do zlecen potrzeba umiejetnosci i sensownego portfolio , wiec faktycznie pomysl o dotacji na cos innego , bo daleko nie zajedziesz...
Wersja do druku
do zlecen potrzeba umiejetnosci i sensownego portfolio , wiec faktycznie pomysl o dotacji na cos innego , bo daleko nie zajedziesz...
Kolega ma coś wspólnego z fotografią poza pisaniem na forum Canonistów?
znana jest już komuś aktualna kwota dotacji?
u mnie w użędzie już można składać wnioski, ale zdaje się ze jeszcze kwota nie została podana.
tak sobie liczę i porównuję te średnie zarobki z poszczególnych kwartałów i wychodzi mi, że to będzie teraz ok 19500 zł do wzięcia.
Kurcze przydało by się już to dokładnie wiedzieć, żeby wiedzieć jak zakupy rozplanować.
U mnie w zeszlym roku bylo 18500zł, ale w tym babka powiedziala ze jeszcze nie wiedza bo nie dostali narazie swojego przydzialu z centrali:neutral: jak bedzie wiecej to znow bede w kropce co wybrac:mrgreen:
no kurcze. jak by było te 19500 to bym ciutkę ograniczył sprzęt studyjny i by starczyło na C28 1.8, oprócz C85 1.8
jak z poprzedniego roku?
6*średnia krajowa z poprzedniego kwartału!
w III kwartale 2009 średnia była 3113,86 zł i wyszło 18683,16
natomiast ja pytam o IV kwartał :), którego średnia będzie ogłoszona ok 10 lutego pewnie.
średnia w sektorze przedsiębiorstw już jest ogłoszona i wzrosła ok 140 zł, więc jest szansa, żs ogólna wzrośnie podobnie.
Kwota zależy od regionu Polski w dolnośląskim ja np miałem 15.9 tys, a mój szwagier w innym powiecie miał 18 tyś, również Urzędy Pracy w zależności od umiejscowienia sami uwarunkowują wypłatę świadczeń, w mojej gminie tkz. twoimi potwierdzającymi że dasz rade (żyranci), mogły być osoby tylko z mojej gminy. U szwagra mógł sobie brać z całej RP, co kraj to obyczaj. W tym roku większość przyznawanych dotacji będzie kierowana dla nowo otwierających którzy będą mieli coś wspólnego z rozwojem firmy pod kątem promowania swojego regionu do EURO 2012, podobnie jak programy z Dotacji Unijnych, przyznawane, na tkz. zwane 10% wkładu własnego dużo bardziej obostrzone restrykcyjnie w przyznawaniu środków. Po prostu po roku Cię rozliczają z każdego grosza i pytają dlaczego ci się nie udało, jednakże osoby które otrzymają środki będą wcześniej po wygraniu konkursów, prowadzone przez firmy które będą przygotowywać w trakcie bezpłatnych szkoleń, przyszłego szefa w księgowości, planowaniu wydatków, biznes planie itp. To tylko dzięki nim można pozyskać dotację to te firmy wyznaczone w regionach które wygrały konkursy na jesieni 2009 roku będą decydowały o tym kto dlaczego i ile otrzyma.
Jak wygląda sprawa z bezrobociem? Trzeba na nim być jakiś okres? Czy wystarczy że się jest i tyle. Dowiedziałem się że dokumenty do złożenia dotacji będą dopiero w marcu, bo ponoć co rok to są inne.