102.
Wersja do druku
102 bdb
witam, 102 leci chyba lekko w prawo, za bardzo wyostrzona i zastanawiałem się nad kadrem ale sam nie mogłem się zdecydować jak to ociachać :), miejsce bardzo fajne.
Nie wiem czy tylko u mnie, ale 104. przeostrzone aż razi.
jest w sumie calkiem zacnie wyostrzone ale mi to jakos nie przeszkadzalo.
to wersja mniej wyostrzona:
104b:
Nadal bije po oczach. Czemu w dolnych rogach nie ma tego patternu co jest na pozostałej części pola?
akurat tak sie winieta ulozyla ze w pd rogu wyglada jak by nie bylo "wybrszuszenia" a jest:P a w ld rogu "patternu" poprostu nie ma:P
Dążę do wypowiedzenia tego, że za duży kontrast w centrum pola zrobił z tego potencjalnie dobrego zdjęcia siekę.
tsza bylo tak od razu. przeciez sie nie obraze :P
to kolejna wersja, ide w lepszym kierunku?
104c:
ciekawe co Cię skłoniło do takiego kadrowania?
brak przesciowki do obiektywu na m42 i musialem znowu leciec na freelensingu. a co co sie konkretnie nie podoba?
szkoda, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie, za to ja odpowiem na Twoje:
nie wiem co jest tematem zdjęcia - bo prawie całe zdjęcie jest nieostre, a jedynie mały (zbyt mały, jak na główny temat) człowieczek ze "śmigłami" jest w tym miejscu gdzie mój wzrok praktycznie nie pada - w przeciwieństwie do wielkiej, czerwonej, nieostrej "autostrady" i ludzi, co zdecydowanie przytrzymuje wzrok :(
aaa i jeszcze pięknie wyostrzony, nie wiadomo po co prawy górny róg :(
a Twój "freelensing" - w tym przypadku zupełnie nie robi na mnie wrażenia - a szkoda.
nie mialem zamiaru na nikim robic wrazenia freelensingiem.
ale co jak co, zdecydowanie latwiej mi bylo utrzymac GO tak jak jest, prowadzac ostrosc za narciarzem, a ze zlapalo sie tez wszystko na prawo od niego to juz nic nie poradze. chcialem zeby publicznosc i sedziowie byli nieostrzy i tak zrobilem. moglo by to lepiej wygladac z nieostra prawa strona, ale przeciez nie bede blurowal rego miejsca.
mi pasuje tak jak jest, chcialem sie wykazac kratywnoscia ale widac jak bym zrobil normalnie to zdjecie to by ci sie pewnie bardziej podobalo. too bad mate.
niestety, chyba też by mi się nie podobało :(
podobało by mi się gdyby akrobata był dużo większy, i inaczej skadrowane :)
Rozumiem, że "się nie dało" inaczej, bo np. nie miałeś teleobiektywu (choć wielu na tym forum twierdzi, że sprzęt nie ma znaczenia).
Ja osobiście, po prostu, nie wstawiałbym tego zdjęcia.
Na szczęście to Twój wątek :)
I skoro ono się Tobie podoba - to to jest najważniejsze :)
więc nie zrażaj/nie zachwycaj się jednostkowymi opiniami - bo są jednostkowe ;)
Pozdrawiam!
106, 107 z takim "widziwianiem" jestem na nie :(
obróbka ma pomagać zdjęciom - a tutaj, ani obróbka, ani kadry nic nie wnoszą :(
to panie nie da sie ci dogodzic:P
ja tam nie wiem, mi sie w sumie po dwoch tygodniach ogladania podobaja te dwa kadry.
no to poczekajmy dwa tygodnie ;)
Nie widzę co robi skater, mogę się tylko domyślać. Dodatkowo przeszkadza to, że noga zbiegła się z latarnią...
skater robi o ile sie nie myle tailslide. ale cos mu nie wychodzilo. gdyby tam nie jezdzili to pewnie nawet bym nie zrobil zdjecia bo plac sam w sobie nie byl taki ciekawy, i byloy zdecydowanie za pusto. a ze akurat jezdzili to mi dopelnili kompiozycje. skater nie mial byc glownym motywem zdjecia. ot tak sobie jest.
jak dla mnie kadr do bani,
bo nie mam pojęcia o co tu chodzi? Czy skatera co chodzi na szczudle, gościach co se siedzą na deskach, a może zbiegające się linie placu? Bo gałęzie z lewej i prawej to chyba nie? Aaaa, a może pusta przestrzeń między tym wszystkim?
ot taki pstryk/turystyk
niestety znów na nie :(
110 ciekawy kadr,zabrakło światła,ale wiem jak to jest...podoba się
110 fajne! Nie rozumiem o co chodzi z tym brakiem światła?
113 bym widział na dłuższym naświetlaniu, najlepiej z szarym filtrem :)
114. takie tam z dzisiaj.
Krzywe, brudna matryca, kompozycja mocno dyskusyjna. Jedynie kolory wydają się ok.
krzywe w sumie nie bylo, ale za to jaka dystorsja! az sam sie zdziwilem bo pierwszy raz ja tak dokladnie zobaczylem.
poprawiona wersja:
116. inna wersja, IMHO lepsza
faktycznie lepsza wersja :) bez kamieni wygląda lepiej. Fajne odbicie w wodzie i kolorki.
A do 117 nie trzeba czasem obrócić monitora :roll:
Czy też może cel zamierzony.
Pozdrawiam!
cel zamierzony, ogladac nalezy jak komu wygodniej:P
ale krzywo...
to ostatnie bardzo fajne, ciekawi mnie czy nie było by jeszcze lepsze gdybyś spróbował wyrównać ekspozycję z prawej strony dla bardziej równomiernej winietki...