Kubaman - a co z niedzielą? Są jakieś plany?
Ja pracuje do ok 15 (w Tarnowie :/ ) i bylbym w kraku na jakas 16-17 ;(
Wersja do druku
Kubaman - a co z niedzielą? Są jakieś plany?
Ja pracuje do ok 15 (w Tarnowie :/ ) i bylbym w kraku na jakas 16-17 ;(
Bardziej martwilbym sie nie obiadem a rezerwacja na wieczor. Grupie 20 osob, miejsce na obiad znalesc nie bedzie tak trudno jak miejsce do napicia sie piwka w knajpie. Ze wzgledu na fotograficzny klimat proponuje pauze na florjanskiej. |Propozycja co by pozwiedzac troche knajpy jest jak najbardziej ok!
Edit:
Co do planu to mozna zrobic wycieczke z rynku, grodzka na wawel, zejscie obok smoka i plantami do barbakanu. Przy okazji mozna zachaczyc o bunkier i wystawe photo.
Edit2:
Nocne foconie to chyba dobrze rozpaczac od rynku i wiezy ratusza a pozniej mozna przejsc na grodzka z racji tego, ze chyba patrzac wzdluz niej bedzie ksiezyc wschodzil.
Edit3:
Na drugi dzien to moze kopce i zoo ( kosciuszki jest spoko bo jest knajpa :D ). Jezeli byloby pare osob zmotoryzowanych to mozna by dla chetnych zrobic wycieczke do balic na spoting (ja niestety samochodu nie posiadam :-( )
Edit4:
No i jest jeszcze ten kamieniolom zalany woda, jak on sie nazywal? Thorin ty wiedziales ;-)
Ogolnie to duzo zalezy od pogody.
Wedlug onetu pogoda na weekendzie w Krakowie ma byc mizerna z niewielkimi opadami w niedziele. Caly czas pochmurno - czyli pogoda sprzyjajaca
Mmsza, dla kogo zarezerwowales zey nasze centrum wiedzialo co robic dalej ?
czy to ten numer telefonu Mmsza ? 292-22-11 ?
tam maja trzyosobowy pokoj ale placi sie 70 zl od lebka...
jesli to ulica Józefa (rabina) to jest to na Kazimierzu - około 20 min spacerkiem przez samo miasto na Plac Mariacki. A w drugim dniu, nie będziesz musiał wychodzić, bo Kaziemierz jest w planach ;)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
No, jakby to powiedzieć. Kawałek jest. Na oko z kilometr.
Tomek, thorin ma wielkie problemy z rezerwacją dla Was spania. NIe ma nic oprócz kilku 10 osobowych pokojów na peryferiach. Sprawdźcie proszę lokalizację mmszy, i rezerwujcia z danishem jak najszybciej jeśli się da
Kubaman, tak nieśmiało wtrącę - może wam pomogę - nocne focenie wyszłoby lepiej chyba gdzieś w ok. 17-18 (teraz jest 18.18 i jest ciemno), a witraże raczej w dzień - jak są rozświetlone przez światło z zewnątrz, kościoły podobnie...
a thorin juz cos ma? a venio?
Venio nie ma, moze nie bedzie piszczal ze trzeba zaplacic 70 zl, ale pod telefonem ktory podalem rano jeszcze byl trzyosobowy pokoj, to tez na kazimierzu, wiec Ty Tomku, Danish i Venio mielibyscie akuratnie spanie...
Tomek, mam tam dzwonic ?
Wislna tez zajeta, jak rozumiem?
na wislna nie dzwonilem
To ja najpierw tam dzwonie i pytam o 3-ke. byloby taniej i blizej
ok daj znac co i jak, i zarezerwuj tez dla Venia, mam nadzieje ze nie bedzie buzia sznurowal sam dal mi upowaznienie zebym mu cokolwiek zalatwil :twisted:
Trzyosobowy pokój na wiślnej raz proszę. za 180zł jest. zarezerwowany.
rozumiem Tomku ze spisz tam Ty Venio i Danish ? a wiec sprawe rezerwacji mamy z glowy... teraz trzeba powiedziec Veniowi :)
Wiślna = hejnał nie daje ci w nocy spać ;) 100m (może 50m od Rynku)
:mrgreen: hehe podziękował :DCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Jak dla mnie spoko :)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Postaram sie do szanownego grona dolaczyc gdzies mniejwiecej:
Cytat:
14.15 – zbiórka i spacer ul. Grodzką na Wawel
15.00 – 16.00 okupacja dziedzińca wzgórza wawelskiego (na murkach i trawce).
Natomiast, poza czescia degustacyjna (gdzie my taki lokal znajdziemy co nas pomiesci ?) najbardziej wyczekuje na to:
Mam nadzieje ze uda sie zformowac na tyle mocna ekipe, ze okoliczna menelia nam znie bedzie przeszkadzac :DCytat:
24 - spotkanie zainteresowanych na nocne focenie starego miasta.
Tomek ja osobiscie nic nie szukam i licze na Ciebie!!!!Cytat:
Zadnych awarii nie bylo!!!
Mamy nocleg czy nie?????
Bo jak nie to ja do mmsza bede dzwonil!!!
bez urazy oczywiscie ;)
EDIT: chyba nie doczytalem jednej strony :(
jezeli jestem wpisany na ten pokoj to jest ok
Jasne. Ty i Venio jestescie uwzglednieni na Wislnej :)
No chyba, że traficie na kibiców Wisły :roll:Cytat:
Zamieszczone przez birez
Propozycja programu zlotu Canon Board w Krakowie 15-16 października 2005
Dzień drugi
Niedziela
6.00 – dla wszystkich, którzy wytrzeźwieją, oraz nie focili do późna w nocy proponuję puste ulice Krakowa o świcie. Zbiórka pod naszą fontanną na Placu Mariackim, ewentualnie gdzie indziej - do ustalenia w sobotę (pod Smoczą Jamą lub na Kazimierzu)
8.00 – powrót do domów. Nie wiem jak to rozwiązać, ale o tej porze kafejki jeszcze nie są otwarte, a warto by się ogrzać i coś zjeść.
10.00 – ponowne spotkanie pod fontanną na Placu Mariackim.
10.00 – 10.30 spacer na Kazimierz, może być Plantami i Krakowską, na Plac Nowy (zwany również Żydowskim). Co niedzielę jest tam targ staroci taki szwarc, mydło i powidło. Trochę ciekawostek, dużo tandety i specyficzni ludzie. Chciałbym zaproponować sesję reporterską pod tytułem „Targ na Placu Nowym na Kazimierzu”.
11.30 – wokół placu jest sporo fajnych knajpek, m.in. słynna Alchemia, gdzie warto wstąpić na piwko. W końcu zmotoryzowani muszą odsapnąć przed odjazdem :mrgreen:
12.30 – 14.00 sesja foto na Kazimierzu. Przewiduję dwa warianty w zależności od zainteresowań:
- kościoły i synagogi Kazimierza (bardziej krajobraz)
- kazimierskie podwórka (szczególny kontrast panujący na Kazimierzu
najłatwiej wyłowić zaglądając na podwórka i znajdując tam średniowieczne fragmenty budowli, nowoczesne knajpki oraz walące się na głowę rudery. To bardziej reporterka, choć statyw też się sprawdzi).
14.00 – 15.00 trza coś na ruszt wrzucić :!:
15.00 – 17.00 trzy alternatywne* propozycje do wyboru według zainteresowań, podgody i nastrojów
- przejście z Kazimierza na Podgórze, wejście na wzgórze Krzemionki i dalej na kopiec Krakusa (nową kładką). Świetny spacer, zielono no i bardzo fajowe widoki na miasto. Przy okazji z kopca Krakusa widok na stare kamieniołomy na Krzemionkach (to nie Zakrzówek) i były obóz koncentracyjny Płaszów.
- przejście wzdłuż Wisły na Salwator, spacer na Kopiec Kościuszki z wejściem na niego (5PLN). Możliwość fotografowania dalekich panoram, nabrzeża Wisły oraz klasztory na Salwatorze. Powrót do centrum przez Błonia, znów z możliwością panoramowania.
- spacer (długi) na Zakrzówek. Do focenia o tej porze roku mniej okazji, ale piękna okolica, świetne skałki ze wspinaczami oraz rewelacyjny zalew w stylu norweskich fiordów. Na piechotę daleko.
około 17.00 zbiórka, sprawdzenie, czy wszyscy SA żywi i oficjalne zakończenie zlotu
* oczywiście zawsze można zostać w knajpie, pić piwo i obgadywać jak to fajnie było 8-)
jest to propozycja, do oceny, ewentualnie do zmiany według potrzeb w czasie zlotu. Godziny są orientacyjne, mają też pomóc tym, którzy do nas dołączą w trakcie zlotu. Chciałem zaproponować sporo w miarę ciekawych tematów i miejsc, a co wybierzemy ostatecznie, to juz insza inszość :wink:
Jurto podam plan awaryjny, ale bardzo realny, na wypadek złej pogody.
10-10.30 wyglada ciekawie. Na Kazimierzu jest jeszcze jakis cmentarz zydowski, ciekawe to?
Poza tym, Gawryl będzie chyba chciał zarządzić odwrót tak, żeby zdążyć w Wawie na pociąg o 19.4x, czyli czasu może być mniej (dla grupa z samochodu Mmszy)
aaa, jeszcze na kazimierzu jest jakieś śmieszne muzeum starych tramwajów. sporo dziwnego złomu, też nie odwiedziłem jeszcze.
oczywiscie mozna uzyc autobusu linii 114 124 lub 194 i wtedy spod mostu grunwaldzkiego (rzut beretem od wawelu) mamy kwadrans albo 20 minut autobusem :)Cytat:
Tomek, są cmentarze, nawet dwa, ale jest się tam bardzo trudno dostać, bo Żydzi niechętnie wpuszczają tam turystów. Musielibyśmy udowodnić, że chcemy się pomodlić, a przy naszej aparycji :) mogło by to być trudne :rolleyes: . Oba cmentarze sa ogrodzone, więc raczej odpada.
Co do ustalenia ostatecznych czasó, to jest to płynna propozycja, dostosujemy jak najlepiej dla wszystkich. W końcu ja też chciałbym odzipnąć w niedzielę wieczorkiem, więc możemy to wszystko trochę przesunąć.
to wejdzie w wariant na złą pogode 8-) . Niestety sam Kaziemierz to z tydzień intensywnego zwiedzania, żeby choć liznąć klimat, a nie ma się co szarpać zbytnio.Cytat:
Aha, mi się wydawało, że były napisane godziny, w których można wchodzić, ale może rzeczywiście to dotyczyć tylko żydów. Mówię o tym przy Siedleckiego.Cytat:
Tak wcześnie? Ledwo człowiek wstanie, a już jechać trzeba ;)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
pociag mam o 19.40 z Centralnego - wiec nie moge sie spoznic, bo nastepny jest..... o 6 -tej rano ! i juz raz to przezylem :evil: i nie chce wiecej :)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
wiec ja proponuje godzine 14 lub 15-w zaleznosci od tego, co mmsza powie (i w jakim stanie bedzie ;) )
to sie dobrali - ja antybiotyk, Ty grypujesz :shock:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
bedzie zlot ,,twardzieli'' :evil:
To może niebezpiecznie z wami wozem jechac? Jakies maseczki dla bezpieczenstwa trzeba nosic?
ano wlasnie - Tomka dobrze znam i wiem, ze sie nie wpienia jak jedzie (prowadzi woz) a ja se wygodnie siedze i chleje browary - a Ty? nie masz nic przeciwko? ;)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
po co sie ograniczać do piersiowki ?? :D lepiej odrazu 0,5 litra :mrgreen:
" po szpilu po szpilu, niewiadomo w ilu, obalily halba, i kulali bal... "
Koala Band
hmm jesli pozwolicie to zejde z głównego tematu naszej wyprawy ( ) i zapytam sie o to jak wy sie pakujecie... tzn chodzi mi o to ze kazdy mówi o tym ze bierze plecak-foto itp. no ale trzeba bedzie jeszcze jeden plecak albo torbe zabrac by spakowac rzeczy pierwszej potrzeby czyli vodke, piwa i w ostatecznosci jakieś ubrania albo ręcznik ;). Chodzi mi dokąłdnie o to gdzie my to kurde zostawimy?? Przeciez nie bedziemy tego targać wszędzie ze sobą.
Ja to biore plecak ze stelażem, żeby wszystko pomieścić. A sprzęt foto w torbie na ramieniu. Nie mam stada L-ek więc cięzko nie jest. A plecak przecież można w hotelu zostawić.
Samochód? To duży pokój wynająłeś ;)
Wiesz ja sie pytam dlatego ze w planie nic nie ma na temat tego by najpierw isc odebrac pokoje i zostawić rzeczy w nich. Wiec nie wiem jak to jest zaplanowane przez "organizatorów" ;) bo jeśli tak to ja tez biore plecak ze stelarzem i jest git.
Venio, nasz hotel jest w zasięgu głosu od miejsca spotkania :>
aha. A wy o ktorej będziecie dokładnie?? O 10 czyli początek zlotu? Czy później?
Dokładnie nie wiadomo, zależy od instynktu rajdowca Mmszy. Mniej więcej zdązymy na punkt planu: przyjazd grupy bialostockiej ;)
To ja kurde w takim razie przyjezdzam na 13. Chyba ze ktoś mi zaproponuje mi jakiś sposob na przechowanie mojego bagazu :P (czekam na propozycje :mrgreen: )
Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Venio, wybacz ze nie wpisalismy punktu, chowanie plecakow do pokoju hotelowego, zaraz napisze do Kubamana i postaramy sie naprawic ta karygodna pomylke ;) :mrgreen:
nie wiem czy mówisz powaznie o tym punkcie :P ale tak serio to nawet jeśli był by taki punkt to ja nie wiem gdzie jest ten hotel gdzie Tomek zrobił rezerwacje...
(chyba ze czegoś nie zrozumiałem i ty też mieszkasz z nami pod jednym dachem :D - sorry ale troche sie juz gubie tyle tych planów było ze nie wiem co było tylko propozycją a co zmieniło sie w ostateczną dezycje)
Edit: Dobra panowie ja ide nynać ;) dogadamy sie jutro. Pozdrawiam
Przez przypadek trafiłem na stary post dotyczący wieżowca w Krakowie: http://canon-board.info/showpost.php...9&postcount=13
Może uwzględnić najazd na "przyszłą siedzibę" w planach? ;) :mrgreen:
Szanowni Państwo, tego jeszcze nie było! Wbrew prawom fizyki przedstawiam Wam zdjęcia ze Zlotu, który jeszcze się nie rozpoczął. Widać cały plan soboty zrealizowany:
1. kręcenie się w okolicach rynku
2. collegium maius
3. spacer grodzka i wawel
4. kazimierz
5. focenie noca
Dodatkowo prekognicyjnie ze zdjęć wynika, że w niedziele będzie dobra pogoda!
;) :p
Więcej tu: http://212.33.73.85/tomaszg/foto/04krakow/index.html
(przepraszam, późno już)
Mamy rozumieć ze sie juz nie pojawisz? :D :D
Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Sugerowalem Venio ze wszystkiego za Ciebie zrobic nie mozemy, plan jest sztywny i ja sam pewno sie spoznie bo rano musze pojawic sie w hotelu wiec na 10 nie zdaze... Tobie polecam to samo, wpierw umowic sie z Tomkiem lub Mxdanishem, i razem pojawic sie na wislnej, a potem na zlot, wislna jest tutaj...
http://www.wislna.com/
pozdro
A mi się moje deklarowane 75% udziału dramatycznie obniża, szlag by trafił :-(
No nic, jeżeli coś z tego wyjdzie, to będę Was poszukiwał na fotograficzno-fotogeniczno-piwnym szlaku (ale nie zostawiajcie po drodze tu UVki, tam szybkozłączki, gdzieniegdzie dekielka ;-), spróbuję bardziej współczesnych metod). A jeżeli nie... to pozostanie mi życzyć udanego Zlotu (fotograficznie i integracyjnie) i oczekiwać na posty w dziale "Galerie".
G