Bardzo ładnie. Jest klimat, jest kolor, jest jakość.
Wodowanie - fajne ;)
Wersja do druku
Bardzo ładnie. Jest klimat, jest kolor, jest jakość.
Wodowanie - fajne ;)
To się nazywa pasja :) piękne zdjęcia z wodowania pierwszego , selfie też niezłe w tych neopranach :) Życzę udanego sezonu i ciekawych ujęć oraz nie zatopienie sprzętu :)
Łyski zawsze mnie zadziwiały. Znaczy wnerwiały. Znaczy złościło mnie to, że nie wiemjak dobrze sfotografować łyskę. Z nimi to jak trochę z gołębiami. Wszyscy je znają wiec po cholere robić im zdjęcia. Cos jak krzyżówki. Są w każdym oczku wodnym w mieście więc fotografowanie ich nie robi frajdy. A dokładnie to nie wiadomo jak je ugryźć. Z łyskami jest tak samo. Wszędzie tego pełno i powszechne w sumie, ale znam może ze trzy cztery zdjęcia, które pięknie pokazują łyski.
Od zawsze miałem ten problem.
Taka pływająca kompletnie mi nie robi. Ot, płynie. Wszystko tutajgra, sam wiesz, ale nez ochów i achów. A ochy i achy są najlepsze.
Masz jakąś inną fajną łyskę, bo bym wpędził się w kompleksy ? :)
Jak zwykle full pro:). Robisz kawał dobrej roboty:).Czy korzystasz też z pływadełka, czy wszystko tak jak na fotach z wodowania?
446 To się mama postarała, doliczyłem się dziesiątki maluchów:D Samo ujęcie świetne, kaczki są na pastelowym, rozmytym tle. Niektóre maluchy chyba wyszły trochę poza GO, ale na to wpływu nie miałeś. Niedawno obracałem patykiem motyla (żywego :) )siedzącego na trawie, i się udało, ale z kaczkami ten numer by nie przeszedł;)
mkkaczy
Twoje fotki świetnie się ogląda jako plakaty.
Świetny warsztat obróbki.Ta obróbka dominuje nad detalami.
Np: 449
Ale i tak zazdroszczę efektu końcowego.
449 Świetny efekt, pozostałe z przyjemnością ogladam, ale stawiam na Kwiatowe 447, dla mnie najładniejsze.
mkkaczy, chylę czoła ile trzeba stać w tej wodzie, by takie ładne ustrzelić
447, Kwiatowe - cóż nic dodać nic ująć .Jedynie można podziwiać piękno ujęcia, w połączeniu ze światłem. Te kolorowe refleksy z pędów i dzioba dodają smaczku temu zdjęciu. W pierwszej chwili pomyślałem ze może jest za dużo dołem tej tafli wodnej, ale wszystko to co jest ujęte w kadrze ma swój sens.
Następne zdjęcia też są w porządku, ale powyższe jest wg mnie bajeczne.
Piękne fotografie. A "piekielne" mega.
449 pełen wypas. Gratuluje!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kolejne brawo brawo ode mnie.
Bojowe kokoszki wyszły świetnie, ale 449 to totalny odjazd. To ta odrobina szczęścia przypisana zawodowcom budujących wspaniałe kadry:)
Na ptactwie wodnym wymiatasz, tylko gratulować i zazdrościć:)
No i znowu masz najlepsze fotki:(
458
Bardzo ładne
Może nie komentuje za dużo ale te zdjęcia są świetne, pogratulować warsztatu :)
458) To zdjęcie jest świetne i z ostatnich najbardziej mnie się spodobało.
451 - faktycznie trochę szkoda, że się u góry ciasno zrobiło. Reszta super. Głuptak - plus za oryginalne ujęcie.
Dlatego właśnie kupowałem FF do przyrody, a i tak często mi się coś nie mieści w kadrze. Z głuptakami jest podobnie. Jak usiądzie to całkiem mały ptaszek jakieś 60-70cm, a jak rozłoży skrzydła to robi się 2m.
459 Tokowanie pary. Bardzo typowe dla nich. Niestety w tym zamieszaniu ciężko jest coś wyizolować na fotce
460 Alka krzywonosa
461
piękne ptaszyska!
kiedyś też muszę pomyśleć o jakiejś dłuższej rurce i extenderze... :)
No i tonalnie się dobrze udało, bo te czarno-białe "obiekty" to zawsze kontrastowa zmora.
mkkaczy, takie pytanie. Jak ty to robisz ze sie tak wodujesz w UK? Tez mieszkam i fotografuje w UK i w zadnym z miejsc w ktorych bywam (a zjezdzilam prawie cala Anglie)taka akcja by nie przeszla. Bo albo jest siatka, albo nie wolno wlazic do wody, a jakby sie probowalo, to zawsze sa w okolicy panowie ktorzy chetnie przypomnna, ze nie wolno.
Z ostatnich wg mnie 458 i 463 za świetne momenty :shock:.
Z królików 462 podoba mi się najbardziej - oryginalny kadr itp.
No cóż... . Zdjęcia jak zwykle... . Wpędzasz mnie w kompleksy!:cry:
Stary, już nie wiem co pisać:). Chyba muszę kupić słownik wyrazów ładnych :D. Ale tak trzymaj kolego, m.in. Ty robisz tu kawał dobrej roboty.
Fakt słownik synonimów by się przydał. Piękne fotografie. ;)
465 just the moment :D
468 wygrało. Ale reszta też bez zastrzeżeń.
Zdjęcia bardzo dobre. Jak zwykle. Pełna profeska.
++++!
Dzięki
472. Pliszki górskie.
Najpierw na kiju usiadła samica. Zaczęła śpiewać, stroszyć się i czyścić piórka. Widać że była podniecona i do czegoś się przygotowywała. W pewnym momencie pojawił się nad nią cień i delikatnie na niej wylądował samiec. Samo zbliżenie trwało zaledwie kilka sekund, po czym samiec odleciał, a ona samotnie jeszcze chwile siedziała i śpiewała. To były przygotowania do chyba już drugich lęgów.
Śliczne ptaszyska, szkoda że głowy nieco się zlewają z tłem, ale na to raczej masz mały wpływ. :)
Dla mnie 472 fantastyczne. Ze względu na sytuację i fajne światło (takie romantyczne ;) ).
Dzięki
Odnośnie 472, to było robione późnym wieczorem już miałem ustawiony aparat na pojedynczego ptaka, chyba f/3.2 i w tym jednym zdjęciu w serii oczy obojga ptaków zeszły się w płaszczyźnie GO. Niestety takie warunki jakie były (boczne światło) wumusiły ostrą obróbkę i tej magii przez to uciekło.
474
Fulmar. Taki ptak podobny do mewy który pije wode słoną i wyrzuca solankę przez rurke na dziobie. Dodatkowo strzela (rzyga) oleistą żółcią na zagrażające mu ptaki która skleja im pióra.
475
Pięknie.