Aha.Bo już myślałem,że sobie robisz kolekcję,muzeum Canona lub coś takiego;)
Wersja do druku
Aha.Bo już myślałem,że sobie robisz kolekcję,muzeum Canona lub coś takiego;)
no... jakies normalne zdjecia, z przestrzenia i przyroda :-)
wybieram 2 i 1. to z sankami tez ciekawie dostrzezone, tylko bym cos mocniej powalczyl z kadrem
W związku z licznymi postami, ponownie (chyba) wystawiam skrypt z galerią - w załączeniu.
Jest to dokładna kopia tego, co mam w tej chwili u siebie w katalogu źródłowym, tyle, że pozbawiona obrazków. Technicznie to ~30KB obiektowego Perla. Wymaga ImageMagicka i exifa. Zaznaczam, że to jest zabawka dla geeków, nie dla zwykłego śmiertelnika :) a wszelkie prośby i pytania "jak to uruchomić" będą wysyłane do /dev/null :mrgreen:
Nic dziwnego, że został moderatorem, nie?Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Te sanki to sam tam stawiałem :-PCytat:
Zamieszczone przez akustyk
No tak - Zosiek samosiek :?Cytat:
:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
zaraz napisze ze statyw tez sam nosil ;-)Cytat:
Zamieszczone przez lemina
Drzewiej, kiedy jeszcze nie miał statywu, to moja głowa była prawie idealna :mrgreen: (niestety nie była płaska, coby lepiej aparat stał)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Och jej... 8-)
Edit: Coby jasne było... Nie nadaję się na podstawkę pod piwo :D
a musialas kucac czy muflon wszystko przewidzial i jestes o ~1dmkIIn nizsza?.. amoze to ty przewidzialas?... nie wnikam :-)Cytat:
O 10d niższa. Bo to było drzewiej. A może tylko o G5 niższa? Trzeba zajrzeć do galerii :twisted:
Oj ... zapierają dech w piersi te widoczki ... zapierają !!:shock:. Z niecierpliwością czekam na rezultaty wypadu 1dmkIIn do Pragi !!:)Cytat:
Jeśli dobrze dostrzegłem to jest Hama 77 ;) ?? i ja ongiś takowy posiadałem i co prawda ciężki nie jest ale ...Cytat:
żeby kobieta jak widzę go taszczyła w tak morderczo trudnych warunkach ???? :twisted:
Czyli jako statyw się nie bardzo sprawdziłaś, to jako tragarza Cię zatrudniał ?? :mrgreen:
Mi generalnie jest trudno ustać bez ruchu (jako statyw to niezbyt dobrze ;) ). Poza tym ile można :roll: ?Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Poza tym, czy ja wyglądam na osobę, co statywu nie uniesie? A taszczyło się i jedno i drugie i ręce jaskoś mi jeszcze nie odpadły :)
A propos drugiego zdjęcia - śniegu powyżej kolan, a ja w kusych portkach... To jest ciekawostka biologiczna hie hie hie
Było w mierę dobrze :) Trochę się wzrostem różnimy, ale nadal jako podstawka na piwo się nie nadaję :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
@muflon - opadła mi szczena - super
Drugie rzeczywiscie dobre. Ale mi sie bardziej przedostatnie podoba - taki, maly, bialy samolocik - tym bym sobie polatal (bedac za sterami oczywiscie) bo na F-16 to i tak nie mam szans...
Jak daleko stales od tych samolotow (zdjecie nr 2 np.)? Jaka to ogniskowa zrobione?
(Raz tylko gdy strzelalem fotki samolotow to musialem uzyc... 100/2.8Macro bo 200/2.8L byl duzo za dlugi. Nawet przy 100mm caly samolot mi sie nie miescil w kadrze. No ale to bylo prawie pod samym plotem Jean Batten Airport w Auckland pod sama sciezka schodzenia...)
Ale to drugie na pełnym ekranie i w fullsize jest równie ostre! Po prostu gapię się i nie mogę przestać :) Chyba będę musiał szybciej tą Pixmę kupić ;-)Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Dwójka to 100-400 @100mm (f/6.3, 1/800). Staliśmy na końcu pasa, lekko w lewo od osi - czyli wyglądało to z grubsza tak, że samolot jest daleko.. daleko.. 400mm... a potem szybkie wciśnięcie puzona do siebie i seriami... seriami... ;-)Cytat:
No mi z 1D zakres 100-400 zrobił się jeszcze lepszy, wręcz idealny do wszelkich form spottingu. Ostatnio na lotnisku chwytałem 737/A320 na styk z odległości kilkudziesięciu metrów.Cytat:
Nie wiem dlaczego ale coś mnie strasznie w oczy razi !! :shock: :wink:Cytat:
Czy mamy szansę na umieszczonego gdzieś Fullsize-a ?? ;) bo jakoś to skalowanie mi szkodzi :):mrgreen:
CZAPKI Z GŁÓW PANOWIE !! .. chylę czoła ...
bez komentarza. jest zbędny po obejrzeniu zdjęcia # 2. brawo.
Fullsize: http://isdc.unige.ch/~muflon/misc/f16-sion.jpg :-D
radzę Ci teraz uważać na limity transferu (których i tak pewnie nie masz:) )
Nie tam gdzie jest fullsize :) Ale zdjęcia powyżej są z imageshacka, w sumie sam jestem ciekaw czy/jak szybko zrobi się kuku...Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
pewnie się zrobi ale nawet jeśli to tylko bym się na Twoim miejscu cieszył:)
muflon, gdzieś ty tym samolotom pod kółka zaglądał, hę? Siuper:)
Ustawiłem sobie na tapetę:mrgreen:
@Muflon - ale koleś przysypia :D
Muflon! Vitez zhackował Twoje konto!Cytat:
o ile dobrze widzę Dell Latitude. Boże co ja się z tym szajsem męczę ;) Ale ty masz nowszego - twoje szczęście.
a forumowicz? - kup mu okulary, bo wzrok straci :-D
Inspiron 4100, ale przerobiony na Latitude C610 (kiedyś zachciało mi się stacji dokującej). Ostatni dobry laptop Della ;-) Bardzo dobrze służył, ale już niestety jego koniec jest bliski :(Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
ROTFL :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Fotki super. Brak slow :D
powiedziałbym, że niebo jest Samotne a drzewa mają w sobie Smutek ;)
Nie no kurde, chyba artyssstą zostanę... co prawda bez człowieka z papierosem, ale czarno-białe, ponure i nie wiadomo o co chodzi :)
Wymyślcie mi jeszcze jakiś fajny tytuł i jadę z tym na fotoforum :mrgreen:
"Prowadz mnie do szczęścia"
"Shrek jak zobaczysz tunel nie idź w strone światła!"
Tutuł ? Hmmm.... Może np. "Poranek " Jak się zdjęcie ni spodoba to przynajmniej bedziesz miał 1000 wpisów :Why the f.ck "Poranek" :mrgreen:
moge poprosic to zdjecie w full size? chetnie dam ja na tapete!;)Cytat:
dzieki:-)
Wrzucilem do galerii fotki z Pragi. Troche juz na biezaco wklejalem w watek zbiorczy, zatem pewnie sie powtorze...
sympatyczne fotki. solidne naswietlone
Aha, jeszcze cus: fotki muzykow-harcownikow sa tu: http://www.ais.pl/~muflon/gallery/ev...k05/index.html , a zlotowe - tu: http://www.ais.pl/~muflon/gallery/pe...a05/index.html
a to bym wyslal na airliners :-)
Trochę ci się lata pomieszały :lol:Cytat:
Wrzuce kiedyś zdjęcie Muflona z tym "filtrem" ;)Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Davis Cup, Szwajcaria-Australia. Zwłaszcza pierwszy mecz ciekawy, gdy z jednej strony grał gość mający na imię Stanisław, a z drugiej niejaki Łuczak :-P
Więcej w standardowym miejscu
heh.
Kruczek to złapać piłeczkę. :D
Ale niektóre kadry bardzo ładne.. konkretnie to fotka nr 8 i nr 9. :)
fotka-5 - facet uderza forhend strona beckhandowa rakiety - niezle