Odp: różnice w cenach 24-105.4L
spoko , rozumiem ironie , jednak jak sie wydaje 2,6 k na obiektyw który ma być mydłem i nieostrzyć to sie nie chce , brałbym tamiego 24-70 2.8 ale jak czytam o kłopotach w focusem to mi sie odechciewa mieszać ...
Pozdrawiam i prosiłbym o bardziej pomocne odpowiedzi ... wiem że zdjęcie ma się podobać, ale ciężko mi w ciągu 2 - 3 dni potiwerdzić - poprawności mojego egzemplarza ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
No co ty, tak bez tablic, ławy optycznej, specjalistycznego oprogramowania?
Skąd bez tego człowiek ma wiedzieć że ma najlepszy z możliwych egzemplarzy? ;-)
Obiektywy oferowane na portalach aukcyjnych jako nowe, po zaniżonych cenach, mogą to być obiektywy profesjonalnie odnowione (refurbished).
Tak przynajmniej słyszałem kupując 24-105 (biały karton) w jednym z bardziej znanych warszawskich sklepów internetowych.
... po wymianie na drugi egzemplarz sytuacje znacznie się poprawiła , tak więc - warto mieć możliwość wymiany - mogę powiedzieć że 24-105 gdy ostrzy daje sporo ładnego obrazka
Cytat:
Zamieszczone przez
MariuszM
Obiektywy oferowane na portalach aukcyjnych jako nowe, po zaniżonych cenach, mogą to być obiektywy profesjonalnie odnowione (refurbished).
Tak przynajmniej słyszałem kupując 24-105 (biały karton) w jednym z bardziej znanych warszawskich sklepów internetowych.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Podepnę się pod temat . Prośba o poradę , mam możliwość zakupu w niezłej cenie Canona 24-105.
Obiektyw zgodnie z oznaczeniem z tylu był wyprodukowany w 2007 , używany sporadycznie w stanie technicznym i wizualnym bdb .
Pytanie moje takie czy te modele z początku produkcji różnią się od tych produkowanych teraz , posiadają jakieś wady, czy to wszystko jedno ?
Za wszelkie opinie z góry dzięki pozdrawiam Grzesiek .
Sam mam to szkło właśnie z 2007 roku. Dla mnie nie było różnicy czy to 2007 czy 2014... szkło jest to samo, moje jest w stanie idealnym i działa idealnie. Sprawdź je tylko czy wszystko działa jak powinno i bierz jeśli i cena dobra :D
łatwiej jest sprzedać egzemplarz z nowszego rocznika
kwestia stanu i ceny - ile musisz zapłacić za ten 2007 rocznik ?
Konstrukcja ta sama od lat - nie ma znaczenia jaki jest rok produkcji jeśli jego stan jest wzorowy :)