Nikt nic nie komentuje :(
Dodam więc jeszcze jedno w ruchu, może ktoś się skusi na konstruktywną krytykę.
4.
Wersja do druku
Nikt nic nie komentuje :(
Dodam więc jeszcze jedno w ruchu, może ktoś się skusi na konstruktywną krytykę.
4.
Coś mi to Twoje kadrowanie nie leży. Zdjęcie nr 1-2 razi mnie ta rurka od instalacji elektrycznej przechodząca przez kask- nr 1 , i przez głowę nr 2.w zdjęciu nr 3 ta poświata nad głową.A tak poza tym, czyż nie lepsze by były ujęcia modela nie w jeansach ? Buty też jakoś mi nie leżą.I tło - znajdź lepsze,bo to, to wielki bałagan.Wydaje mi się, że zdjęcia ciągle nie ostre.
pozdrawiam.
dla mnie one sa nieostre
i takie nijakie
tu nie ma czego komentowac....
hej, wg. mnie aż się prosi o dodanie dynamiki przy takim temacie (dotyczy zdjęcia nr 1). Czy to podczas sesji, czy obróbki...
Dzięki za komentarze.
Ta ostrość mnie martwi, rzeczywiście trochę miałem z nią problemów - było dość ciemno i boczne punkty czasem nie trafiają, a przekadrowanie z centralnego mi nie wychodzi na małej przesłonie...
Jak to oceniacie. Wydaje mi się że tutaj ostrości nie brakuje.
4.
Pan z motorem.
Zestaw mdły, nijaki bez wyrazu i emocji.
No chyba że to strzały kontrolne to spoko...
Własnie wróciłem z Suwalszczyzny. Mieliśmy świetną pogodę, ciekawe zakwaterowanie oraz doborowe towarzystwo.
Przy okazji zrobiłem trochę portretów.
W plenerze:
1. Góra "Pana Tadeusza"
2. W drodze nad Hańczę
3. Mostek nad Hańczą - Aga
4. Mostek nad Hańczą - Iza
5. Mostek nad Hańczą - Aga i Iza
W komnacie kominkowej
6. Czas na książkę
7. All you need is Love
8. Razem
Dajcie znać co myślicie.
Pozdr,
Arek
Jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że twoje zdjęcia są jakieś sztuczne, plastikowe, nijakie. Brakuje w nich tego "czegoś". Jakby były robione na się. Bez polotu i entuzjazmu.
Hej,
pierwsze zdjęcie mi się podoba - ma klimat. Oczywiście, można było tez nieco przykucnąć by "dalej" było widać, a także podejść bliżej/zmienić punkt, by krzaki z prawej tak nie rozpraszały - ale te uwagi są zasadne tylko, jeśli to był "twój model", a nie przypadkowa osoba. Co do pozostałych, podoba mi się światło na zdjęciu nr 6, natomiast reszta - hmmm. Delikatnie to ujmując, "musi zagrać" między modelami i fotografem. Spojrzenie, gest, moment. Może tego mi brakuje w pozostałych.
Jak wiesz, fotografia to sztuka bardzo subiektywna w odbiorze, więc co oglądających, to i opinii:-)
Pozdrawiam