Wino HARDY :D Czy targetem jest Polska? ^^
187 za mało czytelne. Reszta Miodzio.
Wersja do druku
Wino HARDY :D Czy targetem jest Polska? ^^
187 za mało czytelne. Reszta Miodzio.
HARDYS , to jest do sklepu z wina , raczej nie sa to sikacze
sensowne, mnie tylko trochę irytują trochę te krzywe
Zacne pakszociki, i nawet ramki bardzo pasują.
I wino tez niczego sobie :-)
Bardzo fajne :) To co rezygnujesz ze ślubnych i robisz produktową ?:)
Chyba bym poki co nie wyzyl z tego ;]
Krzywe lubie robic i tak juz mam ;] , w sumie dostalem odpowiedz ze im takie tez sie podobaja wiec czesc pewnie taka bedzie.
no czasem to w ogole tnie wiecej niz powinna wiec z ramkami jest ryzyko
Pierwszy zimowy plenerek
189.
190.
191.
191 to niezły potworek PeeSowy ;)
Przyjemne, ale mogli bardziej się tym śniegiem ponap... porzucać.
189 niekorzystnie piersi (upchane w tą kiecę czy co?)
190 niekorzystnie plecy (quazimodo_mode)
191 za mała GO.
Pomimo tego zdjęcia bardzo dobre, cały czas ta "wyższa półka" ślubnych.
rzucali sie bardziej i takie tez beda ostatecznie ;]
a 191 to zaden ps potworek - cross + tekstura , jak dla mnie to bez szalenstw :D
Ta moda na tekstury jest straszna. No nie podoba mnie się to i tyle. Pozostałe 2 są OK, chociaż to samo pomyślałem sobie o tych piersiach co micles ;)
praktycznie kazda suknia jest gorsetowa i jak ktos ma wieksze piersi sa "upchane" plus w tym wypadku przyciska do siebie mlodego
natomiast poniewaz ja nie robie pozowanek w ogole , poza przyslowiowymi zdjeciami dla "mamy, taty , babci " itp. czasem pewne rzeczy moga draznic estetow ;]
a moda na winiety nie jest ? moda na ramki ? moda na blur ? itp itd innym slowy co kto lubi ;]
ja to lubię :)
dziwne, czemu faceci od rauz piersi zauważyli...
To było jedyne do czego mogłem się przyczepić :D
tia pewnie :D
Boutwel era.
Dla mnie najlepsze pierwsze z ostatniej serii :)
Taka sobie wymówka. Wystarczy dobrze dopasować rozmiar sukni, porobić ewentualne poprawki, potem dobrze związać ten gorset i już piersi nie robią wrażenia upchanych.
W tym przypadku głównie te rzeczy mogły zawinić:
- za mały rozmiar sukni (często spotykany błąd gdy kobieta nie potrafi się sama przed sobą przyznać, a już tym bardziej przy kimś i przy kupnie ubrań że ... ma nieco większy rozmiar niż by chciała mieć)
- za mocno ściśnięty gorset (wina osoby ubierającej Pannę Młodą)
- może i rzeczywiście przytulenie, ale raczej nie bo aż tak blisko siebie nie są ...
Co nie zmienia faktu że żadna z tych trzech rzeczy nie zależy od fotografa, więc niewielki jest sens to komentować :p , no chyba że właśnie "miclesowo" - byle cokolwiek znaleźć o czym można by napisać.
Zdecydowanie przesadzacie z tymi cyckami na tej sesji. Nie rzuca się to aż taak.
Komentarze od razu skojarzyły mi się z wczorajszym występem Anny Cyzon na preselekcji eurowizji:
http://www.youtube.com/watch?v=_R8vNcCWmKs
Tam to faktycznie sukienka jakby nie jej :)
Tzn sesja byla miesiac po slubie wiec na pewno to i owo przybylo , bo sukienka jednak byla ciasniejsza wiec tez , tak czy owak , dla mnie to jest nie wazne , przynajmniej ta sytuacja w tym wypadku.
Do obejrzenia trzech zdjęć trzeba zjeść pół fiolki aviomarinu aby nie dostać choroby lokomocyjnej.
:-D też tak myślałem, ale nie chciałem już przytyków robić. Tak to już jest jak się jest po ślubie ;)
Ale w sumie, wystarczy że kobitka ma trudne dni i już sukienka może być nieco za mała w biuście. O stanie błogosławionym np. nie wspomnę.
Ale jeszcze raz napiszę - nie jest źle :)
Dziwi mnie jeszcze jedno, że często forumowicze obruszają się jak ktoś zaczyna krytykować modelkę (np. jej urodę), zamiast krytykować zdjęcia. Daleko nie szukać:
http://canon-board.info/showthread.php?t=57023&page=4
..., gdzie Sergiusz, słusznie zwrócił uwagę o nieeleganckiej wypowiedzi w kwestii modelki.
Przy czym pannie młodej powinniśmy nawet więcej wybaczać niż modelce.
Linia horyzontu leci razem z budynkami i drzewami. To tak jak by fotograf miał zaburzenia błędnika i problem z zachowaniem równowagi.
a czyli mowa o tym pierwszym , coz , celowo tak zrobilem , poprawnosc tego typu o ktorej mowisz w pewnych momentach mam gdzies , mial być zamek , miała byc para i jest
taki kadr krzywy wynika niestety stety z faktu ze stalismy na 1.5m szerokisci mostku , chcialem ciasny kadr ( 85mm ) wiec musialem sie zmiescic ze wszystkim , niestety nie bardzo chcialem skakac z mostu zeby zrobic poziom
czy ta poprawnosc az tak zle wplywa na odbior zdjecia ? wedlug mnie kompletnie nie
Kombinujesz dobrze tylko gorzej z wykonaniem. Nie szukaj dynamiki w zdjęciu prze koszoną linią horyzontu a ustawieniami pary.
fakt ze przy architekturze , skosy nie zawsze pasuja , ale czasem cos za cos
a co innego ma dodac "dynamiki" zdjeciu ( chociaz tutaj poprostu mialem sie zmiescic w kadrze z zamkiem w tle )
Zastanawia mnie kilka rzeczy w Twoich zdjęciach. Nie wiem jak to ujmiesz, ale chodzi o przejścia kolorów.. Przeważnie z ciemno niebieskiego / lekkiego fioletu przez zieleń / żółć do normalności / bieli. Używasz gradientu, czy jakoś lekko kolorujesz, czy może te fiolety to swoista winieta - jak to uzyskujesz i jakiego typu krycia tych masek kolorów (jeżeli to one) na końcu używasz?
ktore konkretnie zdjecia ? albo przyklad
hm, np. 183. 185. 171. 175<-
Uzyskać coś takiego można dość łatwo. Korzystasz też z tekstur dość często, daje dość specyficzny - niezły efekt. No i zastanawia mnie po prostu sposób uzyskiwania tych kolorów.
Nic co tu robie , wrzucam , nie jest trudno uzyskac ;]
A co do kolorow , cross/filtr kolorowy cieply czy gradient , nie zawsze globalnie. Czasem polaczenie dwoch rzeczy.
no to jeszcze jedno
192.
No, wreszcie fota prawie prosta ;)
Podoba mi się, jest dosyć klimatyczna. Jak takie zdjęcia wyglądają na papierze, równie fajnie?
odbitki wedlug mnie lepiej wygladaja niz to co na monitorze , sporo mlodych to powtarza jak ogladaja album
pewnie wynika to tez z faktu ze grom z nich ma nie skalibrowany monitor , dziwne kolory itp sprawy
Kolorowe to wiem, że mogą wyglądać lepiej. Bardziej pytałem o takie jak to ostatnie czarno-białe z dużymi różnicami jasności, gdzie dominuje zupełnie czarny i biały.
nie wiem bo tego odbitkinie zrobilem :D
ja nie mam zastrzezen czy do koloru czy bw , wszystko wyglada dobrze
dokładnie - zawsze jak oglądam jakieś foty to nigdy nie widzę tych rzeczy, które wytyka Micles - dopiero po jego poście jak wrócę do zdjęcia to coś zauważę. To tak skomentowane "upchanym dekoltem" zdjęcie bardzo mi się podoba - skupiłem sie na wyrazach twarzy młodych. Skosy - mi osobiście nie przeszkadzają. Bardzo udana sesja.
po 3 miesiacach i przeprowadce ze studiem ... pietro nizej heh , w koncu mialem okazje sie pobawic , generalnie ja jestem niezadowolony ale i tak chetnie dowiem jaki odbior
194.
195.
196.
197.
194 i 197 są świetne
Makijaż do bani - pieczątki nad oczami :? . Na 195 kącik oka i nos się świecą - przypudrowywać trzeba w trakcie. Na 197 wygląda jakby jej ktoś oczy podbił. Poza tym modelka klasy "jedna mina" - półuśmieszek i już? Na każdym zdjęciu?
I brzuch niech wciąga... (o tym fotograf powinien przypominać), chyba że w pierwszych miesiącach ciąży jest to przepraszam... bo tak wygląda na 194,195,196...
ten brzuch faktycznie wygląda na ciążę, chyba że ta modelka powinna tylko leżeć bo na 197 tego nie ma :)
Dobra trzeba zaczac dobrze pilnowac makijazu , dzieki.
Niestety wlasnie przez co Vitez napisal jestem nie zadowolony , zanim znow wezme sie za focenie czegos na czym mi bardzo zalezy dobrze sprawdze modelka. Dziewczyna w ogole nie ma drygu do tego :/ ych.