od większego bufora jest 1Dx
cieszmy się że jest AF i funkcje AF w 5tce z jedynki, bo takie marudzenie.. :)
Wersja do druku
od większego bufora jest 1Dx
cieszmy się że jest AF i funkcje AF w 5tce z jedynki, bo takie marudzenie.. :)
nie przesadzajmy, nowa piątka kosztuje 13 tys zł, to już prawie cena jedynki
13 a 25 to nie jest PRAWIE
ja rozumiem że dla wielu to jest dużo
ale macie wybór. 7-8k za 5d2, 12-13k za 5d3 - każdy płaci tyle co trzeba za możliwości aparatu
obstawiam że AF w 1Dx miażdzy system, a 5d3 to tylko namiastka dla kotleciarzy coby nie przechodzili do nikona :)
"U konkurencji" widziałem komentarze, że różnice pomiędzy 5D MkIII i D3 nie są w ogóle odczuwalne, więc naprawdę ciężko mówić o namiastce.
Być może, podkreślam, być może są jakieś różnice przy serwo i śledzeniu 3D, ale przykład Czachy na to nie wskazuje.
Jest dobrze, pierwszy raz nie ma na co narzekać (poza ceną).
Jesli faktycznie jest jak piszesz to Canon może mieć mega problem jeśli dowie się o tym UOKIK. Takie dyktowanie cen sprzedaży jest zakazane i zagrożone ogromnymi karami.
Było kilka przypadków milionowych kar za zmowy cenowe w naszym kraju.....
Mam nadzieję ,że zdrowa konkurencja spowoduje spadek ceny tej nowej puchy.
faktycznie trochę mnie poniosło z tą namiastką. Chodzi mi raczej że na bank będzie różnica w ai-servo dla 1dx a 5d3 , w końcu 1dx musi "obsłużyć" trochę więcej niż 6fps
zmowy cenowe to normalka, ale przeciez jak coś kosztuje 12 800 a 13 000 to cięzko to nazwać tą samą ceną.. :)
Cena co do możliwości jest moim zdaniem wcale nie przesadzona i nie ma co narzekać. Przykład Czachy jednak jakby wskazuje bo mówi, że ma dużo nietrafionych w serii (2 na 6 to dużo) ale jestem w stanie się założyć, że to wina źle dobranych ustawień. W 1D było podobnie. AF niby słaby - ale w dużej mierze narzekania się brały z tego, że ludzie nie potrafili go dobrze ustawić (bez urazy Czacha).
Teraz canon wyciągnął AF z Cf.n. do menu, dał zrozumiałe nazwy i obrazki ale obstawiał, że jak ktoś nie miał nigdy 1D to mu chwilę i tak zejdzie zanim ustawi wszystko pod siebie i konkretną sytuację ;)