U tego sprzedawcy możesz zwrócić towar,jeżeli Ci nie odpowiada
Canon 75-300/4.0-f/5.6 EF II USM.faktura, gwar. (4422254775) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Wersja do druku
U tego sprzedawcy możesz zwrócić towar,jeżeli Ci nie odpowiada
Canon 75-300/4.0-f/5.6 EF II USM.faktura, gwar. (4422254775) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
czyli ten canon odpada, bo nie ma stabilizacji? skoro jest taka ważna, to dlaczego ludzie kupują obiektywy bez niej?
Bo nie mają kasy na te ze stabilizacją? ;-)
pytalaś
Zdjęcia będą wyglądały tak samo, przy używaniu tylko centralnego punktu AF nie zauważysz praktycznie różnicy w łapaniu ostrości. Ale jeśli faktycznie różnica w cenie jest minimalna to lepiej wziąć 40D, przynajmniej jest gwarancja na przebieg migawki (100 tys.);-)Cytat:
Zamieszczone przez Isabelle
przepraszam, że marudzę jeszcze, ale czy moglibyście zerknąć na ten obiektyw?
Canon EF 70-210mm ĹĂłdĹş Polesie ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
to jest wersja z f 4? Od znajomego dostałam burę, że obiektyw ze stałym światłem lepszy, wiec wyszukałam coś takiego. mogłabym prosić o małe info? lepiej? gorzej?
tylko czysta ciekawość czy opcja ze stałym światłem byłaby lepsza. Przepraszam, wciągnęło mnie mocno czytanie i byłam ciekawa jak oceniacie ten obiektyw w porównaniu z tym na który się zdecydowałam, bo mnie jeszcze brak wiedzy do samodzielnej oceny "lepsze-gorsze"
Pompka, niezły optycznie, wersja ze światłem 3.5-4.5 wyposażona w napęd usm i zdaje się zmiana ogniskowej poprzez pierścień obrotowy. Opinie o 70-210/4 masz tu:
Canon EF 70-210 mm f/4 - Optyczne.pl
To najtańsza opcja na stałe światło z bagnetem ef. Spróbuj,dopóki nie kupisz, nie przekonasz się co Ci pasuje.
Pooglądaj galerię i może już zdecyduj...bo Ci zdjęcia "uciekają" :)
http://www.canon-board.info/pozostal...37/index8.html
Na szczęście nie uciekają, bo czekają na dostawę puszki ;) a i tak nie próżnuję!
Postanowiłam nie czekać na mannę i podpytałam "końskich" znajomych, dowiadując się, że stabilizacja... nie jest mi potrzebna, bo przecież będę używać krótkich czasów. Stąd dezorientacja. Ale nic to, któryś z tych trzech wybiorę, albo stałe światło albo USM. Bardzo dziękuję Wam za pomoc.