To czytaj na biezaco bo planu jeszcze nie ma ale...bedzie :wink: jak Ci sie nie chce wszystkiego czytac to mniej wiecej okolo 50 strony bedzie plan8-)
Wersja do druku
To czytaj na biezaco bo planu jeszcze nie ma ale...bedzie :wink: jak Ci sie nie chce wszystkiego czytac to mniej wiecej okolo 50 strony bedzie plan8-)
Cytat:
Zamieszczone przez westu
moje "forum" i jego licznik jest zepsute!! mi poazuje 25stron a innym 7:shock: hmmm a może powinienem już się położyć :lol:
@liquidsound:
Będę czytał na bieżąco od teraz ;)
@Metus:
W vBulletin można sobie ustawić ilość postów na strone, no i ja mam ustawione na max czyli 40 ;)
Co do moderacji... Wiekszosc bedzie na zlocie to bedzie malo roboty ;)
Pasowalo by mi to do sygnaturki :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Encor
"Teoretycznie" za focenie zdzierają dodatkowe 10zł. Plus bilety trzeba kupowac w Kraku na Wiślnej, bo na miejscu bywają kooooooooolejki (może we wrześniu już nie, ale wątpie). A w ogóle to tania ta impreza chyba nie jest - 44zł za wejście. Ale z drugiej strony:Cytat:
Zamieszczone przez thorin
http://www.kopalnia.pl/site.php?id_s...&id_language=1
ooooooooo i nawet : za zajęcie I miejsca – cyfrowy aparat fotograficzny;Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
może jakiego Nikona??:twisted:
to bierzemy usluge grupowa i ulgowa, bedzie po 30 zl na lba, jak bez ulgi to po 45 jesli dobrze widze, jutro bede mial konkretniejsze wiesci zwiazane z kopalnia ale sa jacys chetni na wieliczke ? Tomasz co Ty na to ?
Aha info a propos noclegow, z informacji wynika ze zamowione sa dwie dwojki i reszcie jest obojetne jak beda rozkwaterowanie na nawojce, Lochu pyta czy ma juz rezerwowac hotel, pozostali beda mieszkac w 4kach chyba ze komus to nie odpowiada wtedy prosze o info do mnie lub do locha.
pozdrawiam
krzysiek
Jaja to będą jak w tej Wieliczce wam powiedzą, że fotografowanie zabronione :) Bo na to że wpuszczą taką armię ze statywami/monopodami to w ogóle bym nie liczył...
mysle jesli zbierze sie grupa 5 osob chcacych polazic pod ziemia to bylby cud, ewentualnie mozna by z tego battle zrobic ;) jutro z wycieczki do wieliczki wroca moi znajomi wiec bede mial swieze wiadomosci co wolno czego nie wolno itede, a chodzenie po rynku po raz tysiac ktorys juz mi bokiem wylazi ;) co innego siedzenie w knajpach :mrgreen:
Sprostowanie co do Wieliczki:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
- wejściówka już 46 PLN,
- termin nadsyłania prac do 6 września 2006. :)
- a tempo zwiedzania że tylko z ręki fociłem.
To kombinat i maszynka do robienia pieniędzy a nie kopalniany plener :) ale może wrzesień bedzie bardziej sprzyjający niż okres urlopowy.
A ja mam pytanie z innej beczki. Dziś dostałem wypłatę (yes! yes! yes! :mrgreen: ) więc jak będę w Krakowie przy okazji II ogólnopolskiego zjazdu partii chciałbym ukręcić własne lody...
Może by mi ktoś polecił jakiś dobry sklep/komis gdzie można pomacać do woli sprzęcior i zanabyć jakiś słoik-tele do 300mm i 2,5k zl. Bo u mnie w rodzinnem mieście bryndza, tylko TIPy i Fotojokery.
Kurcze, Szanowni Państwo !
Dzismiałem niopisaną przyjemność strzelić trasę W-wa - Kraków - Bochnia - Tarnów - W-wa, żeby wszystko załatwić musiałem bardzo nadwyrężyć przepisy Prawa o ruchu drogowym - to zupełnie tak samo jak z Wieliczką, tam się nawet aparatu nie da ustawić i kadru wybrać - bo jak już się człowiek
ustawi do zdjęcia, to przewodnik z wycieczką jest 500 m dalej. Zapomnijcie o wycieczce, Kazimierz - bardzo dobra propozycja - mnie się co prawda marzy Nowa Huta - street - ale.... no właśnie tam strach ze sprzętem spacerować. Może faktycznie czas bajwyższy zacząć planować "plan dnia", bo finito będzie takie, że z samego rano , koło południa utkniemy w jakiejś knajpce i ..... i tak już zostanie.
ja jestem za Kazimierzem.
Nowa Huta też może być ale we dwudziestu.
Mój głos na Kazimierz ;)
Nowa Huta jak chcecie
Możemy skoczyć na industrial na cementownie na Bonarce, tylko, że tam ochrona urzęduje ... ;P
Sluchajcie ja Was moge poprowadzic po Nowej Hucie:D
Cytat:
Zamieszczone przez liquidsound
No i bardzo fajnie, a kto nas "ochroni" :p
Ojca Rydzyka nie rusza...
Trzymajmy sie konkretow - kto, gdzie i za ile ;)
Na kiedy ustalamy deadline zapisow, a nastepnie przedplat na konto? Na ile wczesniej musimy zarezerwowac miejsca w hotelu i knajpie?
Bo tak to sie ludzie zbierac beda nie wiadomo ile.
Spokojnie wieksza grupa tj, np 5 osob nic nam nie zrobia. Dresy sa niebezpieczne jak sa w przewadze, a piatkami nie chodza bo jeden umie pisac a drugi czytac:D pozatym nie chce robic OT ale to co przyjelo sie dla ludzi z resztypolski o hucie jest kretyniznem, bo to samo co w hucie dzieje sie na wszystkich blokowiskach(z ta roznica ze zabytkow takich nie ma:mrgreen: ), zarowno w Krakowie jak i w Wawie. Pozatym bardzo czesto ziomy z Huty w weekend sa na rynku, wiec rowniez mozna sie bac. Mozemy pojechac autkiem, porobic zdjecie nie oddalajac sie od niego bo w razie zauwazenia podejrzanej grupki mozna sie do niego schowac.Cytat:
No i bardzo fajnie, a kto nas "ochroni"
wlasnie deadline, w niedziele koniec zapisow, w poniedzialek Lochu rezerwuj miejsca w hotelu
Napaliłem się na Wieliczkę ale po poście Avadra_K troche mi przeszło. Kazimierz, czy Nowa Huta? Najchętniej oba jak się uda. Nie byłem w żadnym z tych miejscy więc gdziekolwiek pójdę będę zadowolony.
Jest jakiś plan awaryjny na wypadek deszczu? Jakoś niechętnie będę latał przemoczony po mieście by parę fotek cyknąć w deszczu.
w Kazimierzu byłem z 5 razy więc mnie nie rajcuje ale chętnie do Nowej Huty bym sie wybrał o ile jest co focic...
Bigmar, to ja proponuje wielkiczke zrobic w programie dla chetnych, najlepiej by bylo jesli podzielimy sie na grupy po 10 osob (tak okolo, nigdy wszak rowno nie bedzie), i ramowy program wygladalby tak:
Sobota
10:00 - zbiorka na rynku, zapoznanie sie, podzial na grupki i jazda do atrakcji
14:00/15:00 - ponowna zbiorka na rynku, ponowny podzial na grupy (np. rano jestem w grupie pierwszej i foce rynek, ale wieczorme moja grupa idzie focic wawel, a ja wawelu nie chce tylko chce na zakrzowek z grupa trzecia) i znow jazda do focenia
18:00/19:00 - zbiorka wszystkich grup w knajpie
Kuba, myslisz ze szkielet dobry ? z atrakcji mamy:
1. Nowa hute - ktos stamtad jest ? jest tam co focic ?
2. Zakrzowek - pejzaz
3. Wieliczka
4. Wawel
5. Rynek
6. Kazimierz - street photo
7. Bonarka - industrial
8. Zoo
cos jeszcze dopisac ?
No mozna jeszcze tak jak wczesniej pisałem iść na Bonarke porobić industrial, tylko tak jak mówie, tam jest ochrona ;)
Byłym w tamtym roku z krakowską grupą CF, weszliśmy od tyłu i dopiero na końcu mieliśmy krótkie spotkanie z ochroną (powiedzieli, żebysmy uwarzali ;P).
Więc kto jest z Krakowa mógłby podejść i się spytać ich czy jest możliwość blebleble ;) możę się uda ;)
Cytat:
Zamieszczone przez westu
to sie sciepuje na flache albo dwie i wtedy sie foci do woli ;) ... ok Bonarka wpada na liste...
Jakby co jest jeszcze zoo...
Jak tak patrzę na PKP to najwcześniej będę około 13.30 w Krakowie.
a ja kolo 12.30 jadac busikiem...
a ode mnie mala prosba.. nie ustalilismy jeszcze szczegolow co do kimania (w sensie zaliczki itp.) a ja, tak jak pisalem wczesniej, jutro wyjezdzam i bede dopiero 12 wrzesnia, bez mozliwosci dostepu do CB w miedzyczasie :( ..
co do zlotu - bede na 100% wiec gdyby byly jakies nowe listy itp - ja przyjade NA PEWNO a wszelkie formalnosci bede zalatwial po swoim powrocie :smile: :!:
z gory wiec dzieki i juz sie nie moge doczekac czytania tych +/- 30 nowych stron watku po powrocie :mrgreen: :lol:
Dobra ja się pisze na cokolwiek...:-D jakby byli chętni z okolic warszawy bez transportu to zbiórka na wache i biorę 4 chętnych.
jak juz pisalem, jestme w podobnej sytuacji co Kubak82 i wolalbym wiedziec komu i ile przelewac za nocleg do soboty... potem przez tydzien mnie nie ma.
Kubak82, tu masz numer mojego koma - 502891195, masz i sie dowiaduj ;) milego urlopowania zycze kimanie bedzie zalatwiane, lochu sie tym zajmie ale narazie niewiedziec czemu milczy... wponiedzialek ma dead line
na poloninach siec lapie wiec da sie zrobic :wink: 8-)
owocnej dyskusji i do zobaczenia na zlocie :mrgreen:
No niestety po zmianie podzialu administracyjnego Krakowa ja jestem:cry: ale do Huty chodzilem do liceum. Jest co focic, stare budynki administracyjne Huty, Plac centralny, szpital Zeromskiego no i okolice samej huty. Jesli chcecie to moge poprowadzic grupe, ale potrzeba drugiej furki, zebysmy w 10 osob pojechali.Cytat:
1. Nowa hute - ktos stamtad jest ? jest tam co focic ?
Niestety Panowie, ja jednak odpadam ze składu. Też mi wypadł dyżur w robocie - muszę pilnować, żeby strona działała. Bawcie się dobrze
Co do Zakrzówka wieczorem: Potwornie ciemno i można się zabić.
Może jednak te kopce dorzucić?
Wieliczka: Potwierdzam: Drogi i zdjęć nie da się zrobić.
Podział na grupy: Nie podoba mi się to. Nie po to się wszyscy spotykamy zeby się potem dzielić.
Wlasnie, dzielic to sie mozna oplatkiem. Do zlotu jeszcze troche czasu zostalo i z pewnoscia czesc towarzystwa sie wykruszy (niestety zawsze tak bywa). Mysle ze spokojnie damy rade polazic wszyscy razem.
Jesli chodzi o kierunek zwiedzania to spokojnie mozna zaliczyc:
1. Rynek i okolice
2. Wawel i kawalek Wisly
3. Kazimierz
Z Kazimierza mozna potem pojechac do Huty jakby ktos chcial. Ewentualnie mozna by sie cofnac w strone Blon (albo pod Jubilat) i pojechac na Kopiec Kosciuszki. Trzeba by zrobic ankiete (gdzie jest Drozdi kiedy jest porzebny). ;)
A tak w ogole to prosze, oto lista najwazniejszych obiektow do zaliczenia (z zabytkow, of koz):
http://www.krakow4u.pl/index.php?parametr=zabytki
http://www.miastaeuropy.art-web.pl/krakow.php
BTW, Zakrzowek bym odradzal, teren oficjalnie jest ogrodzony z zakazem wstepu, sciezki waskie a skaly strome wiec pakowanie sie tam chmara ludzi (jeszcze wieczorem) to nie jest najlepszy pomysl.
Wszelkie wypady poza miasto (Wieliczka, Pieskowa Skala, Ojcow, itp) to juz chyba na indywidualne zyczenia wycieczkowiczow.
no ja panowie też niestety odpadam bo mam pierwszy zjazd na uczelni..:(
EDIT #1:
Ok czyli po kolejnych rezygnacjach lista w tej chwili wyglada tak:
EDIT #2:
Javion rezygnuje ze zlotu, Venio z Nawojki
1. Czacha - hotel NAWOJKA
2. Kubak82 - hotel NAWOJKA
3. Venio +1 - bedzie mial nocleg jak mu sie uda
4. p_lar - hotel NAWOJKA
5. Il fuoco - hotel NAWOJKA
6. thorin - nie nocuje w Krakowie
7. Tomasz Golinski +1 = hotel NAWOJKA
8. towersivy
9. mmsza - hotel na kazimierzu
10. Mac - hotel na kazimierzu
11. Avadra_K + 1 = do 150zl za pokoj 2osobowy (od pokoju nie od osoby)
12. Bigmar - hotel NAWOJKA
13. stratus + 1 - hotel NAWOJKA (pokoj dwuosobowy)
14. Metus - hotel NAWOJKA
15. westu - siostra ma mieszkanie
16. rysib - hotel NAWOJKA
17. canis_lupus - miejscowy
18. nastier - hotel NAWOJKA
19. czajna + 1 - miejscowke ma zapewniona
20. ags - miejscowy
21. Routlaw - wpadnie na pewno
22. Cyborg - miejscowy
23. gonzo44 - miejscowy
24. Birez - miejscowy
25. Pazurek - miejscowy
26. liguidsound - miejscowy
27. Kubaman - miejscowy
28. Iza - miejscowa
29. lochu - miejscowy
30. beachcomber - ma kimanie u siostry
31. madallenka - miejscowa
32. temol - miejscowy
33. ripek - zamiejscowy ale daleko nie ma
Towersivy, rezerwowac dla Ciebie cos ?
chcialbym sie wypisac z listy osob nocujacych w nawojce. Bede mial nocleg a jesli sie nie uda to bede tylko na jeden dzien. Pozdro
Aha... nei wiem czy to takie istotne ale inni maja wiec ja tez - Krzysiek dopisz " +1 "
Co do knajpy to myślę, że Re będzie najlepsze. Blisko rynku, dużo miejsca, stonowana muzyka, tokaj w dzbankach :D
Dzielenie na grupy nie jest dobrym pomysłem, zlot jest chyba po to żeby się poznać, pogadać, trochę zdjęć porobić... nie skupiajmy się na zdjęciach :P
Thorin Ciebie specjalnie na zakrzówek zabiore ;-)
Chciałbym się dopisać do listy jako miejscowy. I pytanie czy jest już zatwierdzony jakiś plan:D?
Plan ustalacie wy - miejscowi :)
Czy ktoś już orientował się odnośnie wolnych miejsc w Nawojce?
Bo jest szansa że też się wybiorę z żoną..jutro w robicie się okaże. interesował by mnie pokój 2 osobowy
Pozdr
Artur
No to jak z tymi miejscami? Zostalo naprawde niewiele czasu.
Ja wypadam, ale nie ze zlotu tylko z holtelu - już sobie załatwiłem hotel. Tak, że a onie/nas się nie martwcie spanko mamy (w Royalu) niezły hotelik i co najważniejsze na plantach więc wszędzie niedaleko
Tak sobie myślę - może bym się wybrał...