Dobra wiadomość :)
Wersja do druku
O mnie zapomnieliście:)
- madallenka
- CanisLupus
- RobertDy
- kriss200
- Kaan
- majku
- myst
- Gonzo44
- artprof
- Yoshitaka
- domero
myst - jestem pod wrażeniem tej zgody:shock: i oczywiście też się dopisuję :grin:
- madallenka
- CanisLupus
- RobertDy
- kriss200
- Kaan
- majku
- myst
- Gonzo44
- artprof
- Yoshitaka
- domero
- panuna
Przepraszam Panie i Panowie!
Niestety pracę jutro zaczynam wcześnie!
nie będę obecny!
Bawcie się dobrze!!!!!
i ładnego światełka życzę!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
meczyk moje dziewczyny grają (Wisła McArthur) jakby co to zapraszam na Halę Wisły 13.00
ehhhhhhhhhh jak mus to mus!
+ ja :)
- madallenka
- CanisLupus
- RobertDy
- kriss200
- Kaan
- majku
- myst
- Gonzo44
- artprof
- Yoshitaka
- domero
- panuna
- arsen
A ja wprowadzę trochę zamętu... Sprawdzam pogodę na jutro i okazuje się że w okolicach 7 ma zacząć padać... No i zachmurzenie pełne + pełna mgła... Posiadamy jakiś plan awaryjny?
Myślę, że z godzinkę wytrzymamy do świtu - tam są alejki z latarniami, które wyglądają fajnie w nocy i we mgle, to może coś się pstryknie. A potem klasztor oczywiście. Można też pojechać nad wisłę, ale tam ostatnio jakieś roboty chyba są.
No dobra, niech i tak będzie... to do zobaczenia rano myślę :)
I po plenerku. Uprzejme dzięki wszystkim obecnym za kolejne również (jak poprzednio) miłe spotkanie.
Wygląda na to, że pierwszy wrzucam parę fotek z dzisiejszego spotkania. Patrząc za okno na padający deszcz stwierdzam, że pogoda nam jednak sprzyjała.
Tak dla porządku - zdjęcia są nie dotknięte obróbką
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Ach te kobiety i ich podzielna uwaga:mrgreen:
A ja dodam, bo mam inne :P
1.
2.
3.
4. Poświęcenie :mrgreen:
5.
6.
7.
8.
Gwoli ścisłości - zdjęcia tylko po DPP, reszta w exifach :)
Dzięki wszystkim za wspólny wypad, a szczególne dla myst'a za zorganizowanie wejścia do Opactwa :) I mam nadzieję, że do zobaczenia :)
No i kurde szkoda ze nie dalem rady, bo widze ze ciekawie mieliscie ;) Duzo ludzi tak ogolnie bylo? Bo zbiorowego zdjecia nikt nie wrzucil :P
Moze nastepnym razem mi sie uda :)
1. A co tu jest w środku ?? :P
2. Canis Lupus w akcji
3.
4.
5. Gonzo i Canis
6. Gonzo w akcji
7.
8.
I kolejne:
A.
B.
C.
D.
E. Żywa reklama Sigmy :P
F. Ta fotka wymiata :) Efekt długiego focenia
G.
H.
I.
J. O %^&*!!! Popsułem :)
K. Przyczajka
L. Hm... zima a ludzie na ławkach śpią z Canonami :mrgreen:
Kilka moich pstryków :
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Ciesze się bardzo, że zarówno frekwencja, jak i pogoda dopisały.
Mam nadzieje, że podobało się Wam w moim zaprzyjaźnionym klasztorze i miło plenerek wspominać będziecie :)
Dzięki za wspólny wypad, i do następnego razu ;)
Ptaki
by Gonzo:
1.
2.
3.
Moje:
1.
2.
3.
Podglądnięte:
1. Robert Dy i wschód słońca:
2. Każdy obiekt wart focenia:
3. Oczy przymknięte, ale może to lepiej :shock: ;)
4. Coś w telewizji leci...
5. Ucieczka...
I chyba tyle z bakstejdżu ciekawostek...
Kilka moich. Mam nadzieję ze wartych uwagi.
Fajne Canis, tylko zmniejsz je trochę, bo się forum rozjechało ;)
:twisted:
myst - spoko, camis gabarytów zdjęcia ni prsektoczył, a że jest ich tyle, to oki bo się plener udał.
Moi drodzy, w ramach obowiązków związanych z wspominanym imprezowaniem musxzę wspomnieć, iż tym razem impreaza nie wymagała szybkiego AF'a i gorset nie będzie potrzebny. Gdzieś, kiedyś wyczytyłem, ze jedna setka alkoholu to 2000 wypalonych szarych komórek (:?: i jak się to ma do naszych matryc:mrgreen:).
Hehehe, ale głupoty, bo jutro według tej receptury powimnienem mieć problemy z czytaniem (i to nie tylko waszych postów:mrgreen:).
Ponadto wspomnę, że muszę pisać patrząc jednym okiem, bo się ..... wszytsko sie dubluje, ale to opary z mycia szkieł - podaje parametry czysczonych słoików (saME L-ki) 6 x Pan T. 0,75L + 2x 0,5L- równiez P.T. - i jedna Łódka B. 0,7L. Pięć osób myło i jutro mogą być problemy z zakwasami (za duzo rob0oty po takim plenerze:mrgreen:).
Kilka moich:
1. Jak zwykle rozchwytywana, jedyna modelka :)
2.
3.
4. Robert, nie śpij bo Cię okradną :)
5.
6.
7. Duchy
8. Żeby nie było wątpliwości, że to plener fotograficzny :)
A potem były tańce :) Wpadłem na chwilkę i zostałem do 17-tej (póki nie zapchałem 14GB jpg'ami).
Dzięki wszystkim za super spotkanko, a w szczególności Myst'owi za wejściówkę w opactwie.
Kilka moich fotek
1.
http://img155.imageshack.us/img155/3117/img4531lc8.jpg
2.
http://img152.imageshack.us/img152/8194/img4546kk2.jpg
3.
http://img139.imageshack.us/img139/7716/img4640fr5.jpg
4.
http://img208.imageshack.us/img208/7620/img4644rt6.jpg
5.
http://img140.imageshack.us/img140/8972/img4655if1.jpg
6.
http://img385.imageshack.us/img385/2596/img4672vt7.jpg
Dzięki wszystkim za miłe spotkanie. Do następnego :)
Podziało się. Nawet nie było kiedy na forum zaglądnąć.:sad:
Mam nadzieję, że będę miał okazję wybrać się na taki plener. Zdjęcia rewelacja.
A co do lokomotywy to jeszcze stoi.
Tylko, że SugarLand już jakoś do nas nie pasuje. Zburzyli cukrownię (czyt. sprzedali za bezcen, lub rozkradli - jak kto woli).
Pozdrawiam
jak do tej pory, widzę że brakuje chętnych do skomentowania. Bynajmniej sam nie czuję się na tyle mocny, gdyż HDRy robiłem dopiero na zasadzie eksperymentowania. W mojej opinii sceneria jest trochę mało efektowna. Zakładam, że w porównaniu z fotkami bazowymi różnica jest dość spora, ale bez bezpośredniego porównania efekt jest mało widoczny. W pokazanej fotce mocne naświetlenie masz centralnie, a HDR pozwolił wyciągnąć obrzeża, co w efekcie zjadło efekt. A gdybyś spróbował mocniej rozjaśnić jednego RAWa. Spróbować zawsze można;-)
uuuuuuu,
się wątek przykurzył:mrgreen:
Jak uważacie, przed świętami warto jakąś sensowną przymiarkę zrobić do kolejnego spotkania, czy dopiero w ramach przepalania kalorii (ale to już chyba po nowym roku)?:mrgreen:
Co prawda sceneria w dalszym ciągu późnojesienna, ale na mieście świecidełek przybyło :lol:
Proponuje popołudniowo-wieczorny plener, ok 1,5h. Np. Targi Bożonarodzeniowe, lub coś innego. A po plenerze wypad na piwo. Po ostatnich porannych spotkaniach nie było za dużo czasu żeby pogadać.
Grzaniec jak najbardziej ok :-D
Może najbliższy pt lub sb, albo pn, wt (więcej wolnych miejsc w knajpach).
Kto jest chętny?
Jak popołudnie to ja tylko w łykend. No i bezalkoholowo. :)
no mi by pasowała sobota, ale w niedzielę jadę rano zainaugurować sezon zjazdowy, to długo nie posiedzę, ale trochę zawsze :)
sezon zjazdów po sztucznie naśnieżonych i sztucznie oświetlonych stokach, po uprzednim wyjechaniu nań sztucznym wyciągiem;) ALe frajda jest tak czy siak :D
Jestem za. Wieczorem może być i w tygodniu byle nie poniedziałek.
A co sądzicie o 20.12 (sobota) lub 21.12 (niedziela) ?
Zależy o której, no i jeszcze nie wiem czy zajęć nie mam. Ale jak wieczorkiem jakoś to nie sądzę żeby był wielki problem.
U mnie: 20.12 po południu, 21.12 o każdej porze.
Ja bym wolała w niedziele, bo sobota wieczór będzie ciężko..