:mrgreen:
Dla JP to woda na młyn ;)
BTW - zdjęcia nocne też robi xd https://www.nikon.pl/pl_PL/product/d.../coolpix-p1000
Wersja do druku
:mrgreen:
Dla JP to woda na młyn ;)
BTW - zdjęcia nocne też robi xd https://www.nikon.pl/pl_PL/product/d.../coolpix-p1000
Też tego nie ogarniam. Przecież jeszcze nie rozwiał się dym po wojnach jakie tu toczył JP o ostrość i jak to ona jest dla niego mega ważna.....
Ps.
Tak na marginesie to jak się powiększy dół górnego zdjęcia z postu #582 to wychodzi akwarela, której nie powstydziłby się sam Fałat :lol:...
Nie bardzo wiem jak mam się ustosunkować do wypowiedzi przedmówców.
Pisałem wielokrotnie że uczę się/testuję nową technologię fotografię obliczeniową, jej wady i jej zalety w porównaniu do aktualnego stanu klasycznej fotografii cyfrowej
Sprawdzam czy i w jakich warunkach jakość zdjęć z nowej technologii jest wystarczającą/porównywalna z jakościa zdjęć z aparatów w obszarze mojego fotografowania (uliczne, widoki, wnętrza, ...)
W #522 podsumowałem swoje doświadczenia, wnioski z pierwszego wejścia w świat smartfoto.
By na TV 4k ostrość/szczegółowość zdjęć z S22/A7R3 była porównywalna to zdjęcia z S22 na żadnym etapie (ustawianie, postproces) nie mogą być powiększane cyfrowo czyli zakres ogniskowych 13mm - 480mm i pełny kadr szerokość 4000 pix z S22 na TV.
Celowo wyjechałem bez aparatów/obiektywów by sprawdzić/ustanowić całą technologię wokołozdjęciową jak i robienie zdjęć smartfonem w sytuacjach wyjazdu oraz oceny różnego sposobu robienia zdjęć i jakości uzyskiwanych zdjęć teraz przy kompie.
Ale w tym wątku wielokrotnie o tym pisałem a większość wypowiedzi przedmówców trudno zaliczyć do merytorycznych, dotyczących tego zakresu zagadnienia.
Przypomina mi to dokładnie to co już słyszałem/czytałem od fotografujących na filmie/kliszy gdy robiłem/przedstwiałem pierwsze zdjęcia z aparatu cyfrowego.
No cóż, ...psy szczekają karawana idzie dalej
jp
Wędrówka karawaną wymaga zadbania o odpowiednie nawodnienie. W przeciwnym wypadku pojawiają się problemy z postrzeganiem rzeczywistości oraz omamy wzrokowe.
Janie/wypowiem/się/merytorycznie/oraz/żeby/nawiązać/do/formy/pisania/twoich/postów/użyję/pierdyliant/razy/znaku//////////////////
Dzięki/twojej/ciężkiej/pracy/już/wiemy/że/telefony/robią/zdjęcia/. Wcześniej/tego/nie/wiedzeliśmy. Na/insta/zrobisz/swoimi/postami/szał. Na/forum/foto/ż/a/l/d/u/p/ę/ściska/i/gałki/oczne/krwawią/od/jakości/tych/dzieł.
[QUOTE=jan pawlak;1437562
No cóż, ...psy szczekają karawana idzie dalej
jp[/QUOTE]
Ale to ty jesteś tym szczekającym psem, co nie rozróżnia kości od kiełbasy i szczekasz dalej wrzucając jakieś akwarelowe gnioty nazywając to zdjęciami. Próbujesz sam sobie udowodnić że "zdjęcia" z telefonu są dla Ciebie wystarczające. Po co to robić na forum gdzie 100% osób myśli inaczej niż Ty?
Zastanawiamy się po co robisz z siebie pośmiewisko na tym forum.
Używając określenia "akwarele" nie chodzi mi o kolory ale obraz wyprany ze szczegółów. Zamiast szczegółów mamy właśnie takie akwarelowe placki. Matryca/optyka nie daje rady albo oprogramowanie tak je "ulepsza", że wygląda to fatalnie. Dlatego też pytałem czy na DNG jest tak samo...
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Ależ proszę sprawdzić organoleptycznie co zapodałem kilka postów wyżej i chciałbym abyś TERAZ TY się do tego odniósł M E R Y T O R Y C Z N I E :!:
https://www.canon-board.info/threads...=1#post1437546
https://www.canon-board.info/threads...=1#post1437549
Gdzie i w którym miejscu widzisz przewagę Twoich A K W A R E L O W Y C H zdjęć ze smartfona, które pozbawione są jakichkolwiek szczegółów :?:
Faktura powierzchni Twoich "zdjęć" wskazuje, że są to renderowane grafiki przez AI w smartfonie :!:
jezu jak mnie śmieszą takie typy pokroju @candara, który porównuje zdjęcia z p1000 ze smartfonami xdd tworzycie wrogów i sami z nimi walczycie, typowe dla jakiś forumowych biadoleńców. zacznijmy porównywać opla astre do bolidu Formuły 1, będzie miało to tyle sensu co twoje rozkminy candarze.
i jeszcze te utyskiwania, że ludzie twierdzą, że jakość fotek smartfonowych może zastąpić jakość apsc i większych matryc, tylko wiecie... nikt tutaj tak nie sądzi. gośc se testuje zdjęcia ze smartfona i tyle, ale żeby zwiększyć poczucie własnej wartości trzeba go pojechać co?
ADMINISTRACJO NIE ZAPOMNIJCIE SKASOWAĆ TEGO POSTA JAK ZAWSZE