Nie wyświetla się 8 w 2 grupie. Też tak macie?
Wersja do druku
Nie wyświetla się 8 w 2 grupie. Też tak macie?
nie u mnie jest ok, przeladowalem i dalej sa wiec napewno na shacku jest sprobuj ctrl+F5Cytat:
Zamieszczone przez RaV22
Bardzo wysoki poziom! Gratulacje dla wszystkich....
Nie do końca :(Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Podglądam źródło kopiuję link do chacka i dostaję komunikat - Nie można wyświetlić strony. Zarówno na IE, jak i na Mozilli.
Ktora wedlug ciebie? Moim zdaniem chyba pierwsze dwie grupyCytat:
Zamieszczone przez Kubaman
wybijaja sie ponad reszte, choc sa fajne zdjecia w pozostalych tez...
w watku z ogloszeniami podalem liste startujacychm, zeby bylo wiadomo kto sie bije ;-) niestety nie wiadmo z kim.. i niech tak pozostanie az do wielkiego finalu...
Wszystkim startujacym juz teraz bardzo dziekuje za udzial no i powodzenia!!!
wyniki w piatek oraz w piatek kolejny temat wiec juz sie mozecie szykowac ;-)
ale wiocha z mojej strony. Biłem się o późniejszy termin... a nie dałem rady przysłać foty. :(
MOja culpa, moja culpa!
No i czy nie lepiej było dokonać wstępnej oceny zdjęć i rozmieścić w grupach tak jak mówiłem?Cytat:
Zamieszczone przez MMM
W następnym etapie będzie tylko jedna grupa więc problemu już nie ma, ale może w następnej edycji.
no wlasnie o to chodzi ze nie ;-)... "jest ryzyko, jest zabawa"... inaczej to wogole moglo by nie byc eliminacja skoro ktos ma decydowac (poprzez ustawianie zdjec w grupach) ktore zdjecia przejda a ktore nie poprzez odpowiednie dobranie konkurentow...Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Wstępna ocena przecież niczego nie przesądza i gust pozostałych użytkowników forum wcale nie musi być taki sam.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Może warto pomyśleć nad jakimś prawdziwym serwerem na zdjęcia bo opieranie się na darmowym imageshack jak widać jest zawodne, w kilku grupach na początku nie wyświetlały się zdjęcia.
ale czysto teoretycznie majac jakies dobre zdjcie technicznie (nie super - poprostu dobre) mozna do niego dobrac zle tak zebuy ono przeszlo.. zreszta IMHO jest dobrze tak jak jestCytat:
Zamieszczone przez MMM
a co do imageshack i serwera to jestem za ;-) najlepiej od razu caly engine turniejowy ;-)
Ale ja nie mówię o dobieraniu zdjęc pod kątem techniki a poprostu według tego czy się podoba czy nie w skali 1-10.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Mówię serio. Wyobraź sobie że teraz np. przez dwa dni zdjęcia wogóle nie będą się otwierać albo co gorsza nie będzie otwierać się tylko kilka. I co wtedy? Zawiesić głosowanie? Powtórzyć?Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Jeśli ktoś z forum ma taką możliwość żeby na miesiąc udostępnić kawałek miejsca na swoim serwerze to niech się ujawni. Po zakończeniu zawsze można zdjęcia przenieść na imageshack i pozamieniać linki w sondach.
ja sobie to wyobrazilem juz wczesniej mam kopie na dysku prawie wszystkich zdjec z opisem czyje i z ktorej grupy ;-), jak na chwile zniknie to podmienie linka na noweg.. tak nie jest to wygodne...Cytat:
Zamieszczone przez MMM
http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-32916.php - gr.3.5 deja vu?
Skasuj tego linka, czlowieku, bo komus problemow narobisz.Cytat:
7. UWAGA jakiekolwiek ujawnienie lub przyznanie się do swojego zdjęcia, dyskwalifikuje zawodnika i kończy jego udział w turnieju. O dyskwalifikacji rozstrzygać będzie grupa moderatorów (co najmniej 3-ech). Decyzja przez nich podjęta będzie nieodwołalna.
przykro mi, regulamin jest jasny w tej kwestii, wiec chyba powinno sie go przestrzegac?
najwyrazniej autor stwiedzil ze nie wyjdzie z grupy i postanowil opublikowac zdjecie
ehhh nie ladnie, nie ladnie... ciut inne kadrowanie ale to jest TO zdjecie... tak wiec - nie pozostaje nic innego jak usunac zdjecie :-( i podac powod
hm. nikt nie pomyslal o jednej rzeczy...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
w tej galeri sa cale dwa zdiecia!
co trudniejszego niz zalozyc sobie konto na jakims plfoto czy innym digarcie, wysalc jakies nie pokazywane wczesniej zdiecie, dolozyc fotke z konkursu, zglosic tutaj- i juz?
no nie zupelnie trzeba znac jeszcze autora fotki... ja znam i wiem czyja fotaka jest czyja... wiec w tym wypadku nie ma mowy o pomylce
BA, nawet znam to konkretne kadrowanie bo zdjecie bylo wysylane do mnie dwa razy (dwie wersje)
no, to ok. ale co zrobisz jesli nie bedziesz znal autora, a po prostu znajdzie sie fotka z konkursu na jakims forum?Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Zaczynam cię rozumieć. Jak mnie taki jeden MEGA GNIOT wyprzedzi to się chyba wypiszę z tego forum ;););)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
A można tu komentować konkretne fotki ? Np że fotka X jest fajna bo... a fotka Y jest słaba gdyż... ?
Regulamin nic o tym nie mówi ale chyba dobrym zwyczajem będzie wstrzymanie się do następnego etapu. Jak PW chcesz to zapraszam na GG3501687.Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Albo na irca, tam plotkowanie idzie pełną parą (www.ircnet.pl #canon)
A ja żałuję, że zabrakło mi czasu na zrealizowanie mojego, w gruncie rzeczy prostego pomysłu. Za to nadrabiam głosowaniem :)
nie ma takiej mozliwosci zebym nie znal autora :mrgreen: przeciez to do mnie sa zglaszana zdjecia... anonimow nie przyjmuje ;-)Cytat:
Zamieszczone przez vinc3
a co do komentwoania zdjec: to mysle ze jak najbardziej ale tylko w tym watku, nie w tych z ankietami
To kto się odważy?:lol:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Grupa 1
A ja tak sobie myślę że następnym razem warto by usunąć możliwość podglądu wyników podczas trwania głosowania. Mam wrażenie (autopsja?) że mimo wszystko troszkę się sugerujemy zastanymi wynikami...
Ja przynajmniej dużo więcej czasu poświęciłem studiowaniu zdjęć ocenianych wyżej i myślę że nie tylko ja :confused:
Niestety tak się nie da. Myśleliśmy o tym.
Ja też, ale dopiero po zagłosowaniu. Przed głosowaniem nie oglądałem wyników bo staram się nie kierować owczym pędem...Cytat:
Zamieszczone przez McBeth
Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Wypraszam sobie!
Co więcej, nikogo nie wyprzedzam za bardzo :)
Ja się odważę. Grupa 1, zdjęcie nr 5 - mój faworyt :)Cytat:
Zamieszczone przez MMM
znasz tylko email autora. nie musisz znac czlowieka, byc w stanie stwierdzic czy dana galeria nalezy do niego czy ktos mu podklada swinie...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
z reszta - niewazne, problem stal sie troche wydumany ;-)
Też tak uważam. Co z tego że ktoś opublikwał to samo zdjęcie gdzieś na obiektywnych jeśli nie wiadomo kto to jest na forum? BTW nawet jakby wszystkie foty były podpisane to dla mnie niczego to nie zmienia...Cytat:
Zamieszczone przez vinc3
Gratuluje poczucia humoru :) Niezle sie ubawilismy. I tak powinno byc ... konkurs to zabawa a nie walka na smierc i zycie :)Cytat:
Zamieszczone przez Wats0n
A moze pogadamy o the best of the best czyli ktore zdjecia ze wszystkich grup podobaja nam sie najbardziej. Dla mnie najfajniesze są:
Grupa 4 zdjęcie nr 6
Grupa 2 zdjęcie nr 1
grupa 1 zdjecie nr 5
A jak u was ?
Grupa 1 zdjecie 6.
Grupa 3 zdjęcie 3.
Grupa 2 zd.1 niezłe tylko trochę kadr zwalony
Grupa 2 zd.2 niezłe
Grupa 4 zd.6
Miałem poważne dylematy podczas głosowania. Tak mniej więcej przedstawia się lista moich faworytów:
Gr. 5 - 3
Gr. 4 - 3
Gr. 4 - 6
Gr. 3 - 3
Gr. 2 - 2
Gr. 2 - 5
Gr. 2 - 9
Gr. 1 - 1
Gr. 1 - 5
Ja nie miałem dylematów, ale za to starałem się wmówić sobie, że któreś ze zdjęć do mnie jednak przemawiają...
Gr. 1 nr 5 - jako taki fajny pomysł i wykonanie
Gr. 2 nr 1 - choć ciachnięte nie tak ja powinno, ale nic lepszego w tej grupie nie znalazłem
Gr. 3 - --- - brak faworyta - moim zdaniem najsłabsza grupa
Gr. 4 - nr 6 - za pomysł i wykonanie
Gr 5. - nr 4 - za walory artystyczno-wizualne
To ja napisze odwrotenie - zdjecia, ktore mi sie nieszczegolnie podobaja i dlaczego:
GR1:
3 - za duzo kawalkow zlepionych razem. tryptyk by wystarczyl.
7 - mocno przekombinowane. nawet nie wiem co to dokladnie jest.
GR2:
1 - obciete tam gdzie byc nie powinno. pani po prawej mogla byc obcieta ale ta po lewej nie.
6 - centralne kadrowanie robi z tej fotki nudne ujecie. ja bym traktor zrobil duzo mniejszy gdzies z brzegu fotki a reszte wypelnil zielenia pola.
7 - mocno awangardowy stroj, niestety obciety u dolu
10 - kolory! dziewczyna z truskawa z pierwszej grupy powinna byc wzorem
GR3:
9 - kontrast i kolory do poprawki. kiepskie swiatlo ale tak to juz jest jak sie robi fotki o zlej porze dnia.
GR4:
1 - troche nudny i oklepany schemat. podobnie jak znak "stop".
5 - szumy
9 - tez cos nie tak z kolorem
GR5:
5 - chyba poziome kadrowanie byloby lepsze
7 - cos taki "zmeczony" ten mak. nie bylo ladniejszych?
Uklad grup jest dosc nierowny, przejdzie kilka dosc srednich zdjec,
tylko dlatego, ze w grupie nie ma lepszych...
Np. Grupa 5, ten mak 5.4 jest OK, ale zadna rewelacja...
Ostatnie zdjecie jest OK, ale tez moim zdaniem nie powala...
W grupie 3 zdjecie 3 jest swietne moim zdaniem. Ale 2 raczej nie
zasluguje na awans (aktualnie przchodzi).
W Grupie 4 6-tka przechodzi za wlozony wklad, bo technicznie
kuleje (chyba, ze to jakas wyjatkowa kompresja JPEG)...
Poza nim nie mam faworyta w tej grupie...
Grupa 2 jest mocna, moim zdaniem najlepsze jest 1.
Nie przeszkadza mi uciecie, zdjecie jest ekstra. Zdjecie 2 jest tez
swietne. Zobaczymy jak sie ta grupa ulozy...
W Grupie 1 przechodza aktualnie chyba dwie najlepsze fotki...
Truskawka jest fajna, ale temat jednak chyba zbyt oklepany
(czego dowodem jest inne identyczne zdjecie w innej grupie,
choc o wiele gorsze technicznie)... Pajak jest bardzo fajny,
niezle sa tez dwa ostatnie zdjecia...
Generalnie chyba rzeczywiscie grupy moglyby byc rozlozone
lepiej...
uklad grup jest zupelnie losowy i przypadkowy... poza tym nie ma takiego ukladu ktorego nie dalo by sie zakwestionowac ;-) ...Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Dawno, dawno temu ;) na CB byl konkurs na najlepsza fotografie roku. Wszystkie fotki byly wrzucone do jednego worka i kazdy z uzytkownikow mogl przyznac ocene w skali ocen od 1-5 (czy jakos tak) kazdemu zdjeciu. Wydaje, mi sie, ze to bylo dobre rozwiazanie :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Nie było mnie wtedy jeszcze na forum. Czy potem jakiś benedyktyn siedział i zliczał tą wolną amerykankę punktową?Cytat:
Zamieszczone przez '[DoMiNiQuE
Nie bylo az tak zle ...panie ameryka, komputeryzacja byla :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
Na poprzednim forum phpbb mielismy po prostu galerie z mozliwoscia oceniania fotek :) Wiem, ze na tym forum tego nie ma, ale przeciez takie galerie robie sie trzema klikami i sa za free wiec nie widze problemu aby na nastepny konkurs cos takiego powstalo :)
no ja tez ne widze problemu ;-) ... poza jednym... kto wykona te trzy kliki :mrgreen: bo jak narazie nie bylo chetnych ;-)Cytat:
Zamieszczone przez '[DoMiNiQuE
Pomyslodawca konkursu :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Nastepnym razem sie znajda ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Ja byłem chętny. Niestety nie otrzymałem od 2 tygodni odpowiedzi od Hazana dotyczącej działania obecnego silnika CB, po to aby nie trzeba było kolejny raz autoryzować się do modułu z ankietą.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Sorki - musiałem gdzieś pominąc twoj PM - ale i tak nie pojde na modyfikowanie wygaldu i funkcjonalnosci VB poprzez grzebanie w kodzie - teraz zmiany robi sie przez pluginy - czyli pliki xml +edycja templejtu - jeśli o taka formę modyfikacji ci chodzi to jestem za.