W weekend to ja tez odpadam, jeśli byłby to wtorek to bym chętnie dołączyła...
Wersja do druku
W weekend to ja tez odpadam, jeśli byłby to wtorek to bym chętnie dołączyła...
...mogę jutro po 17ej i w środę po 15ej....we wtorek mam angielski do 21ej....
Ja się piszę na wtorek.
To może podsumowanie:
1. katia - wtorek
2. Elizabeth - sobota o 17ej, środa po 15ej, wtorek ewentualnie po 21?
3. Robert Dy - obojętne kiedy
4. nessuno - obojętne kiedy
5. canis ?
6. madallenka - wtorek
1. katia - wtorek
5. canis ?
6. madallenka - wtorek
7. gonzo44 - cały przyszły tydzień po 20:00
sobota po 17tej
1. katia - wtorek
5. canis ?
6. madallenka - wtorek
8. ep09gregory - sobota po 17tej
9. Yoshitaka - sobota po 17stej, cały tydzień po 18stej
...małe sprostowanie: pasowało mi wczoraj na dzisiaj po 17ej, czyli na piątek....w weekend też odpadam, chyba że w niedzielę wczesnym rankiem jakieś małe focenie, bo zapowiadają słoneczny ranek...umówcie się beze mnie na wtorek, bo widzę, że większości tak pasuje....:)
1. katia - wtorek
5. canis - wtorek, a miedzy 15:30 a 18 focenie.
6. madallenka - wtorek
1. katia - wtorek
5. canis - wtorek, a miedzy 15:30 a 18 focenie.
6. madallenka - wtorek
10. filharmoniusz - sobota po południu.
Chciałem zaznaczyć, że jeśli chodzi o focenie, to po 15:30 jest juz chyba ciemno, czyli zdjecia nocne, tak?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I jeszcze pytanie. Czy ktoś ma ochote spotkać się dzisiaj w dzień, póki jeszcze jest widno i pomóc mi w sprawdzeniu mojego zestawu? Mam wątpliwości jeśli chodzi o kalibrację AF.
to jak umawiamy sie dzis w jakims pubie
Jestem na tak.
Umawiamy się na wtorkowy wieczór... Bo chyba ten termin pasuje większości...
Ehhh chciałbym wkońcu z Wami pójść ale **** blada :D Akurat teraz ten tydzień nocek w pracy :( A tak przy okazji wpadł mi do głowy pomysł wyjazdu. Tatry może nie są dobrym pomysłem z kilku powodów - ale dopiero teraz do tego doszedłem. A co powiecie na wyjazd np w przyszłą sobotę do Obozu Auschwitz ? Akurat teraz tak liści nie ma więc klimat jeszcze przed pierwszym śniegiem byłby ciekawy. Jakby pogoda dopisała to zdjęcia mogłyby wyjść naprawdę interesujące. Jakieś za i przeciw ? :) Jak coś to ja mogę 3 osoby do autka zabrać.
Ja myślę, że jakiekolwiek wyjazdy powinno się organizować z odpowiednim wyprzedzeniem. I termin ustalać tak, aby jak najwięcej osób mogła się wybrać.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A swoją drogą nie wiem czy obóz jest dobrym pomysłem na plener foto...
Jeśli o mnie chodzi to też jakoś specjalnej ochoty na focenie w obozie ochoty nie mam.
To co z tym wtorkowym spotkaniem?
A co ma być? Nie widzę żeby ktoś odwołał.
Pierwsze:
Pasimito Panie Funakoshi.
Pozostało mi zyczyć owocnego wieczoru ;)
A co do zdjęć w obozie. Ja osobiście byłem tam kilka razy ale bez aparatu. Przyznam, że to miejsce mnie poprostu fascynuje ale do tego dochodzi się po jakimś czasie i kilku pobytach w tym miejscu. Za każdym razem kiedy tam byłem - było również mnóstwo fotografujących. Nie byli to ludzie ze zwykłymi kompaktami i nie robili zdjęć "ogólnych". Osobiście uważam, że zdjęcia z tego miejsca mają w sobie magie. Może to dziwnie brzmi jednak tak to czuje. Wystarczy kuknąć na strone Pawła Strykowskiego - jest tam troche zdjęć z obozu. Dla mnie magia - przerażająca i fascynująca zarazem. Jeśli znajdą się chętni - ja również chętnie pojadę i tym razem sam utrwale pewne obrazy.
Kończę pracę o 20. Canis nie zmieniłeś numeru? Mogę do Ciebie dzwonić co by się dowiedzieć gdzie jesteście?
OO, to ja się pewnie delikatnie spóźnię, bo kończę lekcje dopiero o 16:30 i nie zdążę na 18 dojechać. Zresztą pewnie o 18 to pójdziecie focić, a ja tak chciałam wbić tylko na to piwko :)
Gonzo: wszystko jak dawniej. Dzwoń śmiało.
będę o 18stej na Szerokiej, jakoś Was chyba znajdę ;)
No to może i ja się pojawię, co prawda sprzęt leży w serwisie ale chętnie bym zobaczył jak się spisuje C.
Zapraszamy!
Dziękuję wszystkim za fantastycznie spędzone kilka godzin. Strasznie pozytywnie zakręcona z was grupa ludzi! Na początku czułem się trochę nieswojo z racji tego iż byłem zdecydowanie najmłodszy, ale potem jakoś poszło. Dzięki za użyczony sprzęt błyskowy i 50/1.4!
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!
Ja sie nie zdążyłem rozkręcić przez godzinę ;) Śpieszyłem się na małą sesyjkę w zadymionej atmosferze. Oto ofekty:
50D + 28/1.8
50D + 50/1.4
dzięki za spotkanie :) i za użyczenie 50/1.4 (zaraza jedna :P) i lamp studyjnych :D
do następnego :)
Dziękuję za spotkanie. Miło było spotkać się w tak zacnym gronie. Wyszło to zdjęcie dziewczyn z "mini sotfboxem"? :-D
...pokażcie jakieś foty i nie organizujcie następnego spotkania beze mnie :)....pozdrowienia dla wszystkich....:)
Czemu nikt nie wrzuca zdjęć? Czekacie na debiutanta? :P
1.
2.
3.
4.
5.
Mam zaległości w obróbce...
1. Spokojnie możesz wykasować :???:
Jedno moje:
no to tych kilka moich (wycieczka była prawie w ogóle nie zdjęciowa) - zbyt dużą ekipą byliśmy ;)
No i zupełnie bez umawiania z Państwem Canisami się spotkaliśmy na praskim rynku -w Krakowie się nie możemy spotkać, ale w Czechach bez problemu :)
Dawno w sumie się z Wami nie widziałem... Ale zapierdziel ostatnio mam straszliwy. Jak tylko trafi się jakiś dogodny termin to pewnie się pojawię ;)
Ma ktoś ochotę na spontaniczny nocny plener rynek/wawel/kladka + wschód słońca przy błoniach za kilka godzin?
uuu wschód słońca to ja będę podziwiał w robocie, bo zaczynam o 6 :/
.....Kris, Praga w Twojej interpretacji to dla mnie podróż sentymentalna....przypominają mi się pocztówki z dzieciństwa....:)
Wschód słońca na błoniach nie wypalił z powodu zamieci, ale na rynku warunki były całkiem przyzwoite. Schowałem się w sukiennicach i udało mi się ustrzelić taką pionowa panoramę przy pomocy 50mm/1.8. Dojazd na rynek o 4 rano w czasie opadów śniegu i nieodśnieżonych drogach był niezwykłym doświadczeniem dla początkującego kierowcy ;)
jak ładnie, ja się wybiorę na jakieś focenie ośnieżonego Krakowa, ale jak nie będzie minus 16 z rana ;)
a Praga to moje nadal niespełnione marzenie :)
Wybieracie się jutro na Szopki? Ja będę.
wczoraj lub przed wczoraj bylem na rynek i widzialem kilka osob ze statywami robiacymi zdjecia. Ktos stad? mialem sie zapytac ale sie spieszylem i bylo zimno. lol