Odp: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM
Licho - przede wszystkim ostrość była kiepska. Nawet trafione zdjęcia nie zachwycały (lekka purpurowa obwódka i niski kontrast) a na dalekie dystanse to już w ogóle modlitwa zostaje co do celności i ostrości. Może miałem jakąś trefną sztukę, nie jestem w stanie ocenić. Znajomy ma L II i jest podobnie z tym że on ma taki styl fotografowanie że te nieostrości jakoś mu nie przeszkadzają.
Dodatkowo obiektyw zbiera masę syfu i kurzu a pod słońce jest baaardzo słabo (np para wchodząca do kościoła to na 85L było nie lada wyzwanie).
Kto z Was ma 85 1.2 L II na 6D? Możecie potwierdzić problemy Anvil'a? Jak wygląda u Was współpraca tego obiektywu z 6D.
Cytat:
Zamieszczone przez
atze
Kto z Was ma 85 1.2 L II na 6D? Możecie potwierdzić problemy Anvil'a? Jak wygląda u Was współpraca tego obiektywu z 6D.
nic takiego nie miało u mnie miejsca, było ostro i celnie, korekta na 0, w 5d4 mam +5 (jesli przymykałem do dlatego żeby miec wiekszą GO a nie ostrzejsze foty)
pod słonce bez osłony, faktycznie jest mało kontrastu (właśnie dlatego czasem celowo jej nie zakładam :-), z osłona wszystko ładnie :-)