Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
u mnie to była młoda dziewczyna, która nie ma pojęcia w ogóle o fotografi... tutaj nick też wskazuje na jakąś dziewczyne, a po komentarzach i tym że nigdy nic nie sprzedawała nawet, mając konto od 2007 roku też to dziwnie wygląda... ja tylko ostrzegam, bo sam 3tygodnie temu zostałem oszukany i pieniędzy nie mam i aparatu nie mam, a tutaj sytuacja jak dla mnie prawie identyczna wiec radzę uważać.
Od siebie dodam, że wystarczy spojrzeć na ostatnie otrzymane komentarze i przedmioty sprzedawane przez tych którzy je wystawili.
Cytat:
Zamieszczone przez
jajo_antipo
Strona przedmiotu została usunięta przez pracownika Allegro.
Jednak opłacało się to tutaj zgłosić bo szybko zostało to zauważone i chociaż kolejna osoba nie zostanie oszukana.
że ktoś przejął czyjeś konto z dużą ilością komentarzy i chce trafić parę paczek prezydentów :D
napiszmy z ciekawości że chcemy kupić - jak z płatnością itd :)
Mało prawdopodobne, bo ktoś kto ma komentarze w tysiącach jest raczej wytrawnym graczem i nie da się łatwo podejść :)
nie słyszałes o wyszukiwaniu przez hackerów kont z dużą ilością komentarzy ale takich które są nieaktywne tranzakcyjnie od dłuższego czasu ?
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
że ktoś przejął czyjeś konto z dużą ilością komentarzy i chce trafić parę paczek prezydentów :D
napiszmy z ciekawości że chcemy kupić - jak z płatnością itd :)
odpisał, że aparat w pełni sprawny :D
inne przedmioty też niczego sobie...
ad.
przejrzałam komentarze, coś tu jest nie tak - konto jest/było aktywne, ale wszystkie komemtarze dotyczą - VITAGE lalek, widać że zajmuje się tym ten sprzedawca, ale jako że w Ameryce wszystko jest możliwe - gdybym miała tyle pieniędzy, to BYM SPRÓBOWAŁA :-)
do odważnych swiat nalezy :D
inna jego aukcja :
Zeiss Contarex Bullseye 35mm Film Camera No Scratches Whole Set Mint Condition | eBay
zdjęcie tutaj :
My old family Contarex - Rangefinderforum.com
nie chce mi się sprawdzać innych ale przypuszczam że google wyszukiwanie obrazów dałoby fajne rezultaty ;)