Wrzuciłem całą nową galerię ślubną z 2007 roku, więc zapraszam do obejrzenia. Zdjęcia kolorowe można powiększać do rozdziałki 1024.
http://www.kubacichocki.pl
Wersja do druku
Wrzuciłem całą nową galerię ślubną z 2007 roku, więc zapraszam do obejrzenia. Zdjęcia kolorowe można powiększać do rozdziałki 1024.
http://www.kubacichocki.pl
Zdjęcia ładne choć na niektórych brakuje ostrości lub są zbyt małe kontrasty
Muzyczka trochę z głośna
W kalendarzu ucina mi trochę dołu, tzn nie widać terminów z późniejszych miesięcy.
Co do obsługi strony jest bardzo intuicyjna. Co najważniejsze wszystko ładnie się ładuje przy moim "standardowym" łączu.
Proponuję jeszcze ładne opisanie strony /kwestie techniczne/
http://www.kaila.biz/design/htm/article/meta.htm
pozdrawiam
Albo źle liczę, albo źle widzę.. U mnie to wygląda dokładnie tak:
CICHY
przepraszam ze swojej strony na laptopie mi sie coś rozkalibrowało i faktycznie wszystko jest ok gdy przeszedłem na drugiego kompa :)
sorki za zamieszanie
co do stronki technicznej to warto dodać jakieś słowa kluczowe, czy opis strony jeśli chcesz żeby szukarki lepiej ją widziały.
przed <head>
na stronach gdzie duużo jest flash-a warto ja dobrze opisaćKod:<title>Tój opis | fotografia ślubna | zdjęcia ślubne </title>
<meta name="robots" content="index,follow,all" />
<meta name="revisit-after" content="2 days" />
<meta name="keywords" content="fotografia slubna, zdjęcia ślubne, artystyczna fotografia slubna, unikalne zdjęcia ślubne, fotografia slubna, zdjecia slubne, naturalne zdjęcia ślubne, fotografia, akt, portret, reportaż, radość, szczęście, Canon, fotograf" />
<meta name="description" content="Fotografia ślubna, która uchwyci wasze emocje Tego Dnia: radość, miłość, łzy szczęścia. Zdjęcia ślubne wykonywane z pasją." />
<meta HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl" />
no chyba że nie chcesz...;-)
Dzięki, z opisem się wykorzysta :)
CICHY, a gdzie Twoje zdjęcie :) w zakładce Autor?
Zdjęcia świetne, widać dobre oko strzelca. :)
nie podoba mi się kolorystyka takich zdjęć, nie wiem jak to wygląda na papierze...
sorry za wklejenie ale
wolę takie ( też bez lampy:-))
Nie musiałeś wklejać zrzutu strony, masz obok zdjęcia przycisk "zoom" który wyświetla duże zdjęcie w osobnym oknie :)
Jeśli chodzi o kolory itp - to te zdjęcia na stronie nie były właściwie obrabiane, wołałem je na nowo z RAWA żeby na szybko wrzucić na stronę. Odkąd mam nowy monitor wszystkie stare zdjęcia jakoś mi nie leżą kolorystycznie. Jak bym miał robić to dla klienta to by było coś takiego (choć i tak kolorystyka jest taka, której Ty nie lubisz :) :
własnie nie podoba mi sie obróbka ten ala hdr tak ich postarzał a pannie młodej wyszly wszystkie piegi itp no brzydko, mam nadzieje ze dla odbitek nie obrabiasz ich az tak mocno
Czytałeś mój ostatni post ?
@Cichy
Jak obrabiasz zdjecia? Nie sadzisz, ze ciut za kontrastowo i gubisz wszystkie niuanse swiatlo-cieni? Zwrocilem uwage na wlosach i innych ciemniejszych lub jasniejszych partiach zdjec. To sa poprostu pozlewane plamy, zero szczegolu, ale fakt do bolu ostre :) To jest zdanie subiektywne, ale ja tak nie lubie.
Generalnie z obróbka slubnych nie nalezy przesadzać, młodzi wola jednak naturalnie wyglądające zdjęcia, a zbyt mocny kontrast na papierze jeszzce bardziej sie uwydatnia. Choć mi akurat wczesniejsza obróbka Cichego sie podoba, zdjęcia również ;)
zgadza się nie przepadam za taką kolorystyką , druga wersja już o niebo lepsza,
chociaż moim zdaniem jeszcze zbyt kontrastowe..ale to moje zdanie i nie wszyscy muszą podzielać moją opnię chociaż w tym przypadku chyba nie mają wyjscia:-)
EIZO ... i zapomnisz o problemach koloru, wyświetlania matryc. Tylka ta cena trochę zabija ... :) Ja największe "sensacje" przechodziłem po przejściu z CRT wysłużonego (Trinitrona) na LCD. Wiele rzeczy wyglądało zupełnie inaczej - a to za ciemno, to za jasno itp.
Byłem niedawno w Media i było tam z 50 matryc LCD i jedna Eizo. Poprosiłem aby ustawić na wszystkich ten sam obraz kontrolny np. biały i wszystko było jasne, który świeci najlepiej :)
Zapraszam do obejrzenia zdjęć z Nowego Jorku.
http://www.kubacichocki.pl/galerie/nyc/album/index.html
naked cowboy....świetne foty
Gratuluję wyjazdu ,wrażeń ... i bardzo udanych zdjęć oddających bardzo dobrze jakim zjawiskiem jest New York City :?:
24-105 L, 135 L , 35 L i TC 2x
ekstraa fotyy....
Ten Pan z dzieckiem na rękach to nie Denzel Washington?
super fotki tez bylem 2 razy w NYC ale takich fotek nie zrobilem :( Naprawde Gratuluje !! sa super !!
Bardzo fajny reportaż, zazdroszczę wspomnień i zdjęć, dzięki :)
zdjęcia z NY po prostu świetne!
byłem tam 4 dni, chciałem tam wrócić - teraz chcę jeszcze bardziej :)
po prostu klasa.
Ile dni tam byłeś?
Co do foty WTC - owszem tam strasznie wszystko zabudowane - ale jak widać i przez diurkę można zrobić dobre zdjęcie :)
Gratulacje! Zdjęcia bardzo dobre.Z jednej strony oddające dynamike Wielkiego Jabłka, to co przeceiż jest najbardziej widoczne na pierwszy rzut oka, a drugiej strony jednak umiejętnie uchwycone są obrazy pełne spokoju i zadumy...Dobór fotek kolor i bw też wydaje się bardzo trafny i odpowiadający temu, co napisałem wyżej.Rewelacja jak dla mnie!
Po prostu świetne reporterskie zdjęcia, przynajmniej większość. Popatrzyłem tez na twoje ślubne i te nowojorskie zdecydowanie bardziej mi się podobały. Gratulacje.
Z Nowego Jorku, dla Canon Board raportował:
KUBA MAX CICHOCKI
Dzięki za pochlebne opinie :) Właśnie nadpisuję galerię, dodałem troszkę zdjęć z Madame Toussauds i Muzeum Historii Naturalnej, zdjęcia są też ciutkę większe.
Dodam, że wszystkie zdjęcia robione byłe z ręki, szkła głównie 24-105, 135 i 35 L.
Byłem z dziewczyną.
2 tygodnie, kwatere mieliśmy.
Z ostatniej niedzieli, przy okazji ślubu w Szczecinie. Miałem w końcu okazję przetestować 85 L w 'terenie' :-) Wszystki fotki tym szkiełkiem.
Bardzo fajne i nasycenie kolorów też :)
kolory ladne ale kolor skory kompletnie mi nie podchodzi. w 4 zdjeciu od gory cos kompletnie przesadziles z obrobka. strasznie trupio blado wyszla modelka podejrzewam ze sciagasz drastycznie saturacje ze skory bo to niemozlie zeby ktos tak wygladal jak piekarz :-)
4 zdjecie troche przesadzone, ale dziewczyna miała faktycznie białą skórę.
mnie ogólnie bardzo się podobają i to szkło będzie moim następnym zakupem po nowej puszce ...:)
ogólnie to jak u Ciebie taki fotek obróbka wygląda?? jestem ciekaw czy dużo zmieniasz jeśli chodzi o kolory bo kontrast to raczej jasne :)
pozdrawiam
Z lewej RAW z ustawieniami na zero, po prawej obróbka..
clarity vibrance na +. saturation trochę na minus i curve... dobrze mniemam ? :D pozdrawiam :rolleyes:
Cichy dla mnie bez dwoch zdan goly RAW lepszy! skora ma normalny kolor! tylko trzeba troche popiescic te zdjecie i bedzie cukierek.uwazam ze zle wolasz zdjecia tudziez masz cos z monitorem... dla mnie Twoja skora jest za blada, za duzo cyjanu i miejscami wpada w zielen. wyglada bardzo nienaturalnie a tlo to poprostu disneyland ale niech juz zostanie... w jednym z ostatnich zdjec reka wrecz jest na pograniczu wypalenia no i wszystko wyglada okropnie plasko...
nie bierz tego do siebie to tylko moje zdanie :-)
Kwestia gustu, obrobiłem tak, bo mi się tak podobało :) Gdybym chciał, żeby było jak najbardziej naturalnie, to by wyglądało to tak :
tak do konca to nie jest kwestia gustu to sie nazywa zarzadzanie kolorem :D foto-grafika tez sie rzadzi wlasnymi prawami tak samo jak np fotografia. teraz mi sie podoba! :-)
Cieszy mnie to, więc jeszcze drugie kontrowersyjne :)
kurcze, ładnie rysuje ten słoik.... pozazdrościć.
według mnie przesadzasz z kontrastem, no i ten kolor skóry.... dziewczyna
była zadowolona ze skóry ? ale to bardzo subiektywne.. właściwie jak to było zamierzone, to OK.
fotogeniczna modelka.
He Cichy mi też pisza że przesadzam z kontrastami i że brzydki nienaturalny kolor skóry i , że wypalenia itd. Dla mnie bardzo fajne. plastyka fotek miód, KONTRASTY i KOLORY - SUPER !