Ludu bylo duzo jak to w tamtych okolicach ale ja jestem cierpliwy :)
Wersja do druku
Ludu bylo duzo jak to w tamtych okolicach ale ja jestem cierpliwy :)
Wyrzuć ramkę, daj samo zdjęcie, bo wydaje mi się, że naprawdę miłe będzie dla oka:)Cytat:
Zamieszczone przez ToMo
EDIT: Piękne światło!
Dziękuję za rady - ramka zgodnie z sugestiami została wykopana :)
Ale kolorki, moim zdaniem, przesadzone. Zwłaszcza niebo.Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Podbijalem w PS z tego co pamietam ale nie jakos specjalnie duzo (Saturation +15-20).Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
nie wiem czy najlepsze ale czuje do nich sentyment :)
Załącznik 425
Załącznik 426
szkoda ze drugie zdjęcie juz nie takie ostre jak pierwsze. Ale i tak bardzo fajne fotki
a mi sie ta nieostrosc podoba, spojrz palce tego chlopaka jak sie wpijaja w miesnie, jakby mu zimno bylo, jakby bylo ostre psulo by to efekt :)
hehe ale ja nie mówie o tym ze palce są nieostre... bo tak powinno być. Ale mówie ze twarz jest jakaś taka mydlana... nie wiem moze to tylko mylne wrazenie
coz prawie kazdy obiektyw mydli troche na pelnej dziurze ( no a po to jej uzyto zeby byla mala GO ), choc moze to przez to ze pierwsza fota to cropp a druga CHYBA, orginalna klatka...
ehh chłopaki, błądzicie chyba..:)
aaaa pi*przyc teoretyke, mnie sie podoba :)
Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
To ty teoretyzujesz :D ja tylko mówiłem ze mi sie druga fotka PRAWIE tak samo podoba jak pierwsza bo troche nieostra ale obie foty są super. Thats all :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez thorin
zle nasienie naklania do grzechu a potem obwinia :)
To lubie, zrobione z 2 lata temu jeszcze coolpixem 4500
a ostatnio to bardzo lubie
SenK, gratulejszyn, pierwsze zdaje się swój debiut gazetowy już miało...:)
EDIT: Skąd drugie?
To moja seria totalnie spieprzonych przez kompresję przez właściciela strony moich tego typu klimatów z Emiratów:Cytat:
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2005/mo...p?male#493.jpg
No 1 miało :]Cytat:
A co do drugiego to jest to na solnej pustyni Boneville w Nevadzie, niedaleko Salt Lake City. Na tej pustymi pobijają największe prędkości z jakimi może się poruszać "samochód" i własnie był taki pokaz tego dnia i tu się wszyscy zwijali.. może z powodu nadchodzącej burzy?
(jakościowo troche słabo:/, bo generalnie ta fotka była z auta robiona, więc iso miałem większe, żeby skrócić czas)
bardzo fajna zaba :) hehe crazy frog ;]
popatrzyłem sobie na wasze fotki no i aż strach pokazać swoje :)
fotki ktore pokaze podobaly sie znajomym najbardziej.
dwie pierwsze fotki zrobione jeszcze Canonem A70, pierwsza w styczniu 2004 a druga w lutym 2004. trzecia fotka to już zrobiona nowym nabytkiem czyli 350D.
1.
2.
3.
czekam na krytykę.
pozdrawiam
Miałam ten sam problem, wasze fotki podziwiam od miesięcy, ale niech tam, chyba nie zjecie. W końcu temat brzmi nie "wasza dobra fotka" , ale "wasza najlepsza fotka" a to nie to samo. Mam nadzieje, że te pierwsze na mnie czekają.
Załącznik 435
Taki mały OT . Aldanek, nie wiesz jak się nazywa ten grzybek? Ja takiego widziałam pod moim domem, a na grzybach się nie znam
Widze, ze wiekszosci ciezko zdecydowac sie na jedno zdjecie :P
gonzo44 możesz sie zdecydować, ale po tygdoniu zrobisz jeszcze lepsze, a po nastepnym tygodni jeszcze lepsze niż poprzednie. To wtedy będzie dużżżżo najlepszych :>
Ja tez mam chyba 2 najlepsze wg. mnie :)
No wg. mnie to 1 kosmos ;]
Tak sie spytam jakie parametry przy robieniu??
Nr. 1 super. Gdybyś mógł przybliżyć jak ją trzasnąłeś .
tez jestem ciekaw... bo fotka super
No widać, że jechałeś obiektywem za samochodem.. ale jakbyś napisał co i jak od poczatku i z jakimi paramatrami to bym sie nie obraził ;)
czas 1/40; f/11 (co by kita troche przymknac zeby ostrosci bylo troche :) + polar. siedzialem w rowie na wewnetrznej i pociagnalem za autkiem i tyle :)
Na mojej stronce w najnowszej galerii mam troche podobnych zdjec z tego samego miejsca - zapraszam:)
Chyba raczej na zewnętrznej :???:Cytat:
Zamieszczone przez speed555
Na wewnetrznej :) On tu bokiem na "kontrze " idzie :D
Ok, na pewno zajrze ;]
a czy w tym subaru nie jechal Kubica jako 'zero'?
Eeee cos Ty kitem takie zdjecie zrobiles ... przeciez to prawie denko od sloika ;)Cytat:
Zamieszczone przez speed555
McKane...
I kolejna osoba Ttwierdząca, że kitem nic nie można. Bez obrazy, ale to też jest jednak obiektyw...
nie wiem czy najlepsze zdjęcie, ale jedno z pierwszych które mi się podobały bardziej niż reszta. Powiedział że jest sentymentalne zdjęcie. Zrobione jeszcze Minoltą E323 (3mpx) i sepia :-)
to ja też nie będę gorszy i pokaże wam jeszcze kilka które lubię. (zaznaczam że jestem amatorem)
maro25, wrobla znam doskonale ...dobra fota :-)
dobre zdjecie. ma swiatlo i ma historie. ja takie bardzo lubie!Cytat:
Zamieszczone przez FotoZiutek
IMHO bardzo dobre!Cytat:
mi sie podoba. Dlatego nie rozumiem kompletnie twojej 'niesmiałości' :)
A to przez fałszywą skromność ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Tak na marginesie, to zgłosiłem to zdjęcie do pierwszego w mojej "karierze" konkursu - we czwartek wyniki... Zobaczymy ;)
Dobre, bardzo dobre - i jedno!:)
A emotikonki to Ty nie widziales ? Zgaduje tez ze nie czytales nigdy moich postow na ten temat. Poczytaj najpierw a potem dopiero komentuj ... tak sie sklada ze jestem na tym forum jedna z niewielu osob ktora twierdzi ze kazdym obiektywem da sie zrobic dobre zdjecie tylko trzeba umiec.Cytat:
Zamieszczone przez SenK
popraw link w stopce do galeriiCytat:
Maro, dobre zdjęcia.
p.s a ten motyl czym strzelane?
1'wsza mi się podoba, ciekawa kolorystycznie, 2'ga kompozycujnie taki kadr IMO odpada, proponowałbym trochę się wstać by ukazać przestrzeń lekką od kotwicy aż po brzeg morza i kompozycja 50/50 troszku naprawdę nie pasuje ;-)