Case Logic ładnie wygląda ale dla złodzieja wyjęcie z niego sprzętu wydaje się dziecinnie proste..
Wersja do druku
Case Logic ładnie wygląda ale dla złodzieja wyjęcie z niego sprzętu wydaje się dziecinnie proste..
Hehs. A może w czymś takim:
http://www.youtube.com/watch?v=KkXewWTTgqw&feature=grec lub http://www.youtube.com/watch?v=_L-f7...eature=related
Zwróćcie uwagę, że gość nie przywiązuje w ogóle uwagi do osłon przeciwsłonecznych - o użyciu zaślepek do body lub co niektórych obiektywów już nie wspomnę .
Jeśli się nie mylę to dla izraelskiej
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
poza tym cięzki sprzęt zawsze lepiej nosić w plecaku, pomijając temat jak idziesz w góry lub w dłuższy wypad,to chyba nikt nie bierze 25kg torby na ramię tylko plecak ze stelażem:-Djeszcze jedno może się myle ale złodzieja bardziej przykuwa uwagę torba foto, niż plecak plecak to plecak,równie dobrze możesz mieć w nim kanapki:)
pozdro dla wszystkich
Jeżeli zamki zsuniesz na jedną stronę, na sam dół to raczej będzie mu ciężko. A poza tym nie poruszam się pociągami ani publiczną, złodziej jak ci będzie chciał coś ukraść to i tak ci ukradnie. Ja raczej zwróciłbym uwagę, że jest czarny, ma niespecjalnie wymyślny kształt i wygląda jak plecak ucznia szkoły średniej. A noszę w nim 15" maca z ładowarką, 5DmII z gripem, 100mm, 135mm, 20mm i 24-105mm, 580 EX, ładowarkę, kabel synchro do flashy, zestaw do wyzwalania bezprzewodowego- nadajnik i 3 odbiorniki, 12 baterii AA i parę innych drobnostek. Martwiłbym się raczej, żeby nie dostać w mazak i nie stracić zębów razem z całym plecakiem, także czerwony tamrac jest 1000000 razy bardziej niepewny :)
Ot co!
Mówiłem oczywiście o Case Logic SLRC206
dla mnie case logic ma za bardzo ,,komputerowy" wygląd,stylizacja a'la torba na laptopa ....nie podoba mi się to
ja mimi to wole kate czy ewentualnie lowepro,ale lowepro niestety za bardzo rzuca się w oczy...ciekawy jest tamrac seria adventure,ładne i dyskretne jak plecak szkolny
Nie zapominajmy też o 25 letniej gwarancji Case Logic. Z tego co wiem nie jest to chwyt marketingowy.
Wszystko kwestią gustu...
I na prawdę plecak jest rewelacyjnie wykonany.
Miał ktoś może taki plecak, jeśli nie to co o nim sądzicie? http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=19988&order=bd
Zastanawiam się nad zakupem plecaka na dłuższe wypady i lekkiej małej "kabury" na body z jedym szkłem. Dobry pomysł?
Dobry,ale z tym co teraz masz w stopce to sama kabura ci wystarczy puki coCytat:
Zastanawiam się nad zakupem plecaka na dłuższe wypady i lekkiej małej "kabury" na body z jedym szkłem. Dobry pomysł?
To co mam w stopce, a to co będę nosił w plecaku to dwa różne tematy, ale dzięki za czujność ;)
a miał/ma ktoś bezpośrednie porównanie Lowepro Vertex 300 AW i Pro Runner 450 AW??
zastanawiam się nad jednym z nich... ktoś pomoże ;>
Ja polecam systemy Lowepro... uzywam i nie zamienilbym na nic innego a testowalem juz kilka innych systemow i zawsze wracalem do lowepro!
Wrzuć :) bo może i ja chętny będę :>
Ok, jak tylko wrócę do domu to zrobię zdjęcia :)
Zgodnie z obietnicą:
1 - Sigma 180/3.5 & 430EXII
2 - ładowarki do 5D i 30D
3 - 30D + 24-105L
4 - Samyang 8/3.5
5 - Canon 50/1.4 + lens hood
6 - Canon 85/1.8 + lens hood
7 - Samyang 14/2.8
Dla jeszcze lepszego rozeznania :D
Piękna eLka na drugim zdjęciu. Taka żółta :D
Jedno pytanie: czy plecak posiada "płaszczyk" ochronny przed deszczem/kurzem etc?
Jedna prośba: mógłbyś wrzucić zdjęcia zamkniętego plecaka?
lukasz b - włącz PM albo prześlij maila :)
opisałem torbę którą posiadam
Tamrac ultra pro 13
http://canon-board.info/showthread.php?t=70502
jak kogoś interesuje
pzdr.
Witam :)
Poszukuję jakiejś małej torby, tak do spacerowania po mieście. Musiała by zmieścić 5d + grip, z zapiętym 50 1.4, do tego 430 EX II oraz coś typu 85 1.8, 28 1.8, bo 70-200 zabierać do już dużą torbę, a chciał bym mieć coś małego i niepozornego. Do tego jakaś kieszeń na zapasowe baterie i karty. Myślę nad Kata DB-453 lub DC-441, choć bardziej skłaniam się do tej pierwszej, ponieważ podoba mi się jej konstrukcja, ta taka duża klapa, a nie otwierana góra. Co o nich myślicie nie będą za duże ??
Chciałem jakiś czas temu kupić ten plecak który opisał kolega Lulu ale po ogledzinach w sklepie zrezygnował,powód był jeden strasznie cięzki,nawet sam pusty a gdy wejdzie trochę sprzętu to już w ogóle,tym bardziej że jest to sztywna konstrukcja,taka bardziej teczka a nie plecak...
No ale muszę powiedzieć że jest super wykonany i napewno długo posłuży:)
Ja od niedawna jestem właścicielem plecaka Tamrac Evolution 8. Pomieścił wszystko co mam w stopce + grip i kilka drobiazgów- zostaje miejsce na wodę i kanapki . Wykonanie jest więcej niż OK (co do trwałości to się wypowiem za kilka lat). Mnie przekonał możliwością szybkiego wyjęcia body z obiektywem - co możecie zobaczyć na stronie producenta http://www.tamrac.com/Evolution_Video.htm
FYI
Nie wiem czy wszystkim to wiadomo czy nie, ale zapytawszy o fajne plecaki w swoim ulubionym sklepie foto (gdyz aktualny plecak pragne zmienic) dowiedzialem sie ze w listopadzie na rynek z plecakami i torbami ma wejsc Benro - podobno maja byc w dobrej cenie (kilkadziesiat zlotych taniej) i lepszych materialach niz analogiczne konkurencji.
Mam prośbę do fotografów ślubnych o podpowiedz w sprawie torby. Szukam czegoś wygodnego ale w miare pojemnego na śluby. Musze zmieścić 5dII z podpiętym np.16-35, 2x580ex, fish 15mm, 85, 35, dodatkowe body, akcesoria. Ważne żeby było łatwe dojscie do sprzętu więc dwuwarstwowe pakowanie szkieł chyba odpada. Co stosujecie przy tego typu zleceniach?
domke f-1x jest fajna opcją bardzo pakowna,dobrze wykonana i dyskretna w sensie bez zbednych bajerów przyciągających wzrok na ulicy,bardziej przypomina jakąś torbe podróżną
Zastanów się nad opcją pasa z pokrowcami.
Jak dla mnie - mega wygodne rozwiązanie.
Używam Katy, po przejściu przez kilka marek znalazłem coś co mi w pełni odpowiada. Świetne pokrowce, wygodny pas. Jest pokrowiec na body, który spokojnie można zapiąć z tyłu i się nie martwić.
Ew. RStrap/ReporterStrap i praca na 2 body.
Wdg. tego co piszesz potrzebujesz 5 pokrowców (3 szkla, flash i body)
Mniej wiecej z takim zestawem zawsze chodze i nie używam już torby w przypadku tego typu zleceń. Oczywiście czasem lepsza jest torba...innym razem plecak...a jeszcze innym maly sling.
No dobra pas i pokrowce dobrze się sprawdzą w czasie pracy ale jak sobie wyobrazasz przewożenie czy transport tego? będziesz w tym ciągle na sobie paradował ? czy w samochodzie zdjemował i kładł na siedzenie z tyłu? trochę bez sensu... to się sprawdzi dobrze ale w opcji gdy mamy wrazie czego torbe i do niej przekładamy rzeczy z pasa gdy idziemy na plener np
Ja ze swojej strony polecam to co powiedziałem czyli domke f1x duza pojemna torba zmiescisz tam wszystko co chcesz i jeszcze bedziesz miał zapasu,ewentualnie domke f2 które posiadam dla mnie jest rewelacyjna bo ma dosyć kompaktowe wymiary ale jest bardzo pojemna,tyle że do niej to tylko jeden korpus z podpietym szkłem plus 4 szkła do inserta i w boczne kieszenie lampy czy akcesoria,2 body dało by rade zmiescić ale to już bez szkieł...
Chociaż ja tak mówie o domke a nie wiadomo jaki masz budżet bo obie te torby o ktorych mówie to wydatek ponad 500zł
Z reguły i tak mam ze sobą torbę/plecak, bo nie używam wszystkiego naraz.
Nieraz się jednak zdarza, że jadąc np. na koncert w znane już dobrze miejsce zabieram tylko pas i body na szelkach. Nic nie zostaje w aucie, nic nie trzeba nosić - wygodne rozwiązanie.
Plenerowo - zgadzam się, jeden aparat do ręki a reszta do jakiegoś nosidła jest optymalnym rozwiązaniem.
Używam Naneu U220 (spory kawał plecaka + kółka), Tamrac Pro12 (wieksza, pełna pokrywa), Kata PR460 (mniejsza od Tamrac ale dostęp od góry), Kata 3N1 (sling na body+kilka mniejszych szkieł), Kata Bumblebee (kiedy trzeba zabrać dużo i nosić na plecach).
Miałem kate 3n1-30 kawał plecaka i ostatnio postawiłem na to iż chce coś jak najmniejszego i jak najbardziej niepozornego do przenoszenia sprzetu...postawiłem na domke f-2 i jestem bardzo zadowolony nie powiem złego słowa,kompaktowa,bardzoe pojemna,bardzo szybki dostęp do wszystkiego...
Chociaz pewnie przyjdzie moment gdy pojade gdzieś w góry czy miejsce gdzie potrzeba trochę się powspinac czy pogimnastykować i bedzie mi doskwierał brak plecaka...co prawda na rower mam do tego specjalnie slingshota lowepro ale w teren jednak lepiej sprawdzają się normalne podwójne szelki,prawdopodobnie przed wakacjami bede musiał pomyśleć nad jakimś plecakiem...
Puki co przy tym co robie świetnie sprawdza się torba
Kata 3N1-30 to już faktycznie kawał nosidła...
Mam 3N1-22, najmniejszy z posiadanych, bardzo rozsądny pod względem wielkości.
Właśnie pakuję na klubowe spotkanie z poezją śpiewaną :)
No niestety na domke trzeba wydać troche więcej,ewentualnie są podobne odpowiedniki pod nazwa Mekko są tanie a też bardzo chwalone.Cytat:
popatrzyłem na ceny domke i to zdecydowanie nie na moją kieszeń na dzień dzisiejszy
Cos max do 400zł to by mi odpowiadało. A plecaki choć fajne ale torba wygodniejsza bo nie trzeba zapinać i można przeniesc z miejsca na miejsce
Co do torby,zależy co robimy przy reporterce napewno sprawdzi się lepiej bo jest lepszy i szybszy dostęp i ciągle pod ręką...natomiast na dłuższe wypaday to opinie są różne
Jeśli nie trzeba szybkiego dostępu...i nie trzeba dużo chodzić ze sprzętem na ramieniu - plecak. Pośrednie rozwiązanie - sling.
W kwestii torby - Tamrac Pro 8/12 lub LowePro Nova 5 to też bardzo dobre rozwiązania.
Plecak kata rzeczywiście oferuje szybki dostęp do sprzętu. Moim zdaniem jedyny minus to wygląd plecaka, który zdradza jego zastosowanie. Zamiast domke można zainteresować się torbami mekko. Są zdecydowanie tańsze, a oferują podobne rozwiązania.
Co do tego trochę bym się posprzeczał,oferuje szybki dostęp ale do samego apratu,a gdy chcemy zmienić szkło zaczyna się problem bo mamy do rozpięcia 2 zatrzaski i zamek no i oczywiście najwiekszy minus to klapa która zakrywa przedział ze sprzetem odkrywa się tylko do połowy,druga czesc pod ktorą sa miejsca na szkła jest zasłonięta i trzebą grzebać na ślepo...to mnie denerwowało najbardziej,co do wykonania rewelacja,wyglad fajny,tylko właśnie jednym będzie się odrazu rzucał w oczy a innym nie,ale większości będzie bo widać że to raczej na sprzet ze wzgledu na to że ma sztywną konstrukcjeCytat:
Plecak kata rzeczywiście oferuje szybki dostęp do sprzętu
Co do toreb mekko to już wspominałem,niektóre wygladają dosłownie tak samo jak domke,z tego co pamietam jest taki model jak r1 czy coś takiego odpowiednik domke f1x bardzo pakowna i tania bo coś koło 200zł
Miałem o tym właśnie pisać, ale pomyślałem, że nie ma chyba plecaka, który umożliwia szybki dostęp to każdego z elementów wyposażenia. Zgadzam się, że szybki dostęp jest tylko do aparatu. Jak dla mnie największa wadą jest wygląd. Może nie jest typowo fotograficzny, ale jest ogólnie "nietypowy" i na pewno zwraca uwagę :(
No tak przecięż miałem ten plecak przez rok jakoś,z boku dostęp był ok ale na pleneże często kładłem plecak na ziemi na ,,plecach" i brakowało mi możliwosci otworzenia całej klapy żeby miec swobodny dostęp do wszystkiegoCytat:
Na pewno mówisz o 3N1
Witam
Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zmianą mojego wysłużonego defendera 200 na coś innego. Szukałem oglądałem i prawie się zdecydowałem na Lowepro Reporter d200/d300 (chociaż ogólnie średnio mi się podobają ich torby ;/) ale dziś przez przypadek znalazłem w internecie torby Vanguarda Up-Rise 28 i Up-Rise 33. Torby bardzo mi sie podobają, ale niestety nie mam okazji ich pomacania. Może ktoś z forumowiczów posiada taką torbę i zechciał by się podzielić wrażeniami?
Pozdrawiam
Hey postanowiłem oprócz mojej torby Hama dokupic sobie jakąś torbę Crumplera :)... i nie wiem czy było ale znalazłem fajną stronkę http://www.cambags.com/by-camera-typ...dium-menu.html