Odp: Pomoc w doborze lampy - Pixel Mago vs YN-568EX vs Nissin Di700 vs 430EX
Cytat:
Zamieszczone przez
Marylka
A powiedzcie jak to jest możliwe ? Mam w domu Nikona D70s, którego używam do fotografii w podczerwieni i teraz właśnie z ciekawości wzięłam go do ręki i używając wbudowanej lampy z nikona wyzwoliłam błysk z Shanny SN600C ?
Shanny może działać w Nikonowskim i-ttl jako lampa slave, być wyzwalana błyskiem (fotocela) oraz wyzwalana drugim błyskiem (pominiecie przed błysku innej lampy pracujacej w TTL).
Za mną pierwszy reportaż z tą lampą i powiem, że pracowało mi się niezwykle przyjemnie. Widać duży potencjał lampy w postaci sporego ładunku i szybkiego ładowania. Nie zdarzyło mi się by nie błysła, Nawet w serii zdjęć. Świeci równo i pewnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
svierq
Za mną pierwszy reportaż z tą lampą i powiem, że pracowało mi się niezwykle przyjemnie. Widać duży potencjał lampy w postaci sporego ładunku i szybkiego ładowania. Nie zdarzyło mi się by nie błysła, Nawet w serii zdjęć. Świeci równo i pewnie
I ja również mam miłe doświadczenia z tą lampą. Zaraz po świętach mam kolejną sesję. Jedynie co, to szybko mi rozładowały się baterię, być może że były już jakieś leciwe. Teraz zapodałam ENELOOP XX zobaczymy jak długo :)
No lampka już do mnie jedzie, zamówiona 13 grudnia w Chinach, a już listonosz zmierza do mych drzwi :lol:
Jestem w wielkim szoku że tak szybko i to w tym okresie.
No i co najważniejsze, bez cła podatku :mrgreen:
Będzie testowanie i zabawa na święta.
Miłego testowania i zabawy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marylka
Marylka a czy doliczyli ci cło i podatek, czy udało się zakupić tą lampkę bez dodatkowych kosztów? Najprawdopodobniej będę zamawiał w niedługim czasie od sprzedającego z linka z cytatu i jestem ciekaw czy poniosłaś te koszta?
Cytat:
Zamieszczone przez
gonzo04
Marylka a czy doliczyli ci cło i podatek, czy udało się zakupić tą lampkę bez dodatkowych kosztów? Najprawdopodobniej będę zamawiał w niedługim czasie od sprzedającego z linka z cytatu i jestem ciekaw czy poniosłaś te koszta?
Nic więcej, tylko lampa + koszt przesyłki = 370zł :)
Super sprawa ta sn600c.
Czy orientujecie się może czy to będzie działać z Pixel Kingami (chodzi o przenoszenie eTTLa)?
Myślę nad kupnem ze 4 sztuk takich lamp, dużej octy i żeby spróbować zgasić tym słońce.
Zobaczyłem recenzję na YT i się dałem przekonać. Zamówiłem i za miesiąc powinna być.
Cytat:
Zamieszczone przez
gonzo04
czy doliczyli ci cło i podatek
Przecież to wysyłka z EU,a że idzie 3 tygodnie,znaczy z łamańcem z Chin.To proste.
A prawdziwej Anglii idzie przesyłka góra 5 dni.
Shanny sn600c przyszła z Chin po ok 10 dniach. Super sprawa. Niestety nie działa ettl z pixel kingami. Mam teraz całkowitą zagwózdkę. Wersja SC kosztuje 120$ i jak rozumiem ona działa z wyzwalaczem od shanny 110$. Tyle że w preorderze jest już wersja RT za 130$ ale dopiero od marca.
Myślę, że 10$ warto na pewno dołożyć. No i czy bralibyscie wersje 600c shanny i wyzwalacze yn622c (tx) czy wersje są lub RT? Chce podpiąć 4 szt. pod uchwyt i parasolke i mieć ttl, ale też mieć możliwość łatwej kontroli nad 3 bądź 4 lampami osobno.