Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?
Cytat:
Zamieszczone przez
scooter
Ponoc w przyszlym roku ma wyjsc nowa 5. Moze warto poczekac...
tylko będzie na starcie kosztowała 13 tysi do 5,5 za 6D. Pewnie bedzie wypasiona i będzie marzeniem lub spełnieniem marzeń każdego z nas (do momentu wyjścia 1Dx mark II). le jej cena zrobi sie w miarę racjonalna w okolicach 2016 roku... :D
Nie nowy 5D4 to nie będzie alternatywą dla tych co się zastanawiają nad 6D...
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
Pewnie bedzie wypasiona i będzie marzeniem lub spełnieniem marzeń każdego z nas ..
Mam nadzieję, że nic takiego nie nastapi. Biorac pod uwagę przewagę Canona z tym przestarzałym i kiepskim towarem jaki oferuje obecnie, to by skutkowało natychmiastowym bankructwem sympatycznego Nikona, a przecież tego nikt nie chce.:o
Cytat:
Zamieszczone przez
mnocon
Z tym macaniem to uwazaj bo jeszcze z 1dx wrocisz ;)
Naszczescie w Jessopsie nie maja jedynek. Bylem, pomacalem, zdecydowalem. 6d bylo ok w mojej dloni puki nie zlapalem 5d a potem znow 6d. Poprostu czegos mi brakowalo pod palcami ale to pewnie wina moich sporych dloni. No coz chyba nie jestem stworzony do 6d ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mad_Mac
Naszczescie w Jessopsie nie maja jedynek. Bylem, pomacalem, zdecydowalem. 6d bylo ok w mojej dloni puki nie zlapalem 5d a potem znow 6d. Poprostu czegos mi brakowalo pod palcami ale to pewnie wina moich sporych dloni. No coz chyba nie jestem stworzony do 6d ;)
No widzisz - jakoś to sobie wytłumaczyłeś, a uzasadnienie zakupu jest najważniejsze :)
Wow, wow I jeszcze raz wow. AF w mk3 mnie powalil. Od wczoraj ostro testowalem 24LII I 35L na 1.4 I praktycznie wszystko w punkt. Z mk2 I mk1 nigdy nie uzywalem szkiel na 1.4 bo zadko kiedy trafialy tam gdzie chcialem no chyba z w dzien na dworze.
Strzelilem wczoraj pare fotek w prawie ciemi, iso6400 1/25 f1.4 I wszystko trafione!
Najgorsze jest to ze zaczolem sie zastanawiac ktora nerke sprzedac zeby kupic jeszcze jedne mk3 :lol:
sprzedaj obie to kupisz 1DX;)
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Uważasz, że różnica jest warta znoszenia dializoterapii :confused:
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Jak bym bral za sluby po 2-3tys funtow to czemu nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mad_Mac
Jak bym bral za sluby po 2-3tys funtow to czemu nie.
Tylko po co wtedy handlować nerkami :)
No i Mad_Mac mnie prawie przekonał ;) też stoje przed takim dylematem. Sprzedałem jedną mark II i chciałbym głównie lepszy Af i Iso. Z tym, że ja w 90% używałem tylko centralnego punktu AF.
I tu moje pytanie do osób które testowały oba sprzęty(6D i 5DIII) czy cenralny punkt AF jest faktycznie lepsze w III niż w 6D?