Odp: [HakunaMatata] - w wolych chwilach.
W końcu się udało i podoba wam się moje zdjęcie :) Uważam to za duuuży sukces - Dzięki.
W jednym poście faktycznie numery się pomieszały ale nie mogę znaleźć guziczka do edycji..
Numer 56 nie jest HDR-em jest to jedno zdjęcie na długim naświetlaniu, później troszkę obróbki i jest :)
Co do hdr to mam jeszcze 3 zdjęcia z tego spaceru w tej technice, lecz odszedłem na razie od hdr-ów takich "odjechanych", nie realistycznych i spróbowałem zrobić bardziej naturalne tylko z dużo większą rozpiętością tonalną. Każde z poniższych zdjęć złożone z 7 ekspozycji.
Kadry nie tak fajne jak 56 ale chyba radę dają???
57.
58.
59.
Fajne ale bym wykadrowal ciasniej :o ogarnij sobie zasady kadrowania przy krajobrazach i bedzie jeszcze lepiej
Całkiem ładne te ostatnie foty, nawet takie kadrowanie był zostawił. Złagodziłbym lekko niebo w 57.
Znacznie bardziej podobają mi się takie hdr niż przerysowane. Guzik edycji działa z tego co pamiętam tylko przez 30 minut, później nic nie zmienisz, musisz poprosić moderatora.
Dzięki za uwagi, mam prośbę do kolegi salas, czy mógłbyś pokazać na tych zdjęciach jak Ty byś je kadrował??
Chętnie poznał bym Twoja wizje kadrowania, tak w celach edukacyjnych.
Jutro Ci podrzuce :) bo juz z komorki odpisuje.
Pozdrawiam
Hej, ponieważ pogoda nie sprzyja robieniu zdjęć na zewnątrz to postanowiłem spróbować zrobić coś w domu:) I tak padło na fotografię szkła, zamieszę 8 zdjęć i proszę o ocenę co zrobiłem źle a co dobrze:)
Na białym tle.
60.
61.
62.
63.
64.
65.
I na czarnym.
66.
67.
64
fajne,ten kierunek jest ciekawy
podoba mi się ostatni set, jest ciekawy
Na tych z czarnym tłem parasolki czy coś za bardzo się odbijają. Na tych z białym - kiepski wybór wina i kieliszek pochlapałeś przy nalewaniu ;) A tak na serio to bardzo fajnie.