Robił ktoś już aktualizację 1.03 ?
Wersja do druku
Robił ktoś już aktualizację 1.03 ?
chyba 1.04?
Aktualizacja 1.03 udoskonala pracę silnika ultradźwiękowego, odpowiadającego za pracę AF. Nowy algorytm, w zależności od warunków w których fotografujemy, przyspiesza działanie AF od 20 do 50 %. Aktualizacja poprawia pracę AF w trybie âstandardâ oraz âpriorytet prędkościâ
Taki wyświetla komunikat.
I jestem po aktualizacji. Pięknie szybko ustawiąjący napęd, wyraźnie jak dla mnie odczuwalna zmiana prędkości AF. Jutro nad wodą przetestuję to podzielę się spostrzeżeniami .
Hm, ja widzę ver. 1.04:
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM S014 Detailed Information | SIGMA
Twoje na wierzchu :) ja nie rozszerzyłem okienka i dlatego:) teraz jest Ok, wersja 1.04
Nie wiem ,ale muszę dokładnie się przyjżeć czy aby nie mam BF na 600 mm.Na 10 metrach wychodzi mi 1 cm.Ale też nie za każdym razem.dopiero uczę się tej lufy.Może być że to moja wina że nie utrzymam na tej ogniskowej celności :)
Tak do 10 metrów 600 mm jest super, ale już kadry z odległości ok 30-40 metrów powodują u mnie nerwowe słownictwo ;)
Mam co prawda wersję "C", ale też wczytałem nowy soft. W poniedziałek potestuję AF na samolotach. Powinno być lepiej (choć po ustawieniu własnych preferencji dockiem, nie narzekam).
No i jestem po testowaniu nowego firmware.Jeszcze przed wgraniem owego, swoja Sigmę 150-600 C przyspieszyłem przez usbdock.Już wtedy była zauważalna różnica szybkości pracy AF.Wczoraj wgrałem nowe i jestem znów mile zaskoczony.Zdecydowanie szybciej .Ale jednak jak wcześniej już wypowiadałem się , coś za coś .Szybki Af -mniej celny.Jednak wychodzi na to że na 10 kadrów , 2 niecelne.Choć i dziś doszedłem przy już odpowiednim świetle 10/10.Możliwe że celność idzie w parze ze światłem .Nie możliwe - a pewne :)Gdy obiektyw dostanie odpowiednio duża ilość światła odwdzięcza się celnością.
Ostatnio fociłem nasze lądujące samoloty. Godziny wieczorne (18-19), słońce prostopadle i... "C" dał radę. Na 100 zdjęć zrobionych na zakresie 300-600mm (x1.6 bo to był 7D2)na 5 ostrość "uciekła". Reszta ok. Oczywiście szkło "stuningowane" dockiem i wgrany nowy soft.