Odp: [Max13] Kilka ptaków "złapanych" dzisiaj rano
Też wolę w locie. Pasjami fotografowałem kaczki, gołębie i inne takie - chyba z niezłym efektem. Ale na jaskółkach czy zimorodkach poległem. I nie była to tylko kwestia za krótkiej ogniskowej. Ptaszysko wielkości kury jest przewidywalne w locie i mniej zwinne - z tymi AF sobie poradzi. Takie w rozmiarze wróbla (a jeszcze nie daj Boże jak jaskółki z ADHD) to już problem...
Eberloth - i to jest sedno problemu - szybkość tych "małych" jest prawdziwym wyzwaniem aby je dobrze złapac.....
Szczygieł najbardziej przypadł mi do gustu. Pozostałe oczywiście też fajne i w dobrym świetle. Jak możesz podpisuj siewkowce, bo z nimi mam zawsze problem (np. wiem, że sieweczka, ale nie wiem która, a nie chce mi się do atlasu sięgać:) ).
Cytat:
Zamieszczone przez
Max13
proponuje takze pokazywac swoje foty, to stymuluje do postępu.....
Masz rację:
LECI
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
No i fajnie wyszło - troche lepszy bookeh i swiatło, moze kadrowanie i byłoby superhiper - trzeba pokazywać.....:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Max13
byłoby superhiper - trzeba pokazywać
Na razie nie czuję się na siłach pokazać fotki,która mogłaby by być oceniona pozytywnie,
ale dzięki za dobre słowo.Nie chcę niepokoić Twojego wątku, więc tylko link do innego lotnika
LECI
Świetnie pełzacz i to w locie?
Tego pełzacza w locie próbowałeś jakoś ratować w programie?
Cytat:
Zamieszczone przez
mkkaczy
Tego pełzacza w locie próbowałeś jakoś ratować w programie?
Raczej nie lub niewiele,fotka ma ze 3 lata,a wtedy jeszcze uważałem ,że nie godzi się poprawiać fotek w PP.
Dziś przy tej fotce bym pokombinowal a co najmniej z przepaleniem .Tu trzeba wrócić do "widzenia" czyli monitora,wtedy wydawało mi się OK.
A ja myślałem ,że to łabędź/łabądź ? ....