Ok. Juz zgadani jestesmy. Laduje baterie :)
Wersja do druku
Ok. Juz zgadani jestesmy. Laduje baterie :)
Koledzy powiedzcie gdzie w dzisiejszych czasach można kupić kalosze w Pyrlandii. Psiakis sklep ogrodniczy albo BHP. Problem w tym ze mam rozmiar 46;)
sprobuj w tesco, w dziale ogrodniczym na zewnatrz. chyba kiedys sam tam kupowalem gumiaki na mazury.
mówicie, że będzie aż tak mokro?? Ja myślałem, żeby zabrać moje pseudo-górskie trapery...:confused:
Cichy! Jak źle jest? będzie woda po kolana?
Bo ja się nie mam w co ubrać... :mrgreen:
Cichy coś o kaloszach wspominał...Cytat:
Zamieszczone przez SebastianD
ja kupiłem kalosze zielone w selgrosie. W Realu były bodaj żółte i czerwone :) Trzeba szukać. A warto je mieć.
no jam jest online cały czas, tylko - qrde już pisałem - nie w mej naturze wstawać o 4-tej rano :twisted: i to tylko po to, żeby się moczyć :mrgreen: tym bardziej, że w sobotę mam robotę od 9-tej...Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
no, ale fakt - co z innymi?? Robert, Polaco, Adamek, Silent?
to ja też się za jakimiś kaloszami rozejrzę...
ale jak trafię jedynie na różowe w kaczuszki, to niech nikt nie waży się jutro komentować ;)
Będzie wesoło :)
Spotykamy się więc o 5 rano w zatoczce zaraz za rondem starolęka na wysokości końca przystanku tramwajowego przy rondzie w stronę starołęki. Tam jest taki kolorowy drogowskaz w prawo Medica jakaś tam. Kilkanaście-dziesiąt metrów za rondem zaraz. W różowych i żółtych kaloszach zakaz wstępu na teren łowów :)
To ja bede na bosaka :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
odetchnąłem...
udało mi się kupić w Castoramie fachowe zielone :D
niestety ostatnią parę z napisem "canon" na boku ktoś mi zwinął sprzed nosa :mrgreen:
Ja kupiłem w Leroy Merlin ostanią parę dużych ale przepłaciłem :mrgreen:, 38 zł w Castoramie były po 3 dychy. Gdybym miał mniejszą nogę to bym z poznańskiego sknerstwa tego nie wytrzymał-w Auchan były po 24, ale zielone były tylko mniejsze rozmiary-moje były tylko jasnogranatowe. Sebastian dzieki za cynka z Castoramą. Tak BTW to pogoda wieczorem nie zachęcała ....
Dobiję Cię - te w Castoramie tak dokładnie to były za 29,50 zł ;)Cytat:
Zamieszczone przez perqsista
co do pogody - przeżyję brak romantycznego słońca o wschodzie, ale jak będzie kapać, to mnie chyba coś trafii :twisted: :sad:
A jak ktos ma pare zl luzem a nie lubi kupowac marketowych jednorazowek i wie, ze kalosze mu posluza czesciej niz raz na rok i to w roznych porach roku, to zdecydowanie polecam np te:
http://www.fishing-mart.com.pl/pl/pr...r=139&kind=707
Jak przez 2 godziny się wyśpię i wytrzeźwieję, to będzie k...a cud :D
No i się dbył plener.... pobudka po 4.00, jazda terenowa po błocie, brodzenie po kolana w wodzie - zdjecia będą niestety za parę tygodni jak się w szopie dorysuje światło i mgłę :) Pogoda była do ****, w moim przypadku wszystko do powtórki. Jak wygrzebię coś w miarę sensownego to wrzucę. Ale tak poza tym było bardzo wesoło no i Cichy dał pomacać... swoją piątke :mrgreen:
Pogoda do **** ale swieze powietrze i przechadzki po mokradlach fajne. Ja tez nic ciekawego na karcie nie znalazlem. Bylo milo, ganianie za czaplą. Ogolnie fajne tereny i do powtorzenie jak mgly bedą. ....i ten wizjer w 5D...ach :D
Coś wrzucę, żeby towarzystwo zobaczyło o czym mowa :) A Sigma 24-70 mydlanaaaa na pełnej klatce :) Poniżej fota z Tampona
Nie wierzę, że tyle kombinacji i nic ciekawego nie wyszło :D
Co w trawie piszczy
Czaple też były
Dawaj Cichy cropa z sigmy z f2.8 i f 9:)
Ja jestem zawsze na posterunku.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Dziś kończyłem pracę o 8-mej rano, trudno więc, żebym na 5-tą był na starej łęce.
A w ogóle to ja próbowałem plener zmontować raz i prawie nawet drugi i jestem na Was obrażony - za pierwszym razem przyszedł tylko MxW, a za drugim nikt nie wiedział o czym ja tak właściwie tu piszę.
Poza tym nie wszyscy są nastawieni na foto ptaków... mnie to średnio kręci, a mówiąc szczerzej - w ogóle.
Pozdrawiam...!
Proszę , cropy ze środka kadru
http://www.negatyw.org/test/test.jpg
Eeetam nie obrazaj się:)Cytat:
Zamieszczone przez Silent Planet
Akurat dzisiaj byliśmy nastawieni na landszafty, ptaki miały być przy okazjiCytat:
Zamieszczone przez Silent Planet
Ale mydli - to pewnie wina tych wielkich pikseli - są takie wielkie, że tak mało szczegółów oddają :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
a ja teraz dłubię... dłubię... przy moich fotach.
za jakąś godzinę pewnie coś wrzucę...
może nawet foty magicznego drzewa :D
Ja tez dlubie ...ale nic sensownego nie wydlubie chyba :D
Bylo ekstremalnie
Jak tu zdobyc 5d :D
I czlapiemy sobie
=> Qtek
a jednak wyszła fotka przełajowa :)
=> perqsista
1, 2 i 4 faaaajne :) chociaż mogłyby być ciutkę jaśniejsze... ale nie żebym się czepiał ;)
ostatnie - paparazzi :twisted: 8)
...i powiedz mi jeszcze czym zmiękczałeś 2 i 4?
ok...
nie mogę powiedzieć, żebym był zachwycony efektami...
ale tak jak mówiliśmy wcześniej - przynajmniej się przewietrzyliśmy ;)
zapraszam: http://sebastiandackow.com/rogalinek
kolega Cichy ma fotkę może mało ostrą, za to takiego prawie HDR-a :D
Fajne :) Jeszcze znalazłem:
Harce między gałęziami
Oraz nie chcącą z nami współpracować dziś czaplę
SebastianD widze znaczek szlaku uchwycony a ja uchwycilem ciebie jak go robiles :D
Ale nie ma co, kalosze zawodowe mieliśmy.
He...nie wszyscy :oops:
Ale jakos sobie poradzilem.
Jeszcze takie cos wrzuce
=> Cichy
ptaki harcowały... ale tak daleko, że jeszcze pół godziny, a zostalibyśmy harcerzami od tego łażenia:lol:
=> Qtek
no qrde... trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo inaczej z myśliwego człowiek zaraz staje się zwierzyną ;)
a co do fotek - ten zwalony pień super Ci wyszedł!
Zapytam dwuznacznie bo obejrzeniu Twoich fotek (zresztą bardzo ładnych niektórych) kiedy ostatnio kalibrowałeś monitor :) ?Cytat:
2 warstwy-górna gaussian blur + tryb krycia: screenCytat:
To drzewo W&B absolutnie rządziCytat:
http://sebastiandackow.com/rogalinek/pages/a.htm
Super klimat i sama konwersja do W&B
Bardzo mi się też podoba mostek (http://sebastiandackow.com/rogalinek/pages/c.htm)
i to czerwone w stylu jarzębinki
http://sebastiandackow.com/rogalinek/pages/f.htm
BTW piładny bokeh ma to Twoje szkiełko co to była za elka bo nie zwymiotowałem uwagi?
Czapla to jak pelikan wyszła :)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Te ptaszory w krzakach bardzo klimatyczne jak na Hiczkoku. Jak widać nawet przy dupnym świetle potrafisz z pierzastymi coś interesującego wykombinować
No i to 2-gie drzewo Qtka też bardzo mi się widzi. Aż strach pomyśleć co byście wykombinowali przy sprzyjających warunkach.
=> perqsista
dzięki, dzięki ;)
a Lka to 70-200/4L
a co to za aluzja do mojego monitora? Mam skalibrowany (jeżeli chodzi o jasność/kontrast) pod odbitki z labu. Jeżeli masz jakiegoś wściekłego płaszczaka to fotki mogą być u Ciebie za jasne ;)
Mam wściekłego CRT na Diamontronie czy czymś takim :) Kiedyś tam skalibrowany był sprzetowo teraz tylko softwarowo No i faktycznie częsć Twoich fotek wygląda na jasne :)Cytat:
Jutro na Biedrusko i Morasko jedziemy z rana , podobno warto :) Można się dołączyć, jak ktoś chce.
O ktorej? I gdzie ? :pCytat:
Zamieszczone przez Cichy
:shock: no, no... chłopaki... widzę, że jesteście po prostu NIEZMORDOWANI
No, a ja dzisiaj znowu idę jeszcze na imprezę :D Jak maraton to maraton. A tam będziemy jechać nieco później niż dzić, ok 6.30, żeby rano wyjrzeć za okno i zobaczyć jaka pogoda :) Chcemy zobaczyć m.in. kratery po meteorytach oraz mam na mapie namiar na jakiś rezerwat ptaków, gdzieś koło poligonu.Cytat:
To jeszcze napiszcie gdzie zbiórka jak dam radę to może się zjawię.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
6.30 Stacja JET (KFC) koło Ronda Starołęka. No chyba, ze gdzieś koło piątkowa w stronę naramowic.Cytat:
Zamieszczone przez perqsista
http://www.salamandra.org.pl/magazyn/b01a02.html - tu pierwsza czesc wyprawy
Jutro beda nowe fotki jak pogoda bedzie fajna.
To jeszcze z dzisiejszego poranka pare sztrzalow.
no nie, Cichy, aleś wymyślił... :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
jakie rondo starołęka???Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
to o 7.00 na parkingu pod rezerwatem (jeżeli wstanę ;)).
tylko jakie ptaki wy tam chcecie focić??? :roll:
No jak komu po drodze. A jeśli chodzi o porę, to przecież nie mój wymysł, tylko po co drugi raz jechać do Rogalinka.. Pojedzie się jak woda opadni i będą mgły. A jeśli chodzi o ptaki, to bedzie prawdopodobnie osoba, która zna tereny na poligonie i ponoć przy tamtejszych stawach są gniazda czapli i inne takie fauny. My zajedziemy tam pewnie na 7.30, więc MXW możesz sobie pospać :D