Oczywiście, a co to nam szkodzi? Chyba zadna ujma dla nas, ja bym nawet powiedział, ze pewnego rodzaju nobilitacja.....:D
Wersja do druku
nie no, ja nie mam nic przeciwko, ale uwazam to po prostu za przerost formy nad trescia...
Sprawa pleneru\wystawy\konkursu - jest otwarta jesli sie zdecydujecie bedzie fajnie - jeśli nie - nic sie nie dzieje.
Poprostu zawsze chciałem zorganizować plener w Baranowie i tu nadarzyła się świetna okazja, myślałem że wystawa z pleneru fotograficznego też nie jest złym pomysłemą że mam tam znajomosci to sie wystarałem i o ten weekend - a że szefostwo Zamku chce mieć zdjęcia to tu sprawa do rozważenia przez Uczestników zlotu czy Wam to Odpowiada.
Ja też uważam, że wystawa to fajny pomysł. W końcu nie tylko spożywać tam będziemy, a choć trochę focić ;-) Przecież większość obecnych umieści w swoich galeriach przynajmniej jedno zdjęcie z tego pleneru, więc czemu nie zrobić z tego wspólnej wystawy?
Azgar pomysł jest dobry i ciekawy. Jeśli ktoś nie chce brać udziału nie musi. Termin akceptuję i wpisuję sobie w rozkład zajęć na lipiec. Mam nadzieję, że spotkanie będzie sympatyczne.
Pora myśleć o noclegach.
Panowie - zlot ustalacie w weekend gdzie jest sobota 07.07.2007 - najbardziej oblegana data ślubna ostatnimi czasy :)
Przez to troche osób może odpaść. Ja niestety foce w ta sobote :(
JA niestety też odpadam środek urlopu - ciut za daleko będę miał żeby podjechać, a szkoda bo poprzednim razem w mieście Kraka było bardzo OK.
bylo, bylo :mrgreen: i tez chetnie bym sie pisal na powtorke ale.. watak odpuscilem bo bede w tym czasie w podrozy poslubnej :-P .. niech sie szturmbrygada dochmieli w Sandomierzu a potem, jesli beda chetni, moze jeszcze jakis zlocik wczesna jesienia daloby sie zorganizowac :roll:
No cóz jak powiedziano w filmie "REJS"Jest taka sytuacja że ktoś musi byc pierwszy.Zarezerwowałem pokój w pensjonacie "Sandomiria" na 5-8.07.a myslę że chyba warto zaczać od 5-go 07. [tyle sie poswieca czasu i pieniędzy na to hobby a potem problemem sie staja trzy dni wolnosci tylko z aparatem i kolegami?::mrgreen:]: :Najwyżej będę miał zaliczony jednoosobowy zlot:-) Ciekaw jestem co ze sprzetu planujecie zabrac??:?:
Mnie bardziej zalezy na spotkaniu z Wami, wiec na luzie.Myslę że zoomiki 24-105 oraz 70-200 f4 coby było lekko i przyjemnie.Moze jeszcze lampa?:idea:
Ten dzien wczesniej to moze w mniejszym składzie ale mozna wiecej pofocić.Może w drodze Bydgoszczy w czwartek jaskinia nomen omen "RAJ":?::-)edit.własnie doczytałem ze w jaskini nie można fotografowac:mrgreen: :evil: nie to nie.obok zaraz są ruiny zmku Checiny, góra Łysica itp.:-)
07.07.07 - kto nie foci ślubu tego dnia ? :|
Późno się robi, więc może zacznijmy się deklarować czy będziemy czy nie (ze szczególnym wskazaniem osób które głosowały na taki termin).
Termin mi średnio pasuje, ale jestem skłonny porzucić festiwal "Nowa Muzyka" w Cieszynie na rzecz zlotu :-)
masakrycznie dużo stron do przeczytania więc może ktoś streści: kiedy i gdzie???
Mam dwa pytanka (to mój pierwszy taki plener):
1. Co z noclegami? Czy każdy organizuje sobie indywidualnie, czy lokujemy się gdzieś całą grupą?
2. Czy przyjeżdżamy sami czy z 'osobą towarzyszącą' może być? Bo mi się dziewczyna dopytuje, czy też może przyjechać ;-)
ponieważ mam blisko to na pewno na jeden dzień podjadę, Nocować nie będę bo jakoś strasznie mi sie dużo plenerów zebrało :)
ale jeden dzień z pewnością będę - najpewniej sobota :)
:mrgreen: Zazwyczaj noclegi załatwiamy indywidualnie, chociaż w Krakowie rezerwacja był zrobiona "grupowo" - wszystko zależy od ilości osób.
Pewnie że możesz zabrać osobę towarzyszącą - im więcej ludzi tym fajniej, a przy okazji panowie bedą mieli kogo fotografować:mrgreen:
Czesc..
My juz mamy zarezerwowane miejsca w terminie pleneru..
Z Kielc będe ja z żoną która też czasem tu wstępuje (głównie czyta) i Martinsem (z żoną)..
Czy już wiemy jak ma wyglądać sprawa fotek na zamku w Baranowie?
Pozdrawiam
Artur
a ja mam apel - a nawet dwa
pierwszy do modków - może by tak wydzielić wątek Sandomierz_only? bo mamy tu kilkadziesiąt stron... niepotrzebnie moim zdaniem
drugi apel bardziej prywatny - przymierzam sie do szerokiego kata na cropa (~10/12mm) wieć jeśli ktos ma canona 10-22 lub tokine 12-24 bardzo proszę wziąć ze sobą - chciałbym pogadać z użytkownikami i ewentualnie jesli ktos bedzie tka uprzejmy podpiąć
Witam po dłuższej nieobecności.
Niestety 7-8 lipca mogę mieć troche zajęty - ale na pewno się pojawię na plener w Baranowie - jeśli będą chetni, poza tym na ile mi pozwoli czas to proponuję spotkanie 6 lub 7 lipca to pogadamy o ciekawych miejscach w Sandomierzu i okolicach do focenia.
A co do plenerku na zamku w Baranowie sprawa wygląda nastepująco:
1) Zdjęcia możemy robić 8 lipca, ponieważ 7 lipca w zamku mają 3 imprezy
więc będzie tłoczno i my bysmy przeszkadzali no i nam by przeszkadzano.
Godziny raczej od rana do 14.00 - ale jeszcze do potwierdzenia.
2) Co do rycerzy to prawdopodobnie niestety ich nie będzie - ponieważ mają
jakąś imprezę wyjazdową.
No i zgłaszajcie sie ile bedzie osób na baranowski plener - bo nie wiem czy dalej ciągnąć temat.
__________________________________________________ ______________
Poniżej przypominam warunki pleneru o których pisałem wcześniej :
Jeśli się zgodzicie to załatwiłem:
- mozliwość zrobienia pleneru na zamku w Baranowie Sandomierskim
- postaram się załatwić nieodpłatnie ludzi z bractw rycerskich w w strojach
historycznych harakterze modeli - (będzie to uzaleznione od tego czy będą
mieli wolnytermin)
- wystawę/konkurs fotografii z Ogólnopolskiego Pleneru CB - lato 2007 na
zamku,
- powstanie galeria internetowa zdjęć nadesłanych na wystawę/konkurs
- no i autor najlepszego zdjecia wybranego przez władze Zamku otrzyma
nagrodę - weekend dla 2 osób w zamku w Baranowie Sandomierskim.
Władze zamku i rycerze w zamian chcą otrzymać nieodpłatnie zdjęcia z pleneru z możliwością używania ich w celach komercyjnych/reklamowych.
Docelowo - jest pomysł aby ten plener został na stałe wpisany do kalendarza imprez Zamku Baranowskiego i nie ograniczał się tylko do ludzi z CB.
Pomyślcie nad tym jeśli wam odpowiadają warunki to może być ciekawa sesja.
Uważam że pomysł ciekawy i można by to organizować.
Wiem ze pomysl ciekawy.
Czasu coraz mniej, więc prosze o konkretne deklaracje - biore udzial / nie biore udzialu.
Ja już mam nocleg zarezerwowany, więc jakże miałbym nie wziąć udziału :) Pomysł z Baranowem jest IMO bardzo fajny.
No i ponawiam pytanko: czy ktoś z Warszawy będzie miał 2 miejsca w samochodzie? :mrgreen:
odnośnie konkretów:
ponieważ planujecie Baranów w niedzielę 8 lipca - więc tam dojadę.
Moje pytanie tylko takie z kim się będę mógł kontaktować żeby się dowiedzieć o której zameldujecie się w Baranowie?
Jadę z Kielc - dwa miejsca powinienem mieć wolne.
biore udział
bede z małzowina (najprawdopodobniej...)
hotel sobie rezerwuje sam
przypominam o apelu - poprosze o tokiny 12-24 lub canony 10-22 choc znajac mnie pewnie juz bede którys miec :|
Ja też jadę z Kielc - jadę ja z żoną zaglądającą tu czasem i Martins z żoną - nocleg mamy już zaklepany tak więc będziemy na 100%.
Będe miał ze sobą to co w stopce - nawet jak ja nie wykorzystam to może ktoś będzie chciał coś przypiąć i potestować. Jedziemy 7 i zostajemy do 8.
Na którą mamy się zameldować na Zamku w Baranowie?
Pozdrawiam
Artur
Piszcie jakie godziny pleneru w Baranowie Wam najbardziej będą pasowały, a ja się zorientuję czy nie będą one kolidowały z pracą zamku.
Plener trzeba będzie podzielić na 2 etapy:
- zdjęcia w pomieszczeniach zamkowych - i tu trzebą będzie ustalić godziny z wladzami zamku,
- oraz zdjęcia na dziedzińcu, przed zamkiem oraz w parku - tu raczej bedzie dowolność.
Lepiej narzuć czas z góry i się dostosujemy - jak kilkanaście osób zacznie dawaćpropozycje to skończy się ankietą jak z wyborem terminu :)
Dokładnie lepiej dostosować się do takiego terminu kiedy będzie można tam iść
zgadzam sie - kto bedzie chiał tosie dostosuje; kto nie to trudno;
jesli juz podejmujesz sie organizacji to ułatwiaj sobie życie ;-)
do zobaczenia
Mam prośbę z osób które wybierają się do Sandomierza a mają Extender 1.4x Canona prosił bym o zabranie
Nocleg klepnięty, TomS, an_zak i ja przyjeżdżamy w piątek wieczorem.
Ja też potwierdzam swój przyjazd w piątek wieczorem.
Swoją drogą można by stworzyć listę osób, które potwierdziły swoje uczestnictwo.
To ja też mam "życzenie" - jakby ktoś miał 35L to bym chętnie oblookał..
Pozdr
Artur
ja w ogóle wydzieliłbym osobny topic bo ten ciagniemy ponad 30 stron....
ale nie mam uprawnień :roll:
Spotkanie już za tydzień, jeśli ktoś chciał przyjechać to i tak śledził wątek od dawna.
Jak już pisał MacGyver, nocleg mam już zaklepany. Swoją drogą ciekaw jestem, ile osób się stawi. Potwierdzajcie swoje uczestnictwo, to z pewnością pomoże przygotować się organizatorowi.
jeśli chodzi Ci o łatwe znalezienie noclegu, to:
http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=238
Lista uczestników jest wątku z ankietą.
Proszę o nie dopisywanie niczego pod listą; dyskusja, zgłoszenia, potwierdzenia etc - wszystko w tym wątku.
Ja niestety nie dam rady (nie ma to jak rekrutacja)...
nocleg zaklepany, więc planuje się pojawić wraz z moją lepszą połową. o której i gdzie zbiórka (przyjeżdżam w sobote)?
Witam - to już w tym tygodniu.
Proponuje jakieś spotkanie dla tych co przyjadą w piątek wieczorem (ja będę wolny dopiero około 21.00) - może nawet jakiś nocny plener foto (dla bojących o sprzęt mogę zorganizować na 2-3 godziny kilku chłopaków z siłowni aby czuli się pewniej), chociaż chyba lepiej będzie posiedzieć przy browarku.
Co do pleneru w Baranowie to sprawa wygląda następująco:
- data - 08.07.2007 - niedziela
- godzina od 10.00 - w Baranowie, więc proponuje zbiórkę dla tych co wyjeżdżają z Sandomierza około 9.00 - 9.15
- na 80% uda mi się załatwić kilka osób w strojach historycznych (głównie dziewczyny) w charakterze modelek. Modelki będą nieodpłatnie - ale chcą otrzymać zdjęcia. - tylko trzeba będzie ich dowieźć do Baranowa i odwieźć do Sandomierza wieć musimy ustalić ile będziemy mieli wolnych miejsc w samochodach.
- Dla wszystkich którzy przyjadą na plener do Baranowa nie z Sandomierza zbiórka będzie na ławeczkach przed wejściem do zamku w godz. 9.50-10.00 Ochrona zamku powinna Was wpuscić na teren Zamku na hasło "Plener fotograficzny Baranów 2007"
W razie czego dzwońcie do mnie 508-299-352
Pozdrawiem i do zobaczenia w Sandomierzu - Krzysiek.
Ja nocuję tutaj. Również będę w piątek wieczorem.
EDIT: Kto jedzie z Warszawy w piątek wieczorem? Jeśli macie 2 miejsca w samochodzie, to chętnie się dołączę, a jeśli takowych osób nie ma, to może umówimy się na wspólną podróż pociągiem?