mam Phottix TITAN BP-511A i nie narzekam, sprawuje się nieźle, złego słowa nie powiem :)
Wersja do druku
mam Phottix TITAN BP-511A i nie narzekam, sprawuje się nieźle, złego słowa nie powiem :)
Miłego czytania :D
http://canon-board.info/showthread.php?t=6386
Podłączyłem tutaj.
K.
W opisie aukcji jak byk stoi że jest 100% zgodny z oryginałem. Jak to nie jest drogi - zamiennik za 124zł to niedrogo ? Phottixy z nowym chipem są za 85zł :roll:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeśli zależy Ci na wzorowej współpracy to kup oryginał za ok 90zł i po kłopocie.
Zamiennik, nigdy nie dorówna oryginałowi.
Właśnie nabylem zamiennik LP-E6 Phottix z nowym chipem . Wydaje się bardzo solidny. Jego cena to 85zł i można ladować w firmowej ładowarce Canona. Ciekawe jak bedzie z trwałością i ilościa wykonanych zdjęć na jednym ładowaniu. Podzielę sie tą wiedzą jak trochę go potestuję.
z pocalowaniem reki kupie oryginal za ok 90zl, tylko niestety wg ceneo (link) ceny tego aku zaczynaja sie od 255zl. co do allegro to pojecia nie mam na ktorej aukcji jest oryginal, a na ktorej podrobka, a podrobek akumulatorow canona jest sporo, wiec nie problem kupic na allegro za 90zl 'original' made in taiwan o nieokreslonej pojemnosci z naklejonym znaczkiem canona ;-/
jako, że już mienęło torchę czasu od kiedy uzywam zamienników photix do mojej 550 podzielę się swoimi odczuciamy (generlanie jest tak, że 2 zamienniki używam w gripie, a bateria oryginalna jako awaryjne zasilenie ;))
uważam, że nie ma żadnej różnicy, jeżeli chodzi o pojemność i użytkowanie, jestem w pełni zadowolny z tych zaminników i mogę je polecić.
Używam zamiennika BP-511 Premium Gold i sprawuje się całkiem przyzwoicie. Co prawda realnie ma trochę mniejszą pojemność niż oryginał (wg moich szacunków wychodzi ok. 80% zdjęć względem oryginału) ale za tą cenę można to przeboleć.
Teraz po przesiadce na 60D kupiłem też Premium Gold z chipem ale na razie poza naładowaniem (dało się w oryginalnej ładowarce) jeszcze go nie testowałem. Aparat wykrywa go normalnie i daje się zarejestrować baterię więc od strony chipa to działa.
A ja potrzebuję zorientować się w cenie baterii i ładowarki do 1100D.Za ile mozna kupić komplet?
Używał ktoś zamienników LP-E6 Delta (dostępnych chociażby u towers'a). Wg. opisu pokazują stan naładowania i można je ładować i ładowarce Canona. A jak to wygląda w praktyce ?