Jeszcze się przyznawaj :D Echh, ręce opadają, ta dzisiejsza młodzież ^^
Wersja do druku
Gdyby takie zdjęcie wymagało ode mnie jakiegoś nakładu pracy, czasu, czy myślenia, to chyba nie świadczyłoby o mnie zbyt dobrze, prawda?
Micles- uwikłałeś się w galimatias zasad regulaminu, który sam wymyśliłeś. Konkurs zamiast zachęcać, zniechęca. I dobrze. Prawdziwa fotografia jest dla twardzieli. Miesiąc w miesiąc, tydzień w tydzień,dzień w dzień. Niebawem i ta garstka zapaleńców wymięknie po przeczytaniu tematów. Pewnie zostaniesz sam. No prawie sam.
Cóż, liczyłem na bardziej rzetelne osoby. Pozgłaszały się w większości osoby nie mające dużego dorobku na CB. Dałem im szansę - zaufałem. Nie ogarnęli, więc ratuję ich zabawę, żeby tylko dobiegła końca i żebym mógł ogłosić drugą edycję do której wezmę osoby, które moim zdaniem ogarną.
Kłamię? Czy to jest jakiś problem zrobić zdjęcie? Wymyślić pomysł na fotę można w 15min w tramwaju, a zrobić w następne 5 nawet w domu, używając rzeczy ogólnodostępnych. Takie gadanie, że "nie wyrobiłem się" w !tydzień!, to nic innego jak tylko lenistwo albo niechęć do działania, inaczej sobie tego wytłumaczyć nie umiem. Z resztą na samym początku ostrzegałem, że wpisaniem się na listę zobowiązuje się zrobić tą jedną fotę tygodniowo. W sumie to mam jeszcze jedno wytłumaczenie - przerośnięte ambicje - wpadną na pomysł, którego wykonanie jest czasochłonne i jak przez 30min nie wyjdzie, to rezygnują.
Trudno, najwyżej będę miał kilku "wielbicieli" więcej w moim wątku...
Ale z drugiej strony to TYLKO zabawa, przecież nie ma co brać tego zbyt poważnie! Początkowe zasady były dobre, z tym że większość chce chyba wrzucać foty rodem z WPP ;)
Ja nie mówię, żeby foty były ultramegawyczesane. Zacznijmy od tego, żeby były w ogóle. Później można wymagać jakiejśtam jakości, pomysłu etc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
!!!Łączenie kosmicznie mnogiego wpisu omg wtf bbq!!!
On Assignment 1 - Trzy kolory i on
1. zmaku 3,5pkt
2. deffik 2pkt
3. trzeszcz6 6pkt
4. Goomis 20pkt
5. Krzysiek27 13pkt
6. airhead 3,5pkt
7. MatusP 13pkt
8. leCoq 8pkt
On Assignment 2 - Dwa światy
1. MatusP 11pkt
2. Goomis 15pkt
3. trzeszcz6 20pkt
4. krzysiek27 8pkt
5. zmaku 4pkt
6. airhead 6pkt
On Assignment - ranking ogólny
1. Goomis 35pkt
2. trzeszcz6 26pkt
3. MatusP 24pkt
4. krzysiek27 21pkt
5. airhead 9,5pkt
6. leCoq 8pkt
7. zmaku 7,5pkt
8. deffik 2pkt
9. mate00sh 0pkt
10. Troyan 0pkt
Nie narzekaj Micles, oczywiście że byliśmy wszyscy świadomi tego, że mamy tydzień. Karą za nieprzysłanie zdjęć jest 0 punktów i tego też byliśmy świadomi. Ja wolę przysłać przemyślane zdjęcie niż jakiekolwiek, byle dotrzymać terminu.
No dobrze. To teraz zróbcie ładnie zdjęcie na najbliższą niedzielę (Na Granicy), a później co tydzień kolejne z listy i jakoś to będzie.
Wiesz co większość ludzi będzie robiła w tą niedzielę? Określanie terminu na środek Świąt to jakieś nieporozumienie albo drwina z potencjalnych uczestników. :twisted:
Przecież na wykonanie aktualnego tematu są w sumie prawie 2 tygodnie, a niedziela to tylko deadline - myślę, że raczej nikt nie będzie czekał do ostatniej chwili z wykonaniem zdjęcia... :|
trzeszcz6, gratuluję 1miejsca w 2etapie. Moim zdaniem bezkonkurencyjne zwycięstwo - fota się ewidentnie wybijała w tym temacie :-)
A co do:
"Muszą. Inaczej ktoś by odklepał wszystkie w tydzień i później miał z głowy i nici z konceptu regularnego focenia..."
to juz moim zdaniem trochę przesada...
Za Sergiuszem, czyli, że jak zdarzy mi się mega okazja do foty z tematu ale z innego tygodnia to co? Nie wciskać spustu i wrócić za tydzień, może się powtórzy?
pomijając fakt, że w tym konkursie przegrywam z kretesem, to jakby ktoś chciał jednak zobaczyć więcej zdjęć z tych streetów, to zapraszam na swojego bloga
airhead - przejrzałem twojego bloga i myślę, że gdybyś w obu assignmentach wystawił inne zdjęcia, to stałbyś teraz znacznie wyżej. Ostatnia seria to naprawdę dobry street.
Goomis - podpisuję sie w zasadzie pod całym postem.
I jak wypadła frekwencja? Kiedy będzie ankieta? pozdrawiam :)
Ja wysłałem wiec na pewno 3 są.
Znowu 6 zdjęć. Wysłałem PW dopiero teraz, bo wczoraj jak wiadomo CB nie działało.
Ale skład się tym razem zmienił bo ja wysłałem:)
A co z resztą? Troyan? Ponoć chciałeś brać udział?
Ja nie wpadłem na żaden pomysł realizacji tematu, więc nie mam nic. Dobrze chociaż, że podałeś nowe tematy z góry, te już częściowo wymyśliłem.
Zgaduj. Wbrew pozorom jestem spostrzegawczy i zobaczyłem newsa o zmianie "wystawiacza".
No i teraz to jest baardzo ciekawy battle. To mi się podoba!
Albo nie rozumiem tematu, albo połowa prac zupełnie do niego nie pasuje... Ale fajne zdjęcia, nie powiem.
Serio? Ja jeszcze nigdy nie miałem tak, że nie potrafić wybrać choć jednego, które by mi się spodobało choć troszkę, a troche tych battle'ów na CB się odbyło przez lata. Tym razem naprawdę nie wiedziałem na co się zdecydować.
PS. A to pierwsze to wygląda jakby micles je obrabiał.
Nie doszukuj się powinowactw :D Ja bym bardziej dół wyostrzył i inny WB dał.
rzeczywiście, jakoś nie wszystkie zdjęcia pasują
Moim zdaniem 4 to jeszcze pasuje. Nie rozumiem natomiast 3.
zapewne chodziło o granicę ostrości :) a w czwartym gdzie jest granica?
Mi się wydaję, że chodzi o schody, z których zaraz będzie schodził.
Thank you Captain Obvious! :D Jakbym wpadł na ten pomysł ze schodami, to fociłbym close-up na same nogi - jedna na schodzie, a druga w powietrzu nad schodkiem o 1 niżej.
Poziom tej serii miło zaskakuje :-) Jest w czym wybierać.
Wrzucę jak dotrę na chatę.
Moje "Dwa światy" :
"Na granicy" się gdzieś zapodziało, jeszcze szukam...
Przypominam o zbliżającym się deadline'ie następnego Assignmenta...
ile osób wysłało?
Ja pisałem już do Miclesa PW, że tym razem muszę spasować :|
A tak na marginesie, moze nastepna edycja bedzie bez stalej listy uczestnikow?
Tak zeby ktos kto nie zauwazyl kiedy zawaba sie zaczela mogl dolaczyc sie w dowolnym momecie. Wyglada na to ze na niektore zadania nie wszyscy stali uczestnicy dosylaja zdjecia, wiec szanse i tak byly by wyrownane.
Pomocny w takim wypadku byl by tylko watek w ktorym byl by opis najnowszego zadania, bez zbednych dyskusji. Bo tu zeby sie dokopac czegos trzeba przebrnac przez pokazna ilosc postow.
Wtedy trzeba by było zrobić kto pierwszy ten lepszy, 10 miejsc, a wtedy ludzie by się spieszyli i wysyłali słabe foty.
Albo zrobić tak, że wszyscy wysyłają, a ja wybieram wg mnie najlepsze, ale tutaj subiektywizm niestety niewskazany.
Takie rozwiązanie jest raczej nie do zrealizowania...
A dlaczego kto pierwszy ten lepszy?
Przeciez o kolejnosci "na podium" decyduje ankieta.
Po prostu osoby ktore zrobily tak slabe zdjecia ze nie zalapaly by sie do pierwszej 10'tki nie dostaly by zadnych punktow.
Tym bardizej motywacja do robienia zdjec na temat.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W tej chwile prawde mowiac nie majac pomyslu na zdjecie mozna zrobic zdjecie wlasnych butow i wyslac. Jeden punkt i tak wskoczy.