Co do 33-35 niestety nie mogę się zgodzić. Zdjęcia przed obróbką były gładkie, czyste i w ogóle (ISO-100), to właśnie przez obróbkę za pomocą NIK Color Efex nabrały ziarnistości.
Wersja do druku
Dziś kilka kolejnych pstryków.
37.
38.
39.
40. Tak się skończył skok z 39
ulalala. nieostre mega (oprocz ostatniego).
Ja bym to nazwał - nie przeostrzone.
Bo ostre są, a że lampkami nie mroziłem (tylko pierwsze był błysk), dlatego takie wrażenie można odnieść :)
pierwsze byl blysk, a wyszlo najgorzej :/
Jestem, tego świadomy, ale dałem ze względu na kadr, który mi przypadł do gustu.
Tym razem kilka zdjęć z Góraszki 2008.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
O! widzę część robionych z powietrza... Zazdroszczę :)
aleks - chyba Cie zdziwię, ale przy robieniu ani jednego zdjęcia, nie oderwałem się*od ziemii :)
Wszystkie z 70-200?
44,45,46,50 poruszone. Proponuję dokładniejszą/ostrzejszą selekcję. Porównaj do tych nieporuszonych. Tu żyletka a tam... no jest samolot na zdjęciu ale wrażenie gorsze.
Dziś kilka zdjęciówek, z trzeciej rundy Rajdowych Mistrzostw Polski Samochodów Terenowych, która odbyła się*w Górze Kalwarii.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
57.
58.
59.
60.
Nie ma opinii bo kiepskie te foty.
55 i 56 są jeszcze całkiem fajne. Reszta słaba technicznie i do tego udziwnione bądź to powtarzające się kadry.
Mnie sie najbardziej spodobaly 53 i 57;) Kilka kadrow rzeczywiscie sie powtarza, ale ogolne wrazenia sa dobre:)
53 56 58 dla mnie ok sa;D
czy sa az tak slabe to bym nie powiedzial
dla mnie sa calkiem fajne - mozna by je lekko bardziej podkrecic przy okazji wywolywania rawu czy po prostu na programie graficznym
Dziś kilku-zdjęciowa relacja z Mistrozstw Europy w RallyCrossie, które odbyły się na torze Słomczyn.
61.
62.
63.
64.
65.
66.
67.
68.
69.
Edit. Małe zamieszanie z linkami, tak więc poprawiam.
Mi osobiście podoba się fota 52... fajny kadr, kolor, tło no i... poznańska rejestracja ;P
Nr 68 OK ze względu na dramatyzm sytuacji i moment. Być może kadr trochę nie taki ale rozumiem że trzeba było mieć refleks żeby to uchwycić, pewnie chwilę potem samochód już stał.
majcz - szczerze mówiąc to akurat w takim kadrze widziałem tą sytuację, a samochód bez koła przejechał całe okrążenie, więc nie stał chwilę później :)
Nie bywam na takich zawodach, Jak można bez koła przejechać całe okrążenie? Mimo wszystko podoba mi się nadal ta fotka, chociaż okazuje się że wcale nie była to tak dramatyczna sytuacja jak myślałem.
Napęd + mocny silnik + wiara w mechaników = okrążenie bez jednego koła :D
Przykładowo Gronholm zaliczył podwójne rolowanie i pojechał dalej. W RC startują goście bez chamulców, dla nich dach czy urwane koło to pikuś :D
Dziś kilka zdjęć, które powstały na zaliczenie w szkole :D
Miał to być cykl zdjęć, osób które coś łączy, powagi wielkiej nie chciałem wprowadzać więc jest jak jest :D
70.
71.
72.
73.
74.
75.
Fajne! Podobają mi się! Zaliczyłabym Ci bez problemu na piątkę!
Uczysz się w plastyku?
Aberruje Ci obiektyw szczególnie widać to na 75. i 71.
Fajna sesja, ale ja wole twoje studyjne ujęcia :)
Rozbawiles mnie ta seria:D A #74 najlepsze:p
Fajna seria. Rzeczywiście #74 naj.
ale czadzik :) super...kurde ja jestem ślepa na abberacje chyba bo nic nie widze
Jeeeaaa !! Nareszcie zrobiłem jakieś zdjęcia które się podobają ;)
Dziś doszło jeszcze jedno do serii, zamykające cykl, co prawda uważam je za najsłabsze. Nie do końca zrealizowany zamysł, ale psiak nie chciał współpracować, światła też brakowało (niestety).
76.
Dodaję jeszcze dwa portrety z poprzednimi osobami.
77.
78.
Paenko, aberracje to te niebieskie (mogą być też zielone, czerwone, bordo...) obwódki tam, gdzie ciemne styka się z jasnym. Na zdjęciu z pieskiem są na przykład na gałązkach na tle nieba...
Esteper! Dobre są te Twoje zdjęcia! Mają pomysł, są dynamiczne, wesołe, mają iskrę. Z tej serii najlepsze z pieskiem, bardzo naturalne i najweselsze - trzecie, świetne aktorsko - drugie. Gdybym miała agencję - zatrudniłabym Cię na Twoich warunkach, ale na nie krócej niż 5 lat :) A dobre obiektywy kupiłabym Ci na rachunek firmy :)
Ech... nie mam agencji :(
Ostatnie 3 już tak nie powalają ;-) Z pieskiem ok. Ale potrety niekoniecznie. Światła nie szukałeś. Na 77 mam wrażenie, że dobłysk był, a i tak oczy ciemne ;-)
Ale poprzedniego seta jeszcze raz obejrzałem i cały czas są ekstra :D
A ja uważam gdyby nei te oczy to 77 byłoby baaaardzo dobre :)
dla mnie seria cała bomba
pozdrawiam
Co do doświetlania, to była grana blenda srebrna. Liczę się z tym że są błędy, jednak prezentowanie ich na forum, da mi lekcję, co jeszcze przy moich skilsach jest potrzebne :)
Co do samej serii, myślę że będą ją w wolnym czasie kontynuował, bo nie jest to codziennie spotykany widok :)
Jakie błędy? Seria jest bezbłędna prawie ;-) Portrety tylko takie sobie (na tle serii). Ruszaj w cień i będzie lepiej :-)
Ministerstwo Dziwnych Kroków :mrgreen:
pierwsza seria bardzo fajna, druga słabsza
Akurat, że mam ochotę i nie tylko bo i Twoje zdjęcia mnie zmusiły do tego, napiszę bardziej obszernie.
Zdjęcia jak najbardziej mają przekaz i pomysł jak i zamiar jak najbardziej wyszedł, jest to dowód na to, że nie potrzeba modelek, czy budżetu na zrobienie niezłych zdjęć. Koleś w okularach - cóż odrazu widać, że sprzedaje, kupuje, ściąga aplikacje, simlocki taki telefonowy McGyver (nie ten z forum;) ). Ogólnie z samych zdjęć wywnioskowałem co lubia lub z czym są kojarzeni Twoi znajomi, nie po rekwizytach, a po całości. A ostatnio powiedziałem Miclesowi, żeby wyrzucił tą Tokine, a jak się okazuje można świetne zdjęcia zrobić! Moje gratulacje za calokształt :) Jest fajne :)
yaro78 - wyciągnąłeś mi to z klawiatury :)
Świetna seria.
Pozdrawiam
Witam ponownie, po krótkiej przerwie.
Tym razem wywiało mnie do Zakopanego, na krótki plener ze szkołą, tak więc kilka zdjęć z niego.
Moją grupą (foto) kierował Tomasz Rykaczewski, który zgodnie z zaineresowaniami każdej osoby, zadał temat zdjęć, do wykonania podczas pleneru. W moim przypadku była to:
"Polska motoryzacja w plenerze"
oto efekty
79.
80.
81.
82.
81 bardzo fajne :)
Długo nic nie prezentowałem, ale obecnie spędzam więcej czasu nad ilustracjami (wektory) niż nad zdjęciami.
Dziś tylko jedno, w kwadracie bo już nie mogę się*doczekać wywołania pierwszej rolki z PSIXa :]
Jakoś tak mnie wzieło na proste portrety, to chyba ta zima tak działa.
83.
Całkiem sympatyczny.
Gdyby przesunąć modela lekko w lewo (zasłoniłby kawałek okna), ale to takie tam...
Motoryzacja w plenerze niestety słabiutko... Skacząca seria o niebo lepsza.
Dziś kilka klateczek z PSIXa, domowy skan.
84.
85.
86.
Zachorowałem na kwadraty..
drugie zdjęcie z ostatniej serii analogowej superowe jak dla mnie. a ostatni kwadrat chyba trochę za niebiesko, roztrzepanie włosów i ten przedziałek niekorzystnie na wygląd modelki wpływa, przynajmniej takie jest moje odczucie. no i trochę mi brakuje ostrości i "jasności oka". aha, nie traktuj mojej opinii zbyt poważnie bo bardzo daleko mi do dobrego fotografa :).