Odp: 2 obiektywy, które najczęściej używacie na ślubie - ankieta
Ja używam głównie 24, 35, 85 i czasem 70-200.
Dobre, przynajmniej wiadomo jakimi szkłami nie robić, żeby być bardziej oryginalnym i się wyróżniać ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Dobre, przynajmniej wiadomo jakimi szkłami nie robić, żeby być bardziej oryginalnym i się wyróżniać ;-)
Wiadomo 35+85;]
Dodał bym jeszcze ultra szerokie 16mm :) Fajne efekty gdy na parkiecie jest bardzo tłoczno. Należy go używać z głową;)
Nie bede oryginalny, 24-70 2.8, 85 1.8 (FF).
Jeżeli już bawię się w śluby (sporadycznie - kiedyś w każdą sobotę po kilka, ale to już historia) to 24-70/4 oraz 135/2
Cytat:
Zamieszczone przez
ryba_ryba
Jeżeli już bawię się w śluby (sporadycznie - kiedyś w każdą sobotę po kilka, ale to już historia) to 24-70/4 oraz 135/2
Łohoho jak to ogarnąłeś? :P
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotosz
Łohoho jak to ogarnąłeś? :P
To było w dobrych czasach negatywów. Trzeba było je potem wywołać i wykonać odbitki. Trzeba było poświęcić ze 2 nocki. Klientowi trzeba było dostarczyć foty na początku tygodnia, ale zdarzało się, że i na weselu dostawał wglądówki (więcej zamawiał)
Cytat:
Zamieszczone przez
ryba_ryba
To było w dobrych czasach negatywów. Trzeba było je potem wywołać i wykonać odbitki. Trzeba było poświęcić ze 2 nocki. Klientowi trzeba było dostarczyć foty na początku tygodnia, ale zdarzało się, że i na weselu dostawał wglądówki (więcej zamawiał)
Ok ok ale jak ogarniałeś soboty po kilka ślubów, jako 'urzędowy' fotograf w kościele? Jedna para za drugą? Tego nie skumałem...
u mnie jak na razie króluje 35mm i 135mm a 24-70mm praktycznie leży cały czas w torbie...