich piatkach, tylko centralny dziala super, reszta to tylko element dekoracyjny matowki:)
Nie zgadzam sie, boczne tez dzialaja bardzo dobrze. Jedyne co jest w 6D do bani, to servo i rozmieszczenie bocznych punktow. Dodam, ze poprzedni aparat jakiego uzywalem, to D700 nikona a on mial AF calkiem calkiem...
Boczne tez dzialaja w 5D mkI i II, ale wszyscy wiemy jak :) Ja na poczatku w 2008 jak kupilem 5DmkI myslalem ze cos jest nie tak z moja puszka:)
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Boczne tez dzialaja w 5D mkI i II, ale wszyscy wiemy jak :) Ja na poczatku w 2008 jak kupilem 5DmkI myslalem ze cos jest nie tak z moja puszka:)
Nie wiem jak dzialaja w MKI i MKII, ale wiem jak dzialaja w 6D i uwazam, ze sa w zupelnosci uzyteczne. Skad bierzesz swoja wiedze?
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
Nie wiem jak dzialaja w MKI i MKII, ale wiem jak dzialaja w 6D i uwazam, ze sa w zupelnosci uzyteczne. Skad bierzesz swoja wiedze?
no przeciez ogolnie wiadomo, ze jak korpus nie jest dedykowany do kotleciarstwa, to sie nim nie da robic zdjec...
w szczegolnosci np. reportazu sie nie da robic bez 5D mkIII a juz na pewno 1Ds-a:
zrodlo: http://www.formula1.com/wi/gi/597x47...l1324no104.jpg
no nie da, no...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
no nie da, no...
Jakby się dało, to ten pan nie miałby takiej miny ;-)
Oczywiscie a juz na bocznych, to nawet w krowe stojaca na polu nie da sie trafic nawet jakby w kratke byla, bo przeciez to liniowe punkty sa i na jednolitym tle ostrosci nie zlapia ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Jakby się dało, to ten pan nie miałby takiej miny ;-)
i na tych wszystkich (zrobionych starymi 5-tkami) fotach, co nakosily nagrod w reporterskich konkursach tez nic nie bylo ostre, bo sie nie dalo.
albo one wszystkie byly popelnione jeszcze przed premiera mkIII, no bo po tej premierze to juz definitywnie, konkluzywnie, 100% pewnie
i rozstrzygajaco 5D mkI i mkII maja AF nadajacy sie tylko do szachow (i to tych niesymultanicznych!). na pewno. absolutnie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
Stad, ze mam obydwie piatki a 6D testowalem?:)
W 5DmkI uzyteczny jest tylko i wylacznie srodkowy punkt AF. W 5DmkIII wszystkie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Stad, ze mam obydwie piatki a 6D testowalem?:)
W 5DmkI uzyteczny jest tylko i wylacznie srodkowy punkt AF. W 5DmkIII wszystkie :)
O MkI I MKII, nie dyskutuje (podkreslam po raz drugi) a 6d testowales? Moze niezbyt dokladnie... ja go nie testuje, tylko uzywam i wiem co pisze, wiec moze nie powielaj zaslyszanych opinii, bo tak sie rodza internetowe legendy. Definitywnie boczne punkty w 6D sa jak najbardziej uzyteczne. To pisalem ja, uzytkownik 6D, wczesniejszy posiadacz nikona D700. :)