116.
Można klikać po większe :)
Wersja do druku
Ciekawa kompozycja, delikatnie wyszło,
myślałem, że na f1,2 bardziej 'wytnie' kwiatek i dłonie
ja jak oglądam zdjęcia to mam wrażenie że są to perfekcyjne obrazy a nie zdjęcia
ja to się uczę ale jak patrzę na zdjęcie 117 i 118 to na 117 wydaje mi się lepsza poza modelki a gorsza twarz a na 118 odwrotnie ale to tylko takie moje uczucie
Jedno z wczoraj z backstage'u, zdjęcia z sesji już niebawem, jesteśmy bardzo zadowoleni z rezultatów :)
119.
Ula by chris panas, on Flickr
zdjęcia Panasa z backstag'u wygladaja lepiej jak niejedna galeria na CB
Fotki dokladnie takie jak lubie - prosto i logicznie, bez smiesznych poz modelki. Tylko z czasem jak ogladam fotki Panas_K i tej dziewczyny to drazni mnie jedna rzecz....
Za duzo pudru i te kreski na brwiach. Wczesniej dziewczyna wygladala duzo bardziej naturalnie, cieplej, mlodziej. Teraz zaczyna sie upodabniac do Brytyjskich lalek ktore zawsze widuje w piatkowe i sobotnie wieczory...
No jak tak wygląda fota z backstag'u to czekam niecierpliwie na materiał z sesji.
Co do ostatniego zdjęcia powiem tak - nic specjalnego.
Jak na możliwości, które przedstawia autor wątku to jedno ze słabszych zdjęć.
CPanas, robi wspaniale zdjecia, ale ostatnie jest nijakie - ot usmiechnieta ladna buzia, bez emocji, bez specjalnej gry swiatla. Zwyczajnie nic co pozwoliloby zwrocic dluzej uwage na to zdjecie.. gdyby modelka znacznie mniej grzeszyla urodą nikt wiekszej uwagi raczejby nie zwrocil.
Poprzednie zdjecia urywaly szczeke i jezeli naniektorych brakowalo chocby emocji i ekspresji to kompozycja, gra swiatlem ujmowala na tyle iz cala reszta nie przeszkadzala, tu niestety jak na umiejetnosci autora jest nijako. Zapewne material z sesji jest o niebo lepszy i pozostaje na niego niecierpliwie czekac.
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na kolejne zdjecia
Mam inne zdanie, akurat to zdjęcie (119) jest takie "naturalne", dlatego zwraca moją uwagę.
Gra świateł - jak najbardziej - fajnie prześwietlone włosy modelki i słońce jakby paliło w obiektyw.
Jestem amatorem i może nie mam wyrobionego spojrzenia, ale wolę takie jak ostatnie, aniżeli poprzednie 117-118 - jakieś takie przerysowane i zbyt cukierkowe.
Chris, jakiego szkła portretowego używasz najczęściej? Mam na myśli nie tylko samą ogniskową ale konkretny model obiektywu:)
Dzięki śliczne, kilka fotek z soboty:
121
Spring by chris panas, on Flickr
122
123
124
Jak oglądam Twoje prace, nic tylko podziwiać i się uczyć.
Zadroszczę również - jak cholera i nie wstydzę się do tego przyznać.
kompozycja, obróbka, makijaż perfekcyjne
odnośnie oświetlenia - tylko zastane + blendy?
widac roznice na materiale docelowym, nic dodac nic ujac..
Najmniej podoba mi sie 123, choc i tak bardzo dobre.
Reszta wspaniala, szczegolnie kolory - moze nie sa naturalne tylko bajkowe, ale taka akurat obrobka zaprezentowana zreszta na wiekszosci prac bardzo mi sie podoba.
Mam pytanie, czy w portretach - przykladowo z ostatniej sesji uzywasz jakiegos doswietlenia czy swiatlo zastane?
Czy w ogole w zdjeciach outdoor uzywasz lampy/blendy?
Świetne foty. Gratulacje.
Dzieki śliczne. Światło zastane + czasem blenda :)
Przeleciałem cały temat,kawał dobrej roboty
Co z tymi warsztatami foto w Lądku Zdroju?
Tak coś mi chodziło po głowie nazwisko, imię i zdjęcie w avatarze... Mieszkam w Twojej rodzinnej okolicy ;)
A zdjęcia super, choć widać pracę nie tylko fotografa.
Kolejny raz można oczy nacieszyć pięknymi zdjęciami.
--- Kolejny post ---
Kolejny raz można oczy nacieszyć pięknymi zdjęciami.
128
Zombi style colour jest OK.Fajne bardzo.
Uwielbiam Twoją galerię! :) :) :)
o, znowu cos ciekawego:D
ta sesja jest o wile ciekwasz od ostatniej, fotki 120-124, bardzo lubie ten styl, pewnie z uwagi na delikatniejszy retusz
bardzo mi sie podoba
Nr 130 - ostrzyłeś ręcznie, czy AF?
Fajniutka wrzuta. Gratki.
ja wciaz czekam na info co z tymi warsztatami ;D?
Dzięki śliczne :)
Ostrzyłem ręcznie na 1.2, a co? :)
Dzięki! :)
Ooo, sorki! Byłem absolutnie pewien, że odpisałem już wszystkim! Już wysyłam wiadomość :)
[QUOTE=panas_k;1229323]...Ostrzyłem ręcznie na 1.2, a co? :).../QUOTE]
Łokieć wyszedł dziwnie ostry.
zmieniam zdanie, zbyt ładne i bez emocji :twisted:
za to te https://www.flickr.com/photos/psycho...n/photostream/
ubawiłem się :mrgreen:
świetne zdjęcia! w ostatnich modelki mogłyby się objadać tymi truskawkami z zapowiedzi :D
Pogratulować :)
Ale smacznie !
Czy to skan z papieru?
Zdjęcie oczywiście bardzo dobre.
Podejrzewam, ze to jednak cyfrowa ciemnia LR/PS. Swietna obrobka.
No cóż ..... piękne zdjęcia. Gratuluję.