Ogolnie swietne foty pogratulowac
Wersja do druku
Ogolnie swietne foty pogratulowac
Pluskwiaki ładne, przynajmniej nie są zby szybkie i nie uciekają - tak jak "moje" mrówki, których i tak nie mogę utrafić.
Pozdrawiam.
No, z mrówkami jest zawsze sporo radochy. :)
32) Fajnie wygląda, dopisz proszę co to zarodniki (?) i czym zrobione - warto wiedzieć więcej :)
Za nr 32 odpowiedzialna jest Sigma 200/3.5 plus DCR250 plus pierścienie pośrednie. :) A jest to kwiat mniszka lekarskiego - te małe "lejeczki". :)
31 to znów Vivitar 28.
33.
34.
35.
łooooj 32 i 33 genialne <3 34 też super!
32 miazdzy!
No to jak mi tak miło napisałeś, to z przyzwoitości się bardziej wysilę i powiem więcej niż poprzednie lakoniczne, że jest dobrze :)
Odniosę się do zdjęć, na temat których mam jakieś zdanie własne:
2 - jest to ciekawie złapany pająk z dobrym podświetleniem obiektu głównego (znaczy tegoż pająka)
3 - podobnie jak 2, ale 2 lepsze
4 - zasłoniłem ręką samą górę i jest wtedy dużo lepiej
6-9 - fajna seria i pomysłowa zabawa z kolorem
10 - całkiem dobrze złapany szczegół, ale wolę w takich sytuacjach troszke jaśniej w tle
12 - fajne
14 - jedno z ulubionych
16 - super ujęcie, tło jednak psuje efekt
24 - jedno z ulubionych
30 - jedno z ulubionych
31 - przepalone
33, 34 - ciekawe
35 - a to jest przykład "ni w pięć ni w dziesięć" :) - albo bliżej i bawimy się w szczegół, albo troszkę z dalsza i pokazujemy całego.
To jest moja osobista opinia. Wątek będę śledził bo jest ciekawy.
Tryton dziękuję serdecznie. Jest mi niezmiernie miło. Może jedynie 31 pozwolisz, że troszkę będę "bronił". Przepałów na pancerzykach jest niezmiernie mało, a liść? a liść ma od spodu takie białe "futerko". Może to potęguje wrażenie przepału? No nic. Bardzo się cieszę, że zechcesz śledzić mój temat.
Salas wielkie dzięki. Miło czytać takie komentarze. Staram się pokazywać w makro również nieco inne obrazy niż te często oglądane.
Więc chłopaki, może to głupia sprawa, ale ten "fioł" jest dla Was. :)
36.
37. Kropla na pawim piórze:
38.
23 Złotka jasnotowa - jeśli dobrze rozpoznałem - zawsze jest taka "zielony metalik" z refleksami nawet przy naturalnym oświetleniu.
Z Lightsphere wychodzi namiot bezcieniowy i obrazek jest niezbyt ciekawy.
Ogólnie genialne! Uprasza się o więcej :).