Odp: TAMRON 15-30 f/2.8 VC USD - oficjalnie
Specjalnie zrobiłeś gorsze L-ką :D
Ba, nawet specjalnie sobie taką słabą kupiłem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Ojojoj, jak mi przykro :)
Jakaś grobowa cisza zapadła :shock:
Wątek o C16-35/4L IS dowodzi, że C16-35/2.8L II ma bardzo zagorzałych zwolenników.
16-35/2.8L II jest bardzo słabiutki w rogach w porównaniu z nowym bykiem od Tamrona. Jednak w szybszym reportażu takie rogi chyba aż tak bardzo nie rażą. Ponadto Cichy nic nie napisal o pracy AF w nowym zoomie, a przecież dobra praca focusa, to priorytet w tej branży.
No ciekawy jestem...
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
16-35/2.8L II jest bardzo słabiutki w rogach w porównaniu z nowym bykiem od Tamrona. Jednak w szybszym reportażu takie rogi chyba aż tak bardzo nie rażą. Ponadto Cichy nic nie napisal o pracy AF w nowym zoomie, a przecież dobra praca focusa, to priorytet w tej branży.
No ciekawy jestem...
w filmiku porównawczym z nikorem 14-24, nikor szybszy, ale tamron łapał ostrość tam gdzie nikor nie dawał rady, a z Lką to już ktoś musi porównać :o ale jakimś demonem szybkości na pewno tamron nie jest
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
w filmiku porównawczym z nikorem 14-24, nikor szybszy, ale tamron łapał ostrość tam gdzie nikor nie dawał rady z Lką to już ktoś musi porównać :o ale jakimś demonem szybkości na pewno tamron nie jest
Dzięki salas, widziałem ten filmik, ale ja chciałem, żeby Cichy jeszcze się pobawił tym AF-em:)
Patrzac na zdjęcia Cichego wychodzi na to, że l-ka 2.8 jest najsłabsza: mydlana, niby jasna ale w gruncie rzeczy ciemna. Ma atut: jest najmniejsza no ale nie mniejsza niż optycznie zdecydowanie lepszy lf4 IS. Canon Twój ruch bo wielbiciele mogą zwątpić.No chyba że ten ruch canona już się odbył: f4L IS i 11-24 f 4L. Nie sadzę żeby ktoś w obecnej chwili przy takim wyborze świadomie kupił c2.8L . Bo niby po co, bo jest najmniejszy? Pewnie nie doceniam wielbicieli i zaraz padnie wiele argumentów w jakim błędzie jestem. No ale nic, takie jest moje zdanie,
P.S
Cichy czekamy na test.
Może jest jakiś haczyk?
może to zabrzmi nieelegancko, ale Cichy, jako handlujący Tamronami, będzie "optował" właśnie za tym szkłem
Gdybym miał dziś kupować UWA, byłby to na pewno ob. Tokiny
ciekaw jestem, jakie ustawienia w body stosował (stopień wyostrzania), robiąc te krzaczki
generalnie: nie jaram się szkłami, których i tak nie kupię
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
może to zabrzmi nieelegancko, ale Cichy, jako handlujący Tamronami, będzie "optował" właśnie za tym szkłem
ciekaw jestem, jakie ustawienia w body stosował (stopień wyostrzania), robiąc te krzaczki
To w końcu kupisz, czy nie kupisz? Nie jarasz sie a jednak jarasz. Czy nie kumam tej wypowiedzi?:roll:
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
To w końcu kupisz, czy nie kupisz? Nie jarasz sie a jednak jarasz. Czy nie kumam tej wypowiedzi?:roll:
nie jaram się, śledzę wątek