Odp: Canon 6d - brać czy czekać
Cytat:
Zamieszczone przez
GoomeX
Prawdę pisząc nie wiem nad czym się zastanawiać. Jakiś czas temu kupiłem za 6000 koła stacjonarnie, bez wysyłek, z macaniem. Obecnie cena w tym samym miejscu wynosi 5899 pln. Różnica można powiedzieć żadna.
Jakby ktoś jeszcze nie zauważył, Canon nie zwykł 'obniżać' cen. Albo wycofuje produkt wprowadzając następcę, albo cena jest można powiedzieć konstans, bo obniżka ceny body przy kwocie 6000 pln o 100pln to można śmiało napisać, że inflacyjna różnica, kursu USD do EUR i PLN.
Ja tak samo brałbym wtedy jak dziś. Nie ma na co czekać, cena o 50% na pewno nie spadnie ;)
W tej całej dyskusji brać/czekać wyraźnie widać różnice w osobowości/charakterze uczestników.
I tyle.
jp
Nie bardzo jest na co czekać. Raczej poszukać możliwie tanio i dobrze :)
Zamówione.
Dzisiaj odbiór w cy...e.pl - za taka kasę to trzeba pomacać.
Dziękuje za odzew.
Cytat:
Zamieszczone przez
wain
Inna sprawa że pogoda sie kończy to nie wiem czy na jesien/zime jest sens kupować.
Dla niektórych się dopiero zaczyna, ja akurat najwięcej zdjęć robię zimą 8-). Jesień to chyba najbardziej kolorowa pora roku u nas więc nie obawiałbym się braku tematów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Zawsze wydawało mi się, że aparat kupuje się po to, by nim robić zdjęcia.
Nie po to, żeby go odsprzedać z zyskiem (z wyjątkiem handlarzy oczywiście).
Też tak mi się do dzisiaj wydawało ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Taak, szczególnie tuż po premierze :-)
No to właśnie jest po Premierze......:lol:.
Cytat:
Zamieszczone przez
milsa666
Zamówione.
Dzisiaj odbiór w cy...e.pl - za taka kasę to trzeba pomacać.
Dziękuje za odzew.
Stoję dokładnie przed takim samym dylematem. W zasadzie też jestem zdecydowany na zakup, w tym samym sklepie, i tak się zastanawiam nad formą zakupu - niby masz rację, że za taką cenę trzeba pomacać, ale z drugiej strony zastanawiam się czy nie lepiej zamówić z odbiorem w domu? Wtedy na spokojnie można w domu wszystko przetestować delikatnie i gdyby coś było nie tak, przysługuję nam 10 dni na zwrot bez podania przyczyny.
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
brał ktoś na raty?
Ja kiedyś brałem jedno body.
Cytat:
Zamieszczone przez
marcincywinski89
Stoję dokładnie przed takim samym dylematem. W zasadzie też jestem zdecydowany na zakup, w tym samym sklepie, i tak się zastanawiam nad formą zakupu - niby masz rację, że za taką cenę trzeba pomacać, ale z drugiej strony zastanawiam się czy nie lepiej zamówić z odbiorem w domu? Wtedy na spokojnie można w domu wszystko przetestować delikatnie i gdyby coś było nie tak, przysługuję nam 10 dni na zwrot bez podania przyczyny.
Dokładnie tak. Moim zdaniem to najlepszy sposób zakupu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Dla niektórych się dopiero zaczyna, ja akurat najwięcej zdjęć robię zimą 8-).
O ile jest a nie jak w poprzednim roku ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
(...)
Jesień to chyba najbardziej kolorowa pora roku u nas więc nie obawiałbym się braku tematów.
Jak już powiedziałem, kwestia potrzeb. Ja w połowie jesieni aparat odwieszam na kołek ;)
Ja od tygodnia jestem szczesliwym nabywca. Od paru miesiecy chcialem to body zakupic tak by moje 50D przeszlo juz na zasluzony odpoczynek. Jednak caly czas jak nie brakowalo gotowki to ceny nie byly optymistyczne. W koncu kupilem czesciowo za gotowke czesciowo na raty. O tyle dobrze ze bez zadnego oprocentowania, ubezpieczenia i innych oszustw. W komplecie jeszcze z pakietem Adobe wiec jestem w pelni zadowolony. A zdjecia :) bajka