Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
I znów moja wina z nazewnictwem, po prostu sprawdzając w sieci trafiłem na nazwę siewka :( , dziękuję że mnie poprawiłeś.A co do biegusa, to jedno ze ujęć kiedy się kąpał.Niestety ten odmieniec nie pozwolił mi na bliższe podejście .Inne podchodziły na wyciągnięcie ręki, I w tym momencie moje najmniejsze 150mm nawet nie dawało radę.Może kupić trzeba by było rybie oko ;)A swoja droga ciekawe jak taki kadr y bliska by wyglądał.Jedna sprawa też mnie nurtuje - będąc ostatnio nad morzem, dość długo obserwowałem zimorodka siedzącego na dość wysokiej skale.Co jakiś czas lotem nurkowym napadał na drobnicę i zajadał się rybkami morskimi. Czy to normalne dla ptaka lądowego ???
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
232 . Piovanello pancianera /Calidris alpina / BIEGUS ZMIENNY
To zdjęcie ładnie wygląda, choć ma pewnie wiele wad.
A to jakieś badyle nieostre, a to brakuje ostrości na oku ptaszka, ale w całości jakoś zwraca uwagę, może tylko moją.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
ale w całości jakoś zwraca uwagę, może tylko moją.
widzę że masz racje :)
a co do ostrości, nawet nie wiesz jak ciężko wycelować leżąc na ziemi bez podpórki ogniskową 600 mm , w mym przypadku prawie 1000, z odległości 3-4 m. Musze zakupić sobie groundpod.Próbowałem robić ze statywu ale to nie to samo.Ciągle 10 cm za wysoko nad poziomem, pomimo obcięcia kolumny środkowej prawie do zera.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
To zdjęcie ładnie wygląda, choć ma pewnie wiele wad.
Dla mnie wadę ma tylko jedną - ostrość. Świetny kadr.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
a co do ostrości, nawet nie wiesz jak ciężko wycelować leżąc na ziemi bez podpórki ogniskową 600 mm , w mym przypadku prawie 1000, z odległości 3-4 m.
Italy, a powiedz Ty mi jaka jest głębia ostrości na 600mm z trzech metrów przy powiedzmy f/6.3. Bo nie chce mi się sprawdzać:)
No dobra, sprawdziłem. Wyszło mi jakieś 0,5 cm. To jak Ty chcesz trafić?:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
No dobra, sprawdziłem. Wyszło mi jakieś 0,5 cm. To jak Ty chcesz trafić?
A Robert chce bym trafiał w oko :) i to ptaszora poruszającego się :) i tak myślę że jak na to czym dysponuję technicznie nie jest źle :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
i tak myślę że jak na to czym dysponuję technicznie nie jest źle
Już to kiedyś powiedziałem i powtórzę - też tak uważam:)
Poza ostrością to 232 jest bardzo fajne. Latem te roślinki są zielone, a teraz jest fajny okres żeby w nich pofocić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
No dobra, sprawdziłem. Wyszło mi jakieś 0,5 cm. To jak Ty chcesz trafić?
Da radę, twardy jest i potrafi - następnym razem :)
Może teraz oko Roberta będzie spokojniejsze :)
Dzisiejszy popołudniowy wypad nad morze
235.
Piovanello pancianera /Calidris alpina / BIEGUS ZMIENNY by bogdan l, su Flickr
235:świetne :) ,choć świetniejsze byłoby ,gdyby ptaszek trzymał w dzióbku muszkę :)