Z przyjemnością tu zaglądam, tak trzymać. :)
Wersja do druku
Z przyjemnością tu zaglądam, tak trzymać. :)
Od mojego ostatniego komentarza wszystkie fajne.
często zaglądam, podziwiam i czasami jakieś zdjęcie zatrzymuje mnie na dłużej.Tak jest z nr 34.jakby jakiś duży aligator płynął w moją stronę, tak odbieram tę formację skalną na środku przesmyku.
pozdrawiam
Dzięki
Wczoraj wybrałem się nad Ocean żeby poczuć (przeżyć) swój pierwszy sztorm. Kiedy udało mi się otworzyć drzwi od auta i wyjść, na początku nie mogłem złapać oddechu. Statyw Manfrotto 055 z z głowicą kulową, a więc nie lekki zestaw, po prostu odleciał na pare metrów. Warunki atmosferyczne również dla sprzętu foto bardzo trudne, tym bardziej że zapomniałem z samochodu zabrać an niego ubranka przeciwdeszczowego.
36
Nie masz takich zdjęć nieco więcej, świetnie to wygląda.
Patrząc na Twoje zdjęcia można popaść w kompleksy!
Zdjęcie jest bardzo dobre, ale brakuje tylko jednego elementu, tj. skali porównawczej, która uświadomiłaby wielkość fali, skały itp.
Nie mogłeś tam kogoś postawić? :mrgreen:
Dzięki
Coś takiego ztego miejsca jeszcze
37
Tu masz 100% tego zdjęcia. Jak sie przyjżysz to zobaczysz po lewej stronie mewe srebrzystą, jeśli to da Ci jakiś punkt odnieszienia.
http://imageshack.com/a/img904/2792/FZt5vs.jpg
Udało mi się wdrapać wieczorem na klif żeby stanąć na jego krawędzi i zrobić coś szerokim kątem. Niestety żeby osłonić soczewkę 17-40 musiałem założyć polara więc i ISO poszło na 4000.
Dokładnie stałem tutaj, a skała która jest na zdjęciy to ta na mapie na dole.
https://www.google.ie/maps/place/52%...!3m1!1s0x0:0x0
Ale po paru minutach palce miałem już tak zmarznięte że nie wyczuwałem spustu migawki i zaczęło mi się kręcić w głowie więc nie chciałem już bardziej przeginać.
Tak wyglądają widoki z tego miejsca. To ta sama skała u góry po lewej stronie na którą nachodzi wielka fala
38
39 I coś z większą ilością dołu.
Groźnie to wygląda, ale dlatego pięknie.
Jeśli chodzi o oddanie mocy sztormu to faktycznie dłuższa ogniskowa robi swoje. 36 to mój faworyt.
Szeroki kąt - oddanie klimatu okolicy. Z dwóch szerokich wybieram kadr poziomy.
ps. Mewa wyjaśnia sytuację ;)