Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln
W dodatku 7D ma chyba "commander mode" jak w nikonie i 60D.
Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
1/30 sekundy z obiektywem 50mm na cropie? Życzę powodzenia.
A w czym problem? Nie utrzymasz jednej trzydziestej???
ojoj. jeśli autor wątku nie wie, dlaczego zdjęcia mu się nie udają i dlaczego nie są takie, jakby chciał, to żadna, nawet najbardziej intelygentna i wysublimowana porada nic nie da oprócz jednej - czas do nauki. pójdź do znanej sieci z książkami (najlepiej do jakiegoś dobrze wyposażonego salonu) i pooblukaj w książkach. a nade wszystko eksploruj neta i patrz jak focą lepsi od Ciebie. w miesiąc nie staniesz się pro, ale przyzwoite zdjęcia uzyskać będziesz mógł. a co obiektywu... nie wiem na co Cię stać, ale kup jakiegoś kita 18-55 albo 18-75 czy 18-135 (otatni najlepszy, ale tez najdrozszy z tej trójcy) i to będzie dobra baza do rozwoju, a nie 50mm... na cropie.
Cytat:
Zamieszczone przez
krakał
A w czym problem? Nie utrzymasz jednej trzydziestej???
raczej nikt normalny nie utrzyma - moze tylko nieboszczyk.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
raczej nikt normalny nie utrzyma - moze tylko nieboszczyk.
Utrzyma, utrzyma.
Jeden utrzyma w klatki na dziesięć, a ktoś inny tylko jedną na pięćdziesiąt, ale nie jest to znów taka niemożliwa rzecz...
Zaraz sie zacznie, ze spada rozdzielczosc, ze cos tam i cos tam i nie da sie :(
Ja dla wlasnych potrzeb czasem takie czay utrzymuje i niektore foty sa dla mnie akceptowalne
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Utrzyma, utrzyma.
Jeden utrzyma w klatki na dziesięć, a ktoś inny tylko jedną na pięćdziesiąt, ale nie jest to znów taka niemożliwa rzecz...
mozesz dac przyklad zdjecia robionego 50mm na cropie bez IS przy 1/30 sek z reki ?
oczywiscie w skalil 100% nie pomniejszopny do 900 px.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Jeden utrzyma w klatki na dziesięć, a ktoś inny tylko jedną na pięćdziesiąt, ale nie jest to znów taka niemożliwa rzecz..
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
niektore foty sa dla mnie akceptowalne
To może lepiej zagrać w lotto? Tam też kwestia szczęścia.
Jest stara szkoła mówiąca o tym, że bezpiecznym czasem jest odwrotność ogniskowej. Na cropie mnożymy to jeszcze razy 1.6.
Czy takie oczywiste rzeczy trzeba pisać na forum pasjonatów fotografii?
Bechamot. Zaraz się dowiesz, że cyborgi z tego forum i 1/10 utrzymują. Dla mnie 1/30 to za dużo. Z ciekawości, sprawdzałeś ile jesteś w stanie utrzymać, świadomie i z powtarzalnością.